Nieuw

Gele Hesjes bestormen Macron’s fort

Fort Brégançon, Frankrijk. Bron: Wikimedia © Patrub01 (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license)

Verschillende leden van de Gilets Jaunes (Gele Hesjes) beweging hebben na geruchten over de aanwezigheid van president Emmanuel Macron in het fort het Zuid-Franse presidentiële toevluchtsoord geprobeerd te bestormen.

Ongeveer 40 leden van de anti-Macron protestbeweging, die al wekenlang in het hele land acties hebben gevoerd, verzamelden zich na een oproep in de sociale media om in Bormes-les-Mimosas leden te mobiliseren en hebben geprobeerd het slot te bezetten, zo meldt Var-Matin.

Onverschrokken probeerden verschillende demonstranten via het nabijgelegen strand het fort te betreden, terwijl anderen zich een weg baanden door de bossen rondom het fort. De demonstranten werden door Gendarmes-agenten verhinderd om het fort binnen te komen, waarbij ze na een gesprek met de agenten beloofden terug te komen, waarna ze het gebied zonder incidenten verlieten.

De poging om het fort te bezetten komt na de onthulling dat president Macron zo bang was geworden voor de Gele Hesjes, die eerder deze maand het Elysee-paleis hadden bestormd, dat hij had gevraagd om een helikopter gereed te hebben om hem uit Parijs te evacueren. De Franse leider had ook het paleis gefortificeerd en had 500 republikeinse gendarmes ingezet, samen met een honderdtal andere politieagenten.

Terwijl het protestgeweld van de Gele Hesjes sinds het hoogtepunt van de protesten eerder deze maand is bedaard, is de beweging ondanks concessies van Macron op het minimumloon en belastingvrijstellingen voor overuren niet verdwenen.

De concessies zijn met een aantal positieve reacties onder de Gele Hesjes ontvangen, maar niet door de Europese Unie, die berispte de overstap met de verklaring van EU-begrotingscommissaris Günther Oettinger dat de Franse leider “autoriteit had verloren met zijn begroting voor 2019”.

Bron:

Yellow Vest Protestors Attempt To Storm Macron Holiday Residence

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Gele Hesjes bestormen Macron’s fort

 1. Hertz van Rental // december 29, 2018 om 12:56 //

  Enige gelijkenis met een illustere voorganger die Frankrijk ook naar de afgrond bracht, kan hem niet ontzegd worden:

  https://www.strategic-culture.org/news/2018/12/29/return-louis-xvi-emmanuel-macron-roi-de-lancien-regime.html

  De Gaulle draait zich om in zijn graf.

  Like

 2. En hier in Nederland meppen corpulente agenten de gele hesjes dragende medeburgers van de straat af en stoppen er ook in de cel….eindelijk, als ze nou nog op de eigen burgers beginnen te schieten dan kunnen we beginnen met het takelen van de politiek verantwoordelijken….en “wir haben das nicht gewusst” zal voor agenten en rechters niet gelden, wie als zogeheten rechts uitvoerende of sprekende macht niet weet wat de regering aan smeerlapperij doet of er achter staat met woord en geweld heeft geen recht op begrip, de hand opheffen tegen de eigen burgers past niet in een democratie en heeft enkel in een dictatuur waarde…wel, iedere dictatuur lokt door woord en daad revolutie en terreur uit..politiegeweld of gerechtelijke politieke vonnisvieringen zijn zo’n Katalysator…..

  Protest op straat door burgers komt voort uit het falen van het democratisch bestel, of het negeren ervan door de politici zelf…..geweld gebruikt door een regering van ene democratisch land tegen de eigen bevolking kan niet anders dan met gericht zwaarder geweld worden beantwoord, anders is ieder recht op leven en bestaan weg…..

  Ach ja, uit as herrijst het nieuwe, het betere, de vooruitgang….Fenixx….

  Liked by 1 persoon

 3. Von Puffelen // december 29, 2018 om 16:00 //

  Wij moeten hiervoor eerst naar Bariloche, het Griekse Kranidi en/of Mozambique vliegen.

  Like

 4. Nee hoor, binnen de inhoud van een hoofd kun je alle gerechtigheid van de wereld vinden. Kwestie van het schuldgevoel wakker maken….geen bijl zo scherp als die van het eigen geweten…

  Like

 5. Ik hoop dat ze hem te pakken krijgen .
  Misschien wordt Rutte ook wakker

  Like

 6. Misschien een les voor de toekomst: als iets te goed beschermd is tegen een massa, dan is het zeer waarschijnlijk heel kwetsbaar voor een enkeling…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s