Nieuw

Heeft Trump een waarschuwing afgegeven aan de Deep State met de terugtrekking uit Syrië ?

De reden dat zoveel mensen de acties van de Amerikaanse president Donald Trump verkeerd blijven interpreteren, is omdat ze hem vaak verwarren met de acties en het gedrag van voormalige Amerikaanse regeringen, waar willekeurige dood en vernietiging het visitekaartje van Amerika was rond een geschokte planeet. Hoewel zeker grillig in zijn acties, is Trump tot nu toe op één punt voorspelbaar geweest: hij laat de ‘powers that be’ in het ongewisse.

Vorige week stuurde Donald Trump, eenzijdig handelend maar binnen het mandaat dat de president heeft als Commander-in-Chief, de plannen van de Deep State in de war voor nog een rampzalige regime-change, en kondigde de terugtrekking aan van Amerikaanse troepen uit Syrië.

In een video die werd uitgebracht via Twitter, kondigde de Amerikaanse leider aan dat “We hebben gewonnen tegen ISIS….en het is tijd voor onze troepen om naar huis te komen”.

In het niet zo verre verleden zou zo’n aankondiging met gejuich zijn begroet, omdat men het er in het algemeen over eens is dat oorlog – in ieder geval voor degenen die het werk doen – een zeer onaangename onderneming is. Maar de tijden zijn veranderd, samen met de nationale agenda, en in plaats van applaus dat door de lucht golft, kan het Amerikaanse volk niets anders horen dan het gekrijs van woedende haviken aan beide zijden van het politieke gangpad. Dat gekrijs is het geluid van de Deep State die zijn diepe ongenoegen en zelfs pijn tot uitdrukking brengt.


Trump die Amerikaanse troepen terugtrekt uit Syrië suggereert sterk dat de vastgoedmagnaat uit Manhattan misschien wel de ‘real deal‘ is, een opstandige populist die door een leger van kiezers in het Witte Huis werd afgeleverd in een boos en verdeeld land dat de reizende slangen-olie verkopers zat is die hen bedrogen met loze beloften.

Is Trump de real deal?

Er zijn twee stromingen over Donald J. Trump.

De eerste zegt dat hij gewoon een andere typische politicus is die zich aan de poppenspelers van het establishment moet houden, plichtsgetrouw orders van bovenaf uitvoert, zij het met een beetje meer bluf en blunder dan vroegere fraudeurs. Het argument is tenslotte dat er geen enkele manier is waarop een persoon de Oval Office kan bereiken zonder de volledige steun van het establishment – media, leger, inlichtingen, enz.

Hoewel die positie enige verdienste heeft, onderschat het de volledige omvang van de wanhoop die al vele jaren aan het Amerikaanse binnenland knaagt. Dergelijke sentimenten bereikten hun hoogtepunt nadat pijnlijk duidelijk werd dat Trump’s voorganger Barack Obama, ondanks al het zoete gepraat over ‘hoop en verandering’, niet anders was dan de anderen, en in veel gevallen zelfs erger.

Tegelijkertijd overschat het het vermogen van de Deep State om elk aspect van het politieke proces te beheersen.  Dit verklaart waarom Rusland in beeld werd gesleept – de Deep State moest een soort alibi bieden over hoe Hillary Clinton de verkiezing van 2016 verloor, evenals een rookgordijn om haar talloze wandaden te verbergen.

De andere denkschool zegt dat Trump de ‘real deal’ is, een van die zeldzame, onweerstaanbare krachten van politieke aard die, door pure wilskracht, karakter en – als ik het zo mag zeggen – genialiteit, de mistige bergtoppen beklimt ondanks, of vanwege, de machtige krachten die tegen hem gericht zijn. Met andere woorden, het Trump-fenomeen is een open kans om te redden wat er nog over is van het Amerikaanse politieke systeem, en de elite, volledig op de hoogte van wat er op het spel staat, doet er alles aan om het te vernietigen.

De reden om tot het tweede kamp te behoren is tweeledig.

Ten eerste, als Trump echt slechts een politieke trekpop was in de Republikeins democratische tweepartijen dichotomie, dan zouden de reguliere media niet zo fel toegewijd zijn aan het vernietigen van deze man en alles waar hij voor staat. Het is niet overdreven om te zeggen dat nog nooit eerder in de geschiedenis van de VS een politieke leider zo veel venijn heeft aangetrokken uit de zogenaamde Fourth Estate, zelf weer een andere gecompromitteerde arm van de Deep State. Niet alleen wordt hij 24 uur per dag en 7 dagen per week beledigd in bijna alle reguliere media, met Fox News als misschien wel de enige grote uitzondering, de aanvallen gaan door als de zon ondergaat en de kooplieden van ‘comedy’ tot laat in de nacht hun vermoeide anti-Trump ‘grappen’ nacht na een schaamteloze nacht afdraaien. Wanneer is komedie in Amerika ooit zo kleingeestig geweest? Hetzelfde zou kunnen worden gezegd van Hollywood, waar de prijsuitreikingen zijn uitgegroeid tot marathon-haat-rally’s.  Ondertussen gaat zelfs aan de overkant van de vijver in Groot-Brittannië de anti-Trump kruistocht verder, wat nogal vreemd lijkt gezien het feit dat van een vreemd land verwacht wordt dat het een evenwichtigere versie van de werkelijkheid presenteert. Deze gezamenlijke aanval op één individu suggereert iets meer dan haat en afkeer; het heeft de geur van tastbare angst.

Een andere reden om te geloven dat Trump de  ‘real deal’ is, is omdat als hij slechts de zoveelste politieke stroman was, die de belangen van de ‘special-interests’ dient, dat we dan zeker al in oorlog zouden zijn geweest. Het is gemakkelijk om te vergeten, omdat de media het nooit vermelden, maar Amerika heeft gedurende lange tijd niet zo’n rustige periode beleefd qua militaire actie als deze, aangezien Barack en Hillary het meest ontwikkelde land in Afrika vernietigden en het vrede noemden.

En wie kan vergeten hoe gulzig het establishment vorig jaar kwijlde toen Trump hen hun eerste smaak van bloedvergieten gaf met een beperkte raketaanval op Syrië? Hoopvol op een militair conflict, neo-liberale wolven in schaapskleren, zoals CNN-analist Fareed Zakaria die verklaarde dat “Trump gisteravond president werd” na de illegale aanval op de soevereine staat. MSNBC anker Brian Williams, niet te overtreffen, verwees in 30 seconden driemaal naar de ‘schoonheid’ van de nachtelijke luchtaanval.

Vandaag hebben de ‘vredelievende’ liberalen wederom hun ware kleuren verraden, door Trump te berispen voor de moed om onze troepen uit een oorlogsgebied naar huis te halen.

Betekent dit alles dat Trump – die misschien gedwongen was zich terug te trekken uit Syrië als wraakactie tegen de Deep State, niet alleen omdat hij de afgelopen twee jaar met “Russiagate” is opgejaagd, maar ook omdat zij weigerden zijn Mexicaanse muur te financieren – zich zal blijven inzetten voor niet-militaire oplossingen voor wereldwijde problemen? Helemaal niet. Het is zelfs mogelijk dat we onder deze president meer militaristische chaos zullen meemaken dan onder zijn voorgangers.

De situatie tussen bijvoorbeeld Oekraïne en Rusland, waar Kiev opzettelijk Moskou uitlokt, lijkt rijp voor een soort escalatie van gebeurtenissen die een kettingreactie van ondoorgrondelijke gevolgen zou kunnen veroorzaken.

Hoe het ook zij, één ding ziet er op dit moment zeker uit, en dat is het herontdekte verlangen van Trump om eenzijdig de lakens uit te delen tijdens zijn presidentschap. De Deep State moet zich nu terecht afvragen wat Trump nu verder zou kunnen doen: het Amerikaanse leger opdragen zijn muur aan de Mexicaanse grens te bouwen? Aanklachten initiëren tegen de Clinton Foundation over onder andere “pay to play” beschuldigingen? De Federal Reserve afsluiten en de Amerikaanse schatkist terugbrengen om de Amerikaanse geldvoorraad te drukken, zoals gevraagd in de Amerikaanse grondwet? Alles is nu op tafel voor zover de opties van Trump gaan, en dat moet zeker geen geringe zorg zijn voor de machthebbers in Washington DC.

Bron:

Did Trump Put The Deep State On Notice With Syrian Withdrawal?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Heeft Trump een waarschuwing afgegeven aan de Deep State met de terugtrekking uit Syrië ?

 1. Republikein // december 30, 2018 om 03:52 //

  Even een herinnering.

  Like

 2. Von Puffelen // december 30, 2018 om 13:47 //

  Het gaat om de pegels as usual.
  “This gives away the real calculation behind his troop pullout from Syria and Afghanistan. Iraq is going to serve as a new regional hub for force projection on a demand-and-supply basis. In addition, more of the dirty work can be contracted out to Washington’s clients like Turkey, Israel and Saudi Arabia, who will be buying even more US weaponry to prop the military-industrial complex.”
  https://www.darkmoon.me/2018/trump-comes-clean-from-worlds-policeman-to-thug-running-a-global-protection-racket/

  Like

 3. Hij trekt het leger uit syrië in belang van de vs en gezien de reacties wordt bewezen dat de deepstate / globalisten / internationaal socialisten / communisten / de nwo niet geïnteresseerd zijn in het belang van de vs, sterker ze misbruiken en drainen de vs. Wanneer je wil globaliseren moet de globale massa gelijk gestreken worden wat inhoudt dat ze de arme gebieden wat rijker maken ten koste van de rijke gebieden die daardoor armer worden en zodoende de arme- en rijke gebieden in elkaar over zullen vloeien. Bush sr. sprak openlijk over de nwo, rockefeller zei dat de amerikaan beter een buitenlandse taal kan gaan leren. De deepstate / globalisten / internationaal socialisten / communisten / de nwo is niet meer (volledig) gebaseerd op de europese elite zoals de voormalige- / oude wereldorde. Daar heeft Trump het nu mee aan de stok en de msm bewijst dat ze de vs op nagenoeg alle sleutelposities hebben geïnfiltreerd. Beangstigende gedachte voor de toekomst want Trump zit er nog maximaal 6 jaar.

  Like

 4. Jochem Jaarsma // december 30, 2018 om 18:09 //

  @Republikein Via dat filmpje van jou kwam ik op die ontvangst van Macron op het witte huis. Die ontvangst verbaasde mij indertijd al. Had eerder verwacht dat-ie Macron zou verwelkomen als Berlusconi indertijd deed bij Merkel. Maar Trump is Trump, en misschien dat velen zich vergissen in zijn strategisch-tactische kwaliteiten. En heeft-ie voorzien dat Macron z’n langste tijd toch wel heeft gehad -als gilets jaunes doorzetten tenminste- en natuurlijk op de hoogte zijnde van het feit dat die Macron het liefst zijn tijd doorbrengt in duistere gayclubs en dat lijk waar-ie mee getrouwd is puur heeft voor de bühne. Moet je Trump zien kijken op 2:42 … “Tjeeez that’s an ugly one!”.

  Maar al met al: MEDIA. Met msm in de pocket win je iedere verkiezing – met als opzienbarende uitzondering Trump in dit geval. Maar in Europa zie je het overduidelijk, een Macron (ex-Rothschild bankier) werd uit het niets president van Frankrijk, omdat diezelfde Rothschilds/NWO de media in handen hebben. Hetzelfde met Merkel, Rutte … al deze kinderloze schoften gedijen vanwege verraderlijke media. Enige kans op Europees herstel lijkt de gele hesjesbeweging. Wanneer dat doodbloedt zie ik het somber in.

  Like

 5. Republikein // december 30, 2018 om 18:17 //

  Nou, tyvm, kijk, doe ik het niet slecht, toch?
  Rommel en Fub houden ook erg veel van mij, niet dan?
  Ben niet zo’n schrijvert en wens mijn geloofsgenoten hier en elders een prima jaarwisseling.

  Liked by 1 persoon

 6. Tuurlijk, Rep 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s