Nieuw

Joodse kolonisten vallen christelijk klooster aan

Afgelopen 18 december hebben honderden gewapende joodse kolonisten een aanval geleid op het oude Grieks orthodoxe klooster van Mar Saba, waarbij ze het gebouw hebben overvallen, leken en monastieken hebben geplunderd en het gebouw hebben gebruikt voor joodse diensten.

Deze aanval vertegenwoordigt slechts een van de vele aanvallen door Joden en de Joodse staat op de belijdende christelijke bevolking van Palestina; er wordt weinig of niet door bericht door westerse media, vooral omdat Joden de westerse media domineren, samen met prozionistische “christelijke” organisaties die met hen verbonden zijn. 

Locals meldden dat dit de eerste keer is dat Israëlische kolonisten het Saint Saba klooster, gelegen op 15 kilometer van Bethlehem, binnenvallen.

Het klooster wordt beschouwd als een van de oudste bewoonde kloosters ter wereld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1683 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

8 Comments on Joodse kolonisten vallen christelijk klooster aan

 1. Von Puffelen // december 30, 2018 om 15:03 //

  Hoe zat het ook alweer met de joods-christelijk traditie?
  Een term die “politici” nogal eens laten vallen.
  Joden hielden vroeger christenen als slaaf, bedoelen ze dat ermee?

  Liked by 2 people

 2. Moslims met keppeltje…er is geen echt verschil, enkel dat de een koppen snelt en de ander beurzen snijdt….

  Liked by 3 people

 3. Jack vanderVeen // december 30, 2018 om 18:57 //

  Beginnen die rotzakken ook al.
  Met in hun Thora: er bestaan, buiten joden, geen mensen op aarde.

  Like

 4. @Jack vanderVeen // december 30, 2018 om 18:57 //

  Je hebt geen enkele kennis van de inhoud van de torah. Ik denk dat je niet eens weet wat het woord ‘torah’ betekent. Het getuigt van weinig intellect om zonder kennis van een zaak er direct een negatieve mening over te hebben. Ik zal je helpen. Ik denk dat je de talmud bedoelt. Dat heeft NIETS gemeen met de torah, sterker, de torah is fel gekant tegen talmuddische praktijken zoals hierboven beschreven.

  Liked by 1 persoon

 5. Daniel : in ieder geval, of het nou de torah is , of de Talmoed ….tis allebei joods, en het feit is er : dat die Mohammed in 600-nog-wat, zijn ideeen heeft gekregen van zijn joodse oom Ibn huppeldepup ( ik kan die Arabische namen niet onthouden, sorry ) ….en dat dus EIGENLIJK de verzen uit de koran, HUN OORSPRONG hebben uit joodse overleveringen ! …Dat is beslist NIET om te discrimineren, het gaat mij om de WAARHEID, ongeacht of iemand paars is, geel is, rose is, of oranje, maakt me geen zak uit !….OOK is onze bijbel in het oude testament, NIET altijd even sympathiek, ook dat is de waarheid. En om uit te komen, uiteindelijk bij God zelf : Hij zei letterlijk : Ik heb U geschapen naar mijn evenbeeld……wat bij MIJ de vraag oproept : Als wij geschapen zijn, naar Gods evenbeeld, en NIET sympathiek zijn tegenover elkaar……IS GOD DAN WEL ZO SYMPATHIEK ? ….Daar wij ALLEMAAL de nazaten zijn, van al dat gedoe in het paradijs met die verrekte BOOM…..WAAROM moeten wij daar heden ten dage, aan onderdoor gaan ??? ….Waren wij daarbij ? ….OOK dat heb ik uitgezocht, want ik wilde een antwoord op die vraag, zo simpel is het……HOE zat het daar precies bij die boom ? …..ja ja, antwoord gekregen, maar het is een verschrikkelijk lang verhaal en dan kom ruimte tekort hier, laten we dat dus maar niet doen…..
  Conclusie voor DIT moment is, wat voor ons NU van toepassing is, is dat de geschriften uit de koran zijn oorsprong hebben uit de joodse geschriften…..dus het meeste uit de koran is gewoon gejat en komt NIET van de moslims af…..maar de PRAKTIJK is, dat we er wel last van hebben

  Like

 6. De conflicten op aarde van NU, kunnen maar op 1 manier verdwijnen, en dat is dat ALLE RELIGIEEN verboden worden, moskeeën plat, kerken plat, synagogen plat, dat is de enige manier om ALLE mensen weer op 1 lijn te krijgen……en jaaa……daar moet hulp van bovenaf komen, dat lukt ons nooooit alleen, nooit….dat is wel duidelijk

  Like

 7. Wakkere Joost // december 31, 2018 om 21:38 //

  Ja daar komt de aap uit de mouw ik zat hier al op te wachten.
  uiteindelijk laat men zijn ware gezicht zien ook wij christenen zijn onrein
  in de ogen van de joden. Dat blijkt, vult u de rest zelf maar in.
  Ze hebben blijkbaar met ons nog een appeltje te schillen vanwege Jezus
  dat zit hun nog steeds dwars net zo als de moslims.
  Maar gaat zo door beste joden dan sta je straks helemaal alleen.
  Zonder christen back-up.En dan is het einde verhaal met jullie tegen de moslims

  Like

 8. marijke // januari 1, 2019 om 04:20 //

  Wakkere Joost……zeer zeker zijn wij in de ogen van de joden onrein, en dat wist ik allang.
  Maar je mag daar niet al teveel over zeggen, want dan wordt er gelijk al gezegd dat je discrimineert ( zooooooon hekel aan dat woord ! ) …Veel te veel mensen weten niet hoe de geschiedenis in elkaar zit, en dat zal t o c h moeten….want anders weet je nooit h o e het zo gekomen is, die situatie van vandaag. En dan zijn er ook nog verschillende soorten joden, bij mijn weten sowieso al 3, wat weer het gevolg heeft, dat je ook weer niet a l l e s over 1 kam kan scheren, de ene soort is de andere niet…..een zeeeer ingewikkelde situatie waar we vandaag de dag mee van doen hebben. Bij de Moslims is het al niet anders, ook verschillende soorten, en dat is aan de buiten kant van iemand ook niet altijd te zien. Daarom moeten op de een of andere manier ook al die religieen op de schop, al die belachelijke ` ouderwetse geloven ` zouden moeten verdwijnen om de mensen weer op 1 lijn te krijgen….maar of ik dat nog ga meemaken, ik denk van niet waarschijnlijk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s