Nieuw

Duitse brandweer eist politiebescherming voor oudejaarsavond

© Pixabay

De Deutsche Feuerwehr-Gewerkschaft (Duitse brandweervakbond) luidt de noodklok, omdat steeds vaker brandweerlieden tijdens hun werkzaamheden worden aangevallen. Zij hebben nu een drastische eis gesteld en voor de noodhulpdiensten op oudejaarsavond om politiebescherming gevraagd.

Dit schrijft n-tv en verwijst naar Siegfried Maier, de plaatsvervangend voorzitter en Beierse leider van de vakbond, die had geklaagd dat het geweld “dramatisch was toegenomen”.

Een brandweerman meldt: “Ik heb het zelf al meegemaakt. Vorig jaar werd ik bedreigd met een mes… We zijn bang dat het nog erger zal worden. Het is al erg genoeg: Veel drukte, veel alcohol, veel plezier”, zegt Maier. “De hulpverleningsvoertuigen worden regelmatig met raketten beschoten”.

Dat daar bovendien nog een expliciet gevaar is bijgekomen en dat er een specifieke en duidelijk herkenbare reden is voor de toename van het gevaar, benoemen de klagers van de Duitse brandweervakbond niet. Daarover zwijgen ze over.

In elk geval kunnen ze niet worden beschuldigd van het uiten van racistische  aantijgingen of het discrimineren van een bepaalde categorie personen. Hen verzoek wordt echter niet ingewilligd.

Het Beierse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de eis reeds afgewezen. Aanvallen op de brandweer zijn inderdaad onaanvaardbaar en “een absoluut onding”, zei een woordvoerder van het ministerie geruststellend, maar de statistieken van de Landeskriminalamtes (LKA) tonen “dat een permanente directe ‘politiebescherming’ niet gerechtvaardigd zou zijn”.

Ook in Stuttgart ziet men geen noodzaak tot actie. In de Stuttgarter Nachrichten kondigt Thomas Schwarz, die verantwoordelijk is voor de Verdi-brandweervakbond in het zuidwesten van Duitsland, duidelijk en ondubbelzinnig aan: “Dergelijke problemen zijn er hier in Baden-Württemberg niet”. Hem zijn geen ernstige aanvallen op brandweerlieden bekend.

In Hesse daarentegen is men ervan op de hoogte. Tobias Thiele, woordvoerder van de brandweervakbond, beschrijft het volgende geval: “Terwijl een reddingsteam voor een patiënt zorgde, schroefden onbekenden de wielmoeren van de ambulance los. Het is uit den boze wat hier nu aan de hand is”, zei hij.

De staatsvoorzitter van de politiebond voor Noordrijn-Westfalen, zoals nrz vermeldt, deelt de vaststellingen, maar beschouwt een algemene dubbele patrouille voor het “politiepersoneel onrealistisch”. De eis van de brandweerbond moet waarschijnlijk meer worden opgevat als “een hulpkreet aan de maatschappij”, meent hij.

Feuerwehr fordert Polizeischutz für Silvester

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Duitse brandweer eist politiebescherming voor oudejaarsavond

  1. Collectief de griep krijgen.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s