Nieuw

Cultureel Marxistisch Newspeak woordenboek: EU waarschuwt tegen woorden als ‘Mankind’ en ‘Manpower’

De Europese Unie gaat onvermoeibaar verder met de aanval op de Europese volkeren.

Breitbart:

Het Europees Parlement heeft politiek correcte richtlijnen uitgevaardigd tegen het gebruik van woorden als ‘Mankind’ en ‘Manpower’ om zijn dagelijkse taal met ‘sociale rechtvaardigheid’ te infiltreren.

De EU-assemblee – dat geen echt parlement is omdat het geen wetten kan voorstellen of intrekken, maar slechts enkele van de door de niet-verkozen Europese Commissie geïnitieerde wetgeving kan wijzigen en / of afwijzen – heeft een gids rondgestuurd naar bureaucraten en politici die hen aanspoort om ‘social justice warriors’ cultuur-marxistisch taalgebruik over te nemen, meldt de Telegraph.

Het is een aanval op de man, en de blanke man in het bijzonder, met als doel de westerse beschaving te vernietigen, volgens de tactieken van de Frankfurter Schule van (((George Lukacs, Felix Weil, Max Horkheimer, Theodor Adorno, Eric Fromm, Wilhelm Reich en Herbert Marcuse))).

 

Ze geven openlijk toe wat de bedoeling is. ‘Verander de taal, en daarmee de cultuur, en bepaal daarmee de toekomst’, eentje zonder blanke mannen:

“Genderneutraal of genderinclusief taalgebruik is meer dan een kwestie van politieke correctheid,” voegt het eraan toe: “Taal weerspiegelt en beïnvloedt krachtig attitudes, gedrag en percepties” – een visie die lijkt te worden geschraagd door dezelfde filosofische visie als het fictieve Newspeak Dictionary in George Orwell’s baanbrekende boek 1984.

Geslachtelijke woorden als ‘zakenman’ en ‘zakenvrouw’ moeten worden geschrapt ten gunste van ‘ondernemer’, ‘staatsman’ moeten ook worden vervangen door het langere en over het algemeen onhandiger ‘politieke leider’.

“Het gebruik in vele talen van het woord ‘man’ in een breed scala van idiomatische uitdrukkingen die zowel mannen als vrouwen aanduiden, zoals mankracht, staatsman, comité van wijze mannen, moet worden ontmoedigd”, aldus de gids.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1137 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Cultureel Marxistisch Newspeak woordenboek: EU waarschuwt tegen woorden als ‘Mankind’ en ‘Manpower’

 1. 1) ziehier ok, ondermijning blanke dollar is begonnen he door een miljarden economie: India
  en onvermijdelijk zal blank europa met euro meegesleept worden naar beneden, verdoemenis en dus DEVALUEREN tov alle niet blanke valuta. Beste is witte EU sinterklaas nu maar terug jagen naar spanje. Vandaag werd alles duurder, nou 2019 begint lekker duur.

  2) Uit zwarte Indiase Media site:

  Dollar out – India, UAE to trade in their currencies
  Ashwani Kumar /abu dhabi
  Filed on December 5, 2018

  UAE and India on Tuesday sign a currency swap agreement.

  In a landmark move, the UAE and India on Tuesday inked a currency swap agreement, which allows rupee and dirham for businesses, instead of dollar.

  With nearly $50 billion bilateral trade, the two countries are one of the largest trade partners and have made robust investments bilaterally. The latest development will be a big boost to import and export trade.

  The agreement to this effect was inked during the 2-day visit by Indian External Affairs Minister Sushma Swaraj. The minister co-chaired the 12th session of the UAE-India Joint Commission Meeting with Minister of Foreign Affairs and International Cooperation Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan held at the ministry’s headquarters in Abu Dhabi.

  https://www.khaleejtimes.com/business/economy/dollar-out—india-and-uae-to-trade-in-their-currencies-?fbclid=IwAR3YNxnPTW0LXBU8U9frGvH4XI-nlGib0otCHlDPbQPhW5wAwFGUlqOkP_U

  3) NOOT: geen enkele arabische oliestaat wil een cent uitgeven aan de moslim vluchtelingen uit syrie en afrika, en zij willen wel blank Links/ marxistisch, DEMENT europa hiervoor laten bloeden en betalen BBB.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Cultureel Marxistisch Newspeak woordenboek: EU waarschuwt tegen woorden als ‘Mankind’ en ‘Manpower’ | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s