Nieuw

De Gele Hesjes verleggen hun focus naar de media: “Fake news-journalisten – collaborateurs”

Geele Hesjes tonen hun ontevredenheid over de media. Foto: Faksimil Press TV

Voor het zevende opeenvolgende weekend demonstreerden de Gele Hesjes in Frankrijk. Nu heeft de beweging zich duidelijk gericht op de media. Men kon de deelnemers buiten voor een Frans televisiebedrijf onder andere “collaborateurs” horen scanderen. In de loop van zaterdag werden buiten een groot dagbladbedrijf ook meerdere auto’s in brand gestoken. Tegelijkertijd neemt de berichtgeving over de protesten in de media af.

De nationaal-wijd populaire beweging in gele hesjes heeft tijdens dit weekend buiten voor de kranten en tv-bedrijven gestaan waar men “Fake news-journalisten, kom naar beneden” en “Weg met Macron” scandeerden, rapporteert France24.

De beweging blijft in het hele land in verschillende steden grote menigten verzamelen. Zelfs als de wolken van traangas van de politie de steden bedekken.

De video’s hieronder zijn afkomstig van de Gele Hesjes collectie in de havenstad Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk op zaterdag.

Brand bij perskantoren

Buiten het dagbladbedrijf Le Parisien waren in verband met protesten tegen de berichtgeving van de media over de situatie in het land enkele auto’s in brand gestoken. De Gele Hesjes zijn ervan overtuigd dat de media samenwerken met de regering.

De meeste branden werden op zaterdag in Parijs gemeld en creëerden een zwarte rookwolk die de Eiffeltoren vanuit een bepaalde hoek verduisterde.

Haalden de EU-vlag neer

Hoewel de aandacht meer is verschoven naar de verantwoordelijkheid van de media, toonden verschillende demonstranten ook hun ontevredenheid over de Europese Unie door de EU-vlag neer te halen.

Macron op vakantie aan de Riviera

In de sociale media is de aandacht gevestigd op het feit dat het presidentiële echtpaar op vakantie is in Saint Tropez. De reacties van de burgers lieten niet lang op zich wachten. Op Twitter wordt de president bekritiseerd voor het wegkijken van de werkelijkheid wanneer hij op vakantie gaat terwijl de mensen vechten voor een verandering.

Bron:

Anti-Macron demonstrators set ablaze Paris and shroud in thick smoke iconic Eiffel Tower
Gula västarna vänder fokus mot media: ”Fake news-journalister – kollaboratörer”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on De Gele Hesjes verleggen hun focus naar de media: “Fake news-journalisten – collaborateurs”

 1. Daar moeten ze zijn, maar zoals ik stelde: “Ze zullen beneden hun legertje wel hebben klaarstaan”

  Like

 2. Het is erg laf om de burgers in de zeik te zetten die voor hun rechten opkomen.
  De gendarme erop afsturen en zelf met vakantie gaan. Typisch dictatuur.

  Liked by 1 persoon

 3. Diep respect voor de gele hesjes.
  Macron assassin.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s