Nieuw

Afrikaanse leiders dringen er bij Europa op aan om te stoppen met het verwelkomen van migranten: “We hebben de jongeren in Afrika nodig”

Links: Italiaanse kustwacht met bootmigranten. Rechts: Ethiopische president Sahle-Work Zewde. Foto: Guardia Costiera / J.Marchand

De leiders in Afrikaanse landen zijn verbaasd over het migratiebeleid van Europa. Men roept Europa op een einde te maken aan zijn gastvrijheid en open grenzen, aangezien de Afrikaanse landen zelf de jongeren voor hun ontwikkeling nodig hebben. Dit werd op vrijdag na een bezoek aan Afrika verklaard door de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz.

Volgens Afrikaanse leiders is het een probleem dat steeds meer jonge Afrikanen in de verleiding komen om naar Europa te migreren in plaats van in hun eigen land te blijven en deel uitmaken van de ontwikkeling van het continent.

In de vrijdageditie van de Duitse ochtendkrant Bild vertelt de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz wat de Afrikaanse leiders vinden van de opvang van migranten en open grenzen in Europa. Kurz heeft in Afrika gereisd en zegt dat Afrikaanse leiders verbaasd zijn over het huidige migratiebeleid in de EU. Verschillende mensen hebben gezegd dat het beleid alleen maar jongeren motiveert om met hun eigen land te breken en op zoek gaan naar financieel geluk op andere plaatsen.

Ethiopië: “We kunnen onze jonge mensen niet verliezen”

De Ethiopische president Zahle-Work Zewde legt Bild uit dat Afrika het zich niet kan veroorloven zijn jongeren te verliezen. Ze moeten blijven en deel uitmaken van de arbeid om Ethiopië en Afrika naar een betere toekomst te leiden.

Zewde is van mening dat migratie naar Europa problematisch is en alleen maar gunstig is voor mensensmokkelaars. Ze wees er ook op dat het belangrijk is om het verschil te zien tussen migranten en echte vluchtelingen.

Zewde is de eerste vrouwelijke president van Ethiopië. Ze ziet dat het land zich in een positieve richting beweegt, waar ze op voort wil bouwen – het verbeteren van de levensomstandigheden van de mensen. Anders gelooft ze dat er nog meer migranten naar Europa zullen migreren en veel van deze migranten hebben ook een totaal verkeerd beeld van wat een leven in Europa betekent.

Bron:

Afrikanska ledare uppmanar Europa att sluta välkomna migranter: ”Vi behöver de unga i Afrika”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7500 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on Afrikaanse leiders dringen er bij Europa op aan om te stoppen met het verwelkomen van migranten: “We hebben de jongeren in Afrika nodig”

 1. Prima en nu zo spoedig mogelijk retour thuisland
  Zij willen ze terug en hier willen ze we niet,we zijn het spuugzat !

  Liked by 2 people

 2. Henk der Niederlánder // december 30, 2018 om 15:22 //

  Zul je in de Europese media weinig over horen.
  Anders wordt de oneindige wijsheid van de regeringen in twijfel getrokken en dat willen we niet hebben natuurlijk.

  Liked by 2 people

 3. Als ook de leiders van Afrikaanse landen niet erop zitten te wachten dat Afrikaanse jongeren naar Europa vertrekken, dan is het duidelijk hoe ver heen de Europese leiders zijn, enkele uitzonderingen daargelaten.

  Liked by 1 persoon

 4. ‘Zewde is van mening dat migratie naar Europa problematisch is en alleen maar gunstig is voor mensensmokkelaars. Ze wees er ook op dat het belangrijk is om het verschil te zien tussen migranten en echte vluchtelingen’.

  Ongelofelijk dat ze dat daar in Afrika wel begrijpen en hier niet. Bovendien komen ze hier niet heen om te werken maar om pot te verteren. Niet voor niets gaan de belastingen hier steeds meer omhoog en wordt er beknibbeld op uitgaven zoals in de Zorg. Reden: die waanzin moet toch ergens uit bekostigd worden.

  En aangezien onze regering het volledig laat afweten zal ik het maar zeggen:

  ‘Afrikanen, jullie zijn hier niet langer welkom. Blijf daar, kom niet hierheen en bouw aldaar je eigen continent op.’ Dat hebben mijn ouders en grootouders na de tweede wereldoorlog ook moeten doen. Dat wij hier een Rutte hebben die probeert de verkeerde mensen te bedanken voor die opbouw moge zo zijn maar doet aan de feiten niets af. En dat zou een ‘historian’ toch moeten weten.

  Daarom vraag ik me nu af wat Rutte nou echt heeft gestudeerd, historie of hysterie?

  Like

 5. Claudia M. // december 30, 2018 om 19:35 //

  Huh…? Gaat nu het verhaal; ‘de landen van herkomst willen ze niet terug’ niet helemaal mank?

  Like

 6. Zo hoort het te zijn eigen land eerst en Rutte zit nog in de middeleeuwen van gewone mensen
  slaven maken

  Like

 7. Mooi allemaal,……maarre ehhh,… wie gaat de ‘vergrijzing’ in Europa dan oplossen.
  Het liep net zo lekker…. :((

  Like

 8. De Afrikanen die in Europa zijn allemaal terug sturen en de Russische Marine inhuren om de Middelandse Zee te beschermen.

  Like

 9. Axel
  Wie nu de vergrijzing opvangt? Daar hebben ze het sinds de 70er jaren al over hoewel er nog veel jeugd is
  Maar als iedereen in de bureaucratie wil werken en er bakken geld naar ontwikkelingslanden gaat, blijft
  Er voor de zorg niets over en er onterecht teveel op wordt bezuinigd.

  Like

 10. Nou @Axel, als die vergrijzing al een probleem wordt over ongeveer 20 jaar als de baby-boomgeneratie de verzorgingshuizen in verdwijnt dan hoef je daar nu nog geen aliens voor te importeren. Want ook die komen hier niet om te werken maar om pot te verteren. En dus heb je daar straks ook niets aan. Een van de vele fouten die Rutte heeft gemaakt is het sluiten van een deel van de verzorgings- en verpleeghuizen omdat hij dat Zorggeld nodig had om die import te betalen. Kun je nagaan hoe wrang, de belastingen schieten omhoog en de Zorg-uitgaven gaan omlaag enkel om dat EU-gedoe en de import te betalen. Die import gaat vervolgens de bijstand in en tegen de tijd dat we ze echt nodig zouden hebben weten ze niet eens meer wat werken is want te lang in de watten gelegd door de verzorgingsstaat. Terwijl je juist in verzorgingshuizen mensen op een efficiënte manier efficiënte zorg kunt geven in plaats van van straat naar straat te rijden.

  Overigens, die smoes ga je steeds meer horen want de oude smoes (vluchtelingen) is inmiddels uitgewerkt omdat die oorlogen daar op een eind lopen. En dus was er een nieuwe smoes nodig na de smoes ‘vluchteling’, klimaatvluchteling, arbeidsmigranten, cultuurverrijkers en die smoes heet dat de import de vergrijzing en het vacature-tekort gaat oplossen.

  En het spijt me @Axel maar je tuint er in. Nogmaals, de babyboomgeneratie verdwijnt pas over 20 jaar in de verzorgingshuizen en in die 20 jaar gaan ze heel veel belasting betalen over de pensioenen die ze krijgen en wel zo veel dat als je dat nu reserveert voor later je over 20 jaar geen enkel probleem hebt tenzij …………………. tenzij iemand ook dat geld in de tussentijd opmaakt en over 20 jaar gaat mekkeren dat er geen geld meer is. Smoesjes? Nee hoor, want zo is het met de AOW ook gegaan. Die babyboomgeneratie heeft 45 jaar gewerkt en AOW-premie afgedragen en guess what? Nu ze zelf met AOW willen gaan worden we plotseling ouder, we vergrijzen en de AOW moet uit de Algemene middelen worden betaald omdat dat inmiddels op is. Dat vindt de overheid niet leuk en dus wordt de AOW niet meer verhoogd met de inflatie en loonontwikkeling, partnerpensioen wordt afgeschaft, AOW-leeftijd wordt verhoogd en als je dan vraagt hoe het kan dat de AOW zo in de problemen zit en de pensioenfondsen 1400 miljard in kas hebben dan krijg je geen antwoord maar wordt er achter de schermen gewerkt om ook de pensioenfondsen op papier in de problemen te brengen door een lachwekkende rekenrente en dekkingsgraad te hanteren. Let wel, een niet professioneel sparende particulier maakt volgens deze overheid in box 3 meer rendement dan de wel professioneel beleggende pensioenfondsen. Pas toen de overheid door kreeg dat dat tegen hen ging werken gingen in hun optiek particulieren boven een bepaald bedrag plotseling ook beleggen waardoor ze op papier volgens de overheid boven een bepaald bedrag ook meer rendement gingen halen terwijl voorheen ‘elke sukkel’ dat fictief rendement volgens die zelfde overheid zou moeten kunnen halen. En zo is de AOW in de loop der tijd verworden van een welvaartsvast overheidspensioen tot een veredelde bijstanduitkering zonder sollicitatieplicht.

  Als schrijvende moet ik er zelf om lachen. Hoe dom moet je als ambtenarij zijn om te denken dat wij dat niet door hebben of zo? Is er ergens een ondergrens, ergens beneden de keldervloer of zo? Bovendien schieten ze zich zelf in eigen voet maar dat hebben ze nu zelf nog niet door en ik ga ze hier niet wijzer maken. Vroeg of laat komen ze daar zelf achter.

  Like

 11. @Axel
  Ik sluit me aan bij @Fransdo
  Daarnaast zou je eens moeten kijken naar de technologie. Vooral de linkse partijen lopen aan de ene kant te mekkeren dat technologie (automatisering, robotisering en steeds verdergaande IT oplossingen) banen kosten zodat ‘de mensen zonder werk komen te zitten’ en aan de andere kant mekkeren ze dat de zaak vergrijst en er meer mensen nodig zijn om dat op te vangen. Het is voor mij onbegrijpelijk dat zo veel mensen niet zien dat beide zaken elkaars tegenpolen zijn.

  We hebben steeds minder mensen nodig om dezelfde hoeveelheid werk te doen. Dat geldt op steeds meer terreinen. Daar staat tegenover dat de mensen die dat werk doen steeds hoger opgeleid dienen te zijn. Dat betekent dus dat we GEEN immigranten nodig hebben uit Afrika of het Midden-Oosten, simpelweg omdat die vanwegen hun gemiddeld veel lagere intelligentie niet in staat zijn dat soort werk te doen en niet in staat zijn om een dergelijke opleiding te volgen.
  Er is gewoon veel minder behoefte aan mensen die alleen fysiek werk doen.

  Als we vervolgens kijken naar de kosten (gemiddelde immigrant kost ruim 30.000 euro per jaar, meer dan 60% heeft zelfs naar 5 jaar nog steeds geen baan en zal dus nooit een echte baan krijgen op een niveau waar serieus belasting wordt betaald, hooguit wat tijdelijke baantjes op minimum loon niveau, of uiteraard in de criminaliteit terechtkomen waar geen belasting wordt betaald.
  Een modaal inkomen in Nederland ligt rond de 36.000 euro, wat betekent dat veruit de meeste mensen minder verdienen. Die meeste mensen betalen tussen de 33% en 40% inkomstenbelasting. Dus voor iedere immigrant die onderhouden moet worden heb je zo’n 3-4 werkende mensen nodig die belasting betalen en dan is er nog geen cent gebruikt voor de zaken waar belastingen eigenlijk voor bedoeld zijn, voor het eigen volk. Feitelijk mag je dus stellen dat er, om een enkele immigrant te onderhouden EN de rest van de zaken die van belastinggeld worden geregeld te betalen dus ruwweg 8-10 fulltime werkende mensen nodig zijn. Hoe serieus kun je nog zijn als je denkt dat dit op enige wijze ooit iets gaat toevoegen?

  Als ik kijk naar andere immigranten (voornamelijk de kinderen, maar ook de ouders), vooral de aziatische, dan hebben die vrijwel geen ondersteuning nodig, doen hun culturele zaken buiten schooltijd om, op eigen kosten, doen het uitstekend op school. Beide ouders spreken Nederlands enmen kan er vrij mee omgaan. Het is alleen met de moslims en de Afrikanen dat er altijd gelazer is als ze in grote getale ergens neerstrijken en allerlei eisen stellen.

  Like

 12. @Johan P
  Er is inderdaad veel automatisering computers en robotten, maar ook veel bureaucratie.
  Toch is er nog wel handwerk, productief. Heel veel verpakkingseenheid wordt nog handmatig gedaan.
  Hoe dan ook, ik denk ook niet dat we nog meer immigranten moeten binnenhalen, die voor problemen
  zorgen, Al heeft de bureaucratie daar werk aan.

  Like

 13. a l l e s , wat ze ons nu laten betalen aan belastingen, verhogingen enz enz , onder invloed van die migratie-poppenkast : feitelijk betalen we DUBBEL. Want deze hele poppenkast IS AL BETAALD : in 2007 is er een pot van 2 0 0 triljoen ( 12 nullen ? ) voor uitgetrokken ! Dit betekent dat er een POT is, waaruit dit ALLES betaald wordt. Maar ondertussen laten ze ons wel betalen, onder het mom van dat we het niet meer kunnen betalen !
  Voorbeeld : U heeft 5000 gespaard voor een andere auto ( die zitten in de pot in een kast, verstopt ) , maar U gaat klagen bij familie en vrienden dat U een auto nodig heeft, en zij brengen dit bedrag op, om U ( zieliggggg ) tegemoet te komen. Ondertussen blijft die 5000 onaangeroerd in de pot in de kast, en U doet zogenaamd alsof U n i e t s heeft. DIT is exact wat er nu aan de hand is……die migratie-poppenkast is allang betaald ! In 2007 al !

  Like

 14. Ik sluit me helemaal bij jullie aan. Probleem is deze falende overheid en ambtenarij die Nederland aan het weg geven zijn en bovendien slecht besturen. Ze hebben het vaak dat een kandidaat ‘bestuurlijke eigenschappen’ moet hebben voor een bepaalde functie. Ik moet dan altijd lachen want ze weten zelf niet eens wat dat is.

  Voor de goede orde: belastinggeld innen en daarna weg geven is geen bestuurlijke eigenschap. Het is wanbeheer.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s