Nieuw

Franse agenten krijgen opdracht om gele hesjes ‘op het hoofd’ te schieten

Tijdens een Gele Hesjes demonstratie in Bourg-en-Bresse die uitmondde in botsingen, filmde een demonstrant een politieagent die een mogelijk illegale instructie gaf.

Gueule is inderdaad ‘mond’. ‘Ta gueule !’ bijvoorbeeld betekent: ‘Houd je bek !’

In de regio Ain was de situatie op 8 december gespannen voor de prefectuur Bourg-en-Bresse, waar enkele honderden gele vesten verzameld waren (ongeveer 1.000 volgens de plaatselijke pers).

In de namiddag moesten de demonstranten zich terugtrekken door het gebruik van traangas door de politie.

De departementale interventiebedrijven (de knokploegen van de staat, Fub) en de gele vesten stonden vervolgens tegenover elkaar op enkele tientallen meters van elkaar verwijderd. Een van deze politieagenten, met zijn vizier omhoog, riep uit aan een van zijn collega’s: “Zodra hij terugkomt gooi je een granaat in zijn mond”.

Deze zin werd zo dicht mogelijk bij de interventiebedrijven gefilmd door een geel vest die, samen met enkele andere, uit het zicht onder de luifel van een gebouw staat. Volgens de circulaire van 2 september 2014 moeten de granaten (GMD) echter “op de grond worden gegooid, in de richting van de te verspreiden groep vijandige elementen”.

“Het is verboden op het hoofd, meneer,” zegt een van de gele vesten. Op dat moment wendt de aangeklaagde politieagent zich tot de demonstrant die herhaalt: “Op het hoofd is het verboden, in de benen ok, maar op het hoofd nee”. De politieagent antwoordde: “Jij hebt een probleem met ons.

“Nee, nee, nee, wij aan de basis zijn pacifisten,” zegt de demonstrant.

Gecontacteerd door RT France, bevestigden verschillende getuigen onder de luifel de volgorde en uitten hun verbazing over de verklaring van de politieagent.

Volgens de plaatselijke krant Le Progrès raakten overdag in Bourg-en-Bresse minstens twee mensen gewond door flashballschoten. Uit de beoordeling blijkt dat negen personen gewond zijn geraakt (waaronder twee politieagenten) en dat ongeveer 30 personen zijn gearresteerd.

Elders in Frankrijk werd deze nieuwe mobilisatie van gele hesjes tegen de daling van de koopkracht gekenmerkt door geweld. Sommige demonstranten raakten ernstig gewond. Met name in Parijs bevestigde Libération dat een vrouw ernstig in het oog was geraakt door een Flashball. In Bordeaux werd de hand van een man afgescheurd door een granaat.

Volgens minister van Volksgezondheid Agnes Buzyn raakten er zo’n 325 mensen gewond.

Bron:

«Tu lui envoies une grenade dans la gueule», l’ordre douteux d’un policier à Bourg-en-Bresse (VIDEO)

Als je de Franse tweets onder de Franse tweet hier in beeld er op na leest, en daar staan ook wat duidelijker video’s, klopt de uitspraak van de Nederlander niet helemaal, de jongen zou tussen leven en dood … Maar dat de politie escalerend bezig is staat buiten kijf.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

21 Comments on Franse agenten krijgen opdracht om gele hesjes ‘op het hoofd’ te schieten

 1. En het is de bedoeling dat a l die rotzooi ook hier komt…..dus al wie NU nog niet in de gaten heeft, dat de w.o. 3 ECHT begonnen is, is echt blind ! Of had U een VASTE DATUM daarvoor in gedachten ???…..nee dus, zachtjessss worden we er in meegesleurd zonder dat we het echt beseffen, elke dag wordt het een beetje erger

  Like

 2. Waarom gebruik je in al je comments CAPS ?

  Het helpt niet hoor.

  Liked by 1 persoon

 3. Deze protestor gaat ook voor het hoofd.

  Liked by 1 persoon

 4. caps i.p.v. onderstrepen, want dat is meer schrijfwerk….zal ut nie mir doen, probeer ik. Niet schreeuwerig bedoeld maar als KLEMTOON, oohh sorry k l e m t o o n dan. hahaha
  ———–
  hier nog effe een link :
  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13638:de-gele-hesjes-blijven-doorgaan&catid=37:wereld&Itemid=50

  Like

 5. Ik ben altijd het laatste naar bed hier, dus het is al ruim oudejaarsdag, bij deze wil ik iedereen een prettig uiteinde wensen, voor vanavond en een zeer voorspoedig 2 0 1 9 gewenst,
  Doe voorzichtig met vuurwerk afsteken ( dat rotte vuurwerk bahhh ) en zorg dat a l l e huisdieren op tijd binnen zijn !!!!!!!!!! Wie weet wat er anders met onze beestjes weer gebeurd
  met die g r a p p e n m a k e r s ….we zullen het wel weer zien op het nieuws.
  P r o o s t !!!

  Like

 6. En hier nog een link, voor de kat, die bang is voor vuurwerk ( die heb ik ook 5 namelijk, en dat valt niet mee, met een Mechelse Herder samen..) Mama-poes kwam aanlopen op 1 maart j.l. ….bleek zwanger, 4 kittens geboren op 30 april, die kittens bleek ik niet weg te kunnen doen, niemand was goed genoeg in mijn ogen, dus is alles gebleven. Het wordt voor die 4 kittens, de 1e oud-en-nieuw, dus ik ben benieuwd vanavond !
  https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/je-kat-troosten-bij-vuurwerkangst-ja/

  Like

 7. walterh66 // december 31, 2018 om 10:07 //

  Een regime dat zo gewelddadig optreedt tegen de burgers zal gewelddadig ten onder gaan.

  Lees het boek “Culture of Critique” van professor dr. Kevin MacDonald en begrijp waarom de machthebbers ons haten en genocide plegen op het blanke ras.
  https://archive.org/details/CultureofC

  @Marijke. Als je je eenzaam voelt, ga dan knuffelen met je katten of schrijf een dagboek.

  Liked by 1 persoon

 8. Frans Wouterse // december 31, 2018 om 10:22 //

  Als dit gezegd was tegenover migranten, dan waren de poppen aan het dansen in de VN.

  Like

 9. Als politie zo praat over de eigen burgers als een diersoort, dan is het einde van beschaving in zicht.

  Like

 10. Snelle schouw over diverse media en filmpjes laat zien dat er misschien wel 10 elkaar in elkaar rammende partijen zijn waarvan er een deel van de concurrenten ook een geel vestje hebben. Kennelijk maakt de kleur van het hesje niet veel meer uit. Zelf zou ik de wouten bevel hebben gegeven om ze allemaal recht in d’r knar te pompen, met dum-dum. Als je niet meer xiet wie de vijand is schiet je ze allemaal overhoop want dat ruimt lekker snel op en heb je weer overzicht.

  Like

 11. J.J. Wensveen // december 31, 2018 om 11:56 //

  Stop a.u.b. met het sturen van artikelen van Worldpress,com!

  Like

 12. @J.J. Wensveen // december 31, 2018 om 11:56

  Dat kun je alleen zelf weer stoppen. Dat doe je door weer op hetzelfde knopje te klikken waar je je hebt aangemeld.

  Hier recht onder, op de ‘abonneer-knop’.

  Like

 13. Like

 14. De flah-balls zijn uitgerust met een holografisch vizier, die het mogelijk maakt om heel precies te mikken, om iemand in het gezicht te schieten, om een oog uit te zien knallen.

  Like

 15. Gladiator // december 31, 2018 om 23:48 //

  Beste Fubar,
  Die achterlijke Rothschild gestuurde malloot kan van mijn part zeggen wat hij wil, het zijn die domme agentjes die zich ergeren omdat ze in hun zwaar onderbetaalde baantje waar ze echter nog elke dag een stijve lul of natte kut van krijgen, acte de presence moeten geven op feestdagen en weekenden en dat zijn de ware schuldigen.

  Ikzelf ben ook wapendrager geweest maar ik zou met zeer grote zekerheid NOOIT op mijn eigen volk schieten en ook niet om te verwonden met 1 uitzondering welke als normaal kan worden beschouwd en dat is in een noodweersituatie voor mezelf, mijn collega’s of derden!

  Dit tuig dient onverbiddelijk te worden aangepakt en wel kei- en keihard. Ze vragen erom!
  Ik zou hier wel een remedie op hebben maar dan moet je het heel goed kunnen organiseren!!

  Maar er is simpel niemand van zijn stoel af te branden totdat het voor de eigen deur staat en naar binnen wil. Ook dat heb ik meegemaakt maar dan ben je hopeloos verloren en zul je keihard het onderspit delven en daar zit men hier met man en macht op te wachten, en ik zou zeggen wacht maar af, het komt, en sneller dan jullie denken!

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 16. marijke // januari 1, 2019 om 03:56 //

  Met die laatste alinea heb je helemaal gelijk : als het eenmaal voor de deur staat die rotzooi zijn ze niet meer te stoppen en delf je waarschijnlijk het onderspit. daarom moeten mensen zich ook bewapenen…..en meteen schieten als ze voor je deur staan en blijven schieten totdat ze allemaal de laatste adem hebben uitgeblazen, vervolgens zo snel mogelijk die rotzooi bij elkaar vegen en dan de natte zwabber over de stoep heen….
  Mooie theorie maar er klopt in de praktijk inderdaad niks van natuurlijk, er zijn w e l mensen die van hun stoel af te branden zijn, maar dan moet het een gerichte, goed georganiseerde actie zijn, waarbij de kans op uitschakeling een hoog percentage betreft, Wij gewone thuiszittende burgers, wij zijn n i e t georganiseerd, en dat is wat er aan de situatie mankeert.

  Like

 17. Gladiator // januari 1, 2019 om 10:46 //

  @marijke,

  Dit vind ik helemaal niet zo en zou bijna willen zeggen totale BS!!!

  Organiseren is juist waar ik om vraag en dat begint heel simpel door eens van dat luie stoeltje af te komen, zich te verheffen dus, en in een of ander vervoermiddel te stappen en ergens samen te komen om gewoon eens met elkaar te praten. Ik vraag niet om mensen af te slachten want wat u net aanhaalde in uw reactie op mij (neem ik aan) over het meteen schieten…..ehhh, bad Idea!!!!

  Ik weet met zekerheid dat niemand hier, althans de overgrote meerderheid nog nooit, en al helemaal niet op IEMAND (!!!) geschoten heeft.
  Het hanteren van een handvuurwapen is geen kattepis, geloof mij dat maar!!
  De gevolgen daarentegen ook niet.
  Organiseren is echter wél te doen en heeft als bijkomend voordeel dat men nooit alleen staat in het nemen van een of meerdere beslissingen!!!

  Nogmaals, gewoon eens een feestje komen bouwen bij mij achterom in de bongerd aan de Maas bij de vuurkorf met evt een BBQ.

  Wat ouweh….. en voila, binnen no time “ons kent ons” Capiche!!!!!!!!!!!

  Nou, ik HOOR HET WEL.
  Maar ja, daar gaan we weer, Zuid-Limburg is wel erg ver…….toch.
  Don’t say I didn’t tell you!!!!!!

  Gladiator

  Like

 18. marijke // januari 1, 2019 om 16:40 //

  Ja, wat je zegt : dat bedoel ik toch ! ….geen BS dus, precies wat je schrijft is wat ik bedoel ! ( denk dat je me niet snapte, want ik schreef al, dat de praktijk niet klopte van mijn theorie )
  Ik b e s e f wel degelijk wat t inhoudt, iets dergelijks in je hand te hebben, en geschoten heb ik ook….maar dat kan n i e t in dit leven geweest zijn, …toch zit het in mijn genen en is het zeker weten ook erfelijk dit soort zaken, dat kan niet anders. …En Zuid-Limburg is helemaal niet ver
  van mij uit, hooguit 3 kwartier of een uur, een kwestie van in de auto stappen. Maar hier hebben we het al over gehad een tijdje geleden, het punt is dat o o k verkeerde mensen dit lezen en er op af gaan komen op zo `n visite/bijeenkomst, en dan krijg je het punt….neem je dat risico ? tja, en dan heb ik een verkeerd sterrebeeld, soms moet je risico `s nemen dat weet ik, ….maar ik zoek ze niet op dat is het punt

  Like

 19. Gladiator // januari 1, 2019 om 18:43 //

  @marijke,

  Mijn ervaring tot nu toe met de mensen welke al bij mij zijn geweest en zelfs nog steeds regelmatig komen is 100% goed en safe.

  Is een hele simpele manier voor én veilig.

  Maar geef maar gewoon aan wanneer jij en de jouwen een keertje willen komen.
  Denk trouwens dat het leuker is als het weer een beetje beter wordt en het weer wat langer licht is, dus tegen het voorjaar zoiets maar mij maakt het allemaal niets uit.
  Kan dan ook een paar vaste mensen laten komen die mij al blindelings weten te vinden!!

  Gegroet,

  Gladiator
  ps en IK voel me verantwoordelijk voor jullie veiligheid, twijfel daar aub niet aan!!

  Like

 20. marijke // januari 2, 2019 om 00:16 //

  Ik was er niet van op de hoogte, dat er al mensen bij jou geweest waren, dat maakt t voor mij wel iets gemakkelijker dan…zijn daar ook vrouwen bij, die regelmatig komen, of niet ? En met hoeveel mensen heb je regelmatig contact hier ? of zijn bij jou al geweest ?
  ja inderdaad is het voorjaar beter, dat klopt, zeker als we gaan barbeknoeien hahaha

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s