Nieuw

Orbán: Europa en de islam gaan niet samen – we zullen nooit multiculturalisme accepteren

Islam en christendom mogen niet met elkaar worden vermengd. Dit is de mening van de Hongaarse premier Viktor Orbán, schrijft TRT World. De Hongaarse leider wil de Europese verkiezingen van volgend jaar gebruiken om de “christelijke identiteit” van Europa te redden en de immigratie naar het continent te stoppen.

Bij de komende Europese verkiezingen willen nationalistische krachten de EU hervormen. De verkiezingen van volgend jaar verschillen van de vorige verkiezingen, onder andere vanwege de enorme massa-immigratie die politici als Angela Merkel hebben bewerkstelligd toen ze in 2015 de grenzen van Europa voor de derde wereld openden.

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft eerder de EU-verkiezingen in mei met een lotsbestemming vergeleken. Dit zou volgens hem de laatste kans kunnen zijn om de politieke richting van de EU te veranderen.

Enkele van de politieke leiders die meer of minder aan zijn zijde staan, zijn de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini en de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz. Deze laatste heeft geweigerd om de lidstaten van de EU te dwingen tot herverdeling van derde wereld immigranten.

– Toen we tot de EU toetraden, voelden we ons nog steeds vrij. Sindsdien is de EU een heel andere weg ingeslagen. Ik bedoel de verkeerde richting, zegt Viktor Orbán in een interview met de Oostenrijkse OE24.

Bovenal is het de Europese Commissie die is ontspoord, zegt hij. De Commissie moet niet aan de top van de Unie staan, maar in plaats daarvan moet de EU gebaseerd zijn op de lidstaten en hun soevereiniteit. Het zijn de verschillende landen die de EU moeten besturen, niet een autocratische kleine kliek, zegt Orbán.

Volgens Viktor Orbán zullen de EU-verkiezingen op 23 mei volgend jaar voor het eerst over een centraal thema gaan: immigratie. De kwestie heeft de hele Unie verdeeld. Landen als Zweden hebben geprobeerd om andere lidstaten te dwingen hun grenzen open te stellen voor meer derde wereld immigratie. Landen als Hongarije en Polen hebben over de hele linie geweigerd.

De Hongaarse leider hoopt nu dat de Europese volkeren in de verkiezingen hun gezond verstand gebruiken en zullen stemmen om hun eigen nationale identiteit en christelijke waarden te behouden.

– Er zijn landen die denken dat de vermenging van twee culturen, het christendom en de islam, iets nieuws en goeds oplevert. We kijken er anders tegenaan. Als de anderen hun culturen willen vermengen, hebben ze het recht om dat te doen. Maar in Hongarije beginnen we niet aan dergelijke experimenten. We zullen onze christelijke cultuur, onze waarden en onze levenshouding niet vermengen met andere culturen, zegt de Hongaarse premier tegen OE24.

Volgens Orbán heeft Europa in 2000 jaar een eigen cultuur opgebouwd die verloren zal gaan als men de Europese volkeren vervangt. Mensen die hulp nodig hebben, moeten dat in hun eigen land krijgen, verduidelijkt hij.

In 2017 heeft Hongarije 0 vluchtelingen opgevangen, wijst TRT erop. Polen heeft dat jaar ook nul vluchtelingen opgevangen.

Bron:
Orban: Europe and Islam don’t mix
Ungern: Vi kommer aldrig acceptera mångkultur

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7476 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Orbán: Europa en de islam gaan niet samen – we zullen nooit multiculturalisme accepteren

 1. Orban heeft gelijk, de Islam brengt anders niet dan oorlog en verderf, waardoor er al veel onrust is bij velen
  van de Europese bevolking. De migratie moet stoppen.

  Liked by 1 persoon

 2. Waarom ziet de huidige Nederlandse regering dat niet!

  Like

 3. antiislamnu // december 29, 2018 om 21:33 //

  Als de Europese bevolking hun goed verstand gebruiken: hoop het wel maar het kan raar lopen kijk maar naar Zweden alles gaat daar naar de kloten en nog steeds vindt men immigratie geen enkel probleem.

  Like

 4. Deze man orbán heeft gelijk .

  Onze Nederlandse regering is niet voor burgers alleen bezig
  Met zelf verrijking voor zich zelf .
  Net als dat tuig van de eu top
  Democratie is een grote leugen

  Like

 5. Jack vanderVeen // december 30, 2018 om 08:10 //

  Multiculturalisme is o.k. maar zoals voor elk land en werelddeel: met mate en vooral met normale mensen, die zich integreren willen.
  Dat zij toevoegen is mooi. Maar juist afbreken, zelfs door geweld desnoods, dat moeten we toch met zijn allen niet willen.
  Volgend jaar zien we hoeveel mensen met verstand wij hebben en ons eigen leven van afgelopen eeuw(en) willen voortzetten.
  Helaas, zolang die lynxe honden prioriteit geven aan zelfdestructie, zullen we een mogelijke burgeroorlog niet kunnen vermijden. Helaas wordt dat wel een oorlog tussen drie partijen. De rechtsen,lynxen en negers plus andere troep. En de vraag is dan: welke partij zullen de lynxen kiezen?

  Like

 6. Viktor Orban, president van Europa.

  Like

 7. Ik kan hier woedend om worden. Wie heeft onze en andere regeringen ooit toestemming of machtiging te geven om te gaan experimentern met onze cultuur? Als wij naar de stembus gaan dan geven wij de politici toestemming om ons land namens ons voor vier jaar te besturen, niet om het te verkopen of te verraden of over te geven aan vreemden. Na die vier jaar is het de bedoeling om het land onbeschadigd aan ons terug te geven zodat wij opnieuw kunnen stemmen voor verder bestuur.

  Door dit niet te doen en ons te verraden en uit te leveren heeft deze overheid zich schuldig gemaakt aan landverraad en dient als zodanig vervolgd te worden.

  Like

 8. Dat zullen we nooit nee, je kan het ons opdringen, maar het is onze beslissing om het/hen niet te aanvaarden.
  Ga op de Noordpool wat bidden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s