Nieuw

Brazilië’s president Jair Bolsonaro: Strafbladloze burgers mogen vuurwapens dragen en op gewapende criminelen wordt voortaan geschoten om te doden

"Ik heb liever dat de criminelen worden afgeslacht, in plaats van dat de criminelen ons afslachten"

Braziliaanse speciale politiekorps "BOPE" maakt geen gevangenen.

Na een recordaantal moorden en overvallen in Brazilië heeft het land de strijd tegen de criminele bendes opgevoerd. De krachten van recht en orde zullen voortaan schieten om te doden en ongestrafte burgers wordt het toegestaan om vuurwapens te dragen. De harde retoriek en het resultaat in de vorm van lijken van criminelen op straat worden door de burgers verwelkomd.

In 2017 werden in Brazilië 63.880 mensen vermoord, oftewel 175 moorden per dag. Dit is een stijging van 3,7 procent ten opzichte van 2016.

Op dinsdag aanvaardt de nieuw gekozen president Jair Bolsonaro zijn ambt en hij heeft beloofd dat hij niet zal rusten voordat hij de veiligheid van de burgers heeft verbeterd.

Het gaat onder meer om straffeloosheid voor politieagenten en militairen die gewapende criminelen doodschieten. Er komt een einde aan de strafkortingen die in de gevangenissen worden uitgezeten, de strafrechtelijke leeftijd zal worden verlaagd, eerst tot 17 jaar en op de lange termijn tot 16 jaar, om de situatie in het land te verhelpen.

Bolsonaro heeft bovendien beloofd om de wettelijke barrières te beslechten voor burgers die vuurwapens willen kopen om hun eigen veiligheid en die van hun familie te garanderen. De nieuwe wapenwetten zijn alleen gericht op ongestrafte burgers.

– We zullen voor burgers die niet in het strafregister staan het recht garanderen om een ​​wapen te bezitten , zegt Bolsonaro.

De video hieronder laat zien hoe een burger in Brazilië wordt blootgesteld aan een poging tot autodiefstal. De bestuurder is gewapend en schiet op de daders.

Schieten om te doden

In Rio de Janeiro zijn verleden jaar 5.346 mensen vermoord, dat wil zeggen 15 moorden per dag. Het aantal overvallen en geweldsdelicten is in de regio sinds 2011 meer dan verdubbeld.

Tijdens de jaarwisseling jaar neemt Wilson Witzel het over als nieuwe gouverneur van Rio de Janeiro. Ook Witzel heeft beloofd de veiligheid van de regio te verbeteren en de misdadigers die de populaire vakantiebestemming terroriseren bruut te elimineren.

De stad zal een test zijn voor de filosofie van de nieuwe president Bolsonaro om de veiligheid te maximaliseren. Onder meer zullen ongeveer 120 scherpschutters van het leger de reguliere politie in de stad versterken. Deze militairen zouden naar verluidt een persoon tot op 600 meter afstand kunnen doden.

Het waren harde woorden toen de nieuwe gouverneur op 12 december in de hoofdstad Brasilia met de pers sprak.

– De opdracht is om iedereen die wapens heeft onmiddellijk te elimineren, te doden. De criminelen die wapens dragen geven niet om het leven van anderen, ze zijn bereid om iedereen te doden die hun pad kruist. Het is een groot probleem, niet alleen in Rio de Janeiro, maar in het hele land, zei Witzel.

Een andere stap in het verbeteren van de veiligheid van burgers betreft meer bewakingscamera’s. Een totaal van 30.000 speciale camera’s zou naar verluidt van Israël worden gekocht. Sommige van deze zullen op drones worden gemonteerd om criminele personen met gezichtsbeelden te identificeren.

Eerder waren er problemen met identificatie en bewijsmateriaal nadat de politie een arrestatie had verricht. Met meer camera’s hoop men die problemen op te lossen en daardoor meer te kunnen vervolgen.

In onderstaande video is een bromfietser te zien die door twee daders wordt beroofd. De situatie verandert als snel nadat de bromfietser zijn pistool heeft getrokken.

View this post on Instagram

Olha a reação!

A post shared by Pms de Minas Gerais (@pmsdeminasgerais) on

In de volgende twee video’s worden bewakingsfilms getoond van een winkeloverval. De situatie verandert wanneer de klanten in de winkel hun vuurwapens trekken.

Bolsonaro: “Politieagenten die criminelen doden, moeten medailles krijgen”

Met 55 procent van de stemmen werd Bolsonaro in het najaar verkozen tot president. In samenhang met de verkiezingen verklaarde hij dat politieagenten die criminele individuen neerschieten, beschermd zullen worden tegen juridische stappen.

De president zei ook dat politieagenten die criminelen doodschieten medailles moeten krijgen.

De video hieronder toont een gijzeldrama waarin een crimineel een oudere dame in zijn greep heeft genomen.

Verwelkomen dode criminelen 

Burgers hebben er genoeg om tussen criminele individuen met moord en schietpartijen te leven. In verschillende kringen tonen burgers hun waardering voor het rechtsgeweld tegen de criminelen.

Suelen Souza is 41 jaar oud en verkoopt groenten aan de rand van de favela Dona Marta in Rio de Janeiro. Ze vertelt dat er onlangs in het district een politieagent in zijn nek is doodgeschoten.

De veiligheidssituatie heeft ertoe geleid dat de waarde van Souza’s appartement in de regio met 40 procent is gedaald. Nu verwelkomt ze de nieuwe politici die rond de jaarwisseling zullen aantreden, die hopelijk haar dochters in staat zullen stellen om weer buiten te spelen.

– Ik heb liever dat de criminelen worden afgeslacht, in plaats van dat de criminelen ons afslachten, legt Souza uit.

In de onderstaande video sleept de speciale afdeling van de politie “BOPE” een doodgeschoten crimineel op een wagen terwijl het publiek juicht en “Bolsonaro” schreeuwt ter ondersteuning van de nieuwe president.

Bron:

Brasilien tar i med hårdhandskar mot kriminella – ”skjut för att döda”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7485 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Brazilië’s president Jair Bolsonaro: Strafbladloze burgers mogen vuurwapens dragen en op gewapende criminelen wordt voortaan geschoten om te doden

 1. Eindelijk een President die het volledig begrijpt. Politie, het leger en de burgers samen vechtend voor het zelfde doel. (Veiligheid op de straten) Zo zou het overal moeten zijn.
  Helaas is de Nederlandse Justitie en Politie op de hand van de ‘nieuwe Nederlanders’.

  Liked by 2 people

 2. Lijkt dat de kaffertjes zoals gewoonlijk weer eens over vertegenwoordigt zijn in de criminaliteit.
  Zonde van die bloed spetters op de lak van de auto dat weer wel.

  Liked by 2 people

 3. De hele wereld is Gek geworden.

  Like

 4. Multiculti waanzin leid tot chaos, zoals je geen kippen en vossen in hetzelfde hok moet houden.

  Het aantal overvallen, berovingen en verkrachtingen in Nederland is heel erg gestegen, politie en overheid houden de cijfers bewust weg, en er word een beleid via de pers en bij monde van de politie zelf uitgedragen dat slachtoffers dusdanig demotiveerd om aangifte te doen…de verhalen van de lachende “agenten” als een slachtoffer van verkrachting aangifte kwam doen of de opmerkingen dat men het wel zal hebben uitgelokt…ja, sommige mensen hebben het woord “makkelijk slachtoffer” op het voorhoofd staan…is dat reden om iemand in ellende verder te vernederen?
  Ik merk het verschil tussen politie en criminelen steeds minder, beiden zijn voor goedwillende vrijheidslievende burgers een bedreiging of worden dat…

  Ik denk dat de politie in Brazilie net zulke vuillappen zijn als de boeven die ze najagen….en ligt misschien niet de oorzaak bij de politiek en het beschermen van de rijken en hun belangen? Hoe bouw je iets op als je bij geboorte al rechten loos word gemaakt en bij leven kansloos? Ook die factor is er, en banken zijn zeer waarschijnlijk de aanstichters van heel veel armoede, door hun groot aandeelhouders en de zucht naar meer winst per jaar. Als een vierkante meter grond 500 euro kost en een baksteen een euro, wie is dan nog in staat op eigen kracht een huis te bouwen?
  En ja, er zijn altijd lui die zonder inspanning alles willen hebben en daarvoor anderen vernederen, wegschoppen of gewoon de nek afsnijden, we noemen ze politici, Islamist of crimineel, of ambtenaar…

  Like

 5. In de film ‘Ciudad de Deus’ krijg je een beeld van hoe die criminelen in Brazilië te werk gaan. Alleen geweld en zware repressie kan een oplossing brengen.

  Like

 6. Moet zijn ‘Cidade de Deus’ …

  Like

 7. Respect. Dit is de enige manier om dit geteisem voorgoed te stoppen.

  Like

 8. Jack vanderVeen // december 31, 2018 om 16:44 //

  En ik zie allemaal Afrikanen nu in gedachten, en ook nog wat Syriërs, Irakezen, Iranezen, Afghanen,Pakistani en Indiërs.
  Wanneer ik mij iets zou wensen, dan wenste ik nu, hoe haram het ook mogen klinken, dat in Nederland en omliggende landen ………(mag de lezer zelf invullen)

  Like

 9. Hier ook. Ik ben strafbladloos!

  Like

 10. @Jack Vanderveen,
  …De atoombommen afgaan?

  Like

 11. @Chip
  Daar draait het wel op uit.

  Like

 12. Kunnen we onze ‘vluchtelingen’ en overige migranten daar niet heen sturen. Ik weet zeker dat ‘de integratie’ daar wel lukt.

  Met de politiek in Nederland gaat dat in ieder geval niet lukken. Die is stuk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s