Nieuw

Democraten in paniek – alle drie de topkandidaten voor de presidentsverkiezingen zijn blanke mannen

Democraten maken zich zorgen dat ze een probleem hebben: de drie personen die aan de leiding gaan in de peilingen om kandidaat te zijn voor de presidentsverkiezingen van 2020 zijn alle drie blanke mannen.

Ex Vice-President Joe Biden, Senator Bernie Sanders (I-Vt.), en afgevaardigde Beto O’Rourke (D-Texas), zijn de hoogste kandidaten van dit jaar, volgens een recente en zeer vroege Des Moines Register/CNNN/Mediacom poll.

Hoewel sommige Democraten geloven dat de vroege peilingen slechts een cijfer voor naamsbekendheid zijn, zeggen ze dat het de missie van de partij tart om meer divers en meer inclusief te zijn, dat de drie beste kandidaten allemaal blanke mannen zijn.

“Het is bijna alsof we achteruit gaan,” zei een Democratische strateeg.

Democratisch strateeg Seth Bringman voegde eraan toe dat het “zeker de verkeerde boodschap uitdraagt over waar onze partij voor staat”.

Om zeker te zijn, hebben een aantal Democratische vrouwen en leden van minderheidsgroepen belangstelling getoond om voor president te strijden.

In een interview vorige week, vroeg CNN gastheer Van Jones [Kirsten] Gillibrand [New York], die een vocale supporter was van de “Me Too” -beweging, of ze de laatste poll verontrustend vond: “In een partij zo divers als de onze , baart het je zorgen om te zien dat de top drie blanke mannen zijn?”

“Ja,” antwoordde Gillibrand.

“Ik streef ernaar dat ons land ooit de schoonheid van onze diversiteit in de toekomst zal erkennen en ik hoop dat we op een dag een vrouwelijke president zullen hebben,” vervolgde ze nadat Jones haar die richting uit had geduwd.

“Ik hou van het feit dat Barack Obama onze president was gedurende acht jaar. Ik hoop dat meer kleurlingen niet alleen het voorzitterschap ambiëren, maar ook het presidentschap winnen, want dat maakt Amerika zo bijzonder, dat we dat allemaal zijn, we zijn alles, en ik denk dat een meer inclusief Amerika een sterker Amerika is.”

Toch voegde ze eraan toe: “Ik denk echt dat democraten 2018 in grote mate hebben gewonnen vanwege vrouwelijke kiezers. De ,,vrouwen leiden bewegingen politiek, sociaal en cultureel over het land. Ik zie gewoon niet hoe een vrouw niet op het ticket staat in 2020.”

Uit een vorige maand gehouden CNN exit poll bleek dat 65 procent van de ondervraagde Democraten vond dat het belangrijk was om minderheden en vrouwen te steunen.

Bron:

Dems worry: Top three candidates in polls are all white men

Gelukkig voor de Democraten heeft Hillary Clinton bedacht ook weer mee te doen.

Wall Street Journal, Nov. 11, 2018 :

Hillary Will Run Again

Reinventing herself as a liberal firebrand, Mrs. Clinton will easily capture the 2020 nomination.

Get ready for Hillary Clinton 4.0. More than 30 years in the making, this new version of Mrs. Clinton, when she runs for president in 2020, will come full circle—back to the universal-health-care-promoting progressive firebrand of 1994. True to her name, Mrs. Clinton will fight this out until the last dog dies. She won’t let a little thing like two stunning defeats stand in the way of her claim to the White House.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Democraten in paniek – alle drie de topkandidaten voor de presidentsverkiezingen zijn blanke mannen

  1. Frans Wouterse // december 29, 2018 om 19:35 //

    Volgens mij is het presidentschap afhankelijk van de beste kandidaat en niet van ras, kleur of geslacht.

    Like

  2. Bende gekken toch.
    Hun lijden, wordt ons lijden.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s