Nieuw

Zweden bereidt zich voor op Ebola  – “slechts een kwestie van tijd voordat er een epidemie uitbreekt”

SUS in Malmö / Ebolavirus

De dodelijke en zeer besmettelijke ebola-ziekte was voorheen een punt van zorg voor een paar landen in Centraal-Afrika. Vandaag de dag lopen landen als Zweden, als gevolg van de globalisering en de omvangrijke migratie, ook het risico getroffen te worden door deze gevreesde besmettelijke ziekte. De paraatheid voor een epidemie is in Zweden altijd zeer slecht geweest, maar zal nu iets beter zijn, nu het academisch ziekenhuis in Malmö een hoog-isolerende afdeling voor ebola-patiënten aan het bouwen is. Er bestaat echter geen vaccin of medicijn die het virus kan bestrijden.

Tot nu toe was alleen het universitair ziekenhuis in Linköping in staat om verdachte patiënten met ebola-infecties te kunnen constateren en te ontvangen. In de zuidelijke gezondheidszorgregio, die de poort naar de buitenwereld vormt, maakt men zich grote zorgen over de ontoereikende paraatheid. De provincies Blekinge, Halland, Kronoberg, en Skåne werken nu samen aan de bouw van een hoog-isolerende eenheid in Malmö.

– Het is niet de vraag óf, maar wannéér een epidemie uitbreekt, zegt Maria Josephson, hoofd van Skåne’s universiteitsziekenhuis (SUS).

Bij SUS is besloten dat de hoog-isolerende eenheid moet worden geplaatst. Josephson is van mening dat het Zweedse publiek zich veilig kan voelen als de eenheid klaar is.

De eenheid, die eind 2019 klaar moet zijn, zal echter slechts enkele ebola-patiënten kunnen huisvesten. In het geval van een meer uitgebreide verspreiding van de infectie in het land, zal het niet veel kunnen uitrichten.

Sinds 2014 is het toenemende risico van een ebola-epidemie in Zweden en de noodzaak van een betere paraatheid tegen de ziekte besproken tijdens vergaderingen tussen de Nationale Raad voor Gezondheid en Welzijn, de Volksgezondheidsautoriteit en de MSB. Men heeft er echter voor gekozen om rond deze discussies een laag profiel te houden om geen zorgen bij de burgers te wekken.

Op nationaal niveau was het niet wenselijk om te signaleren dat er sprake was van een ernstige bedreiging en daarom weigerde men gecoördineerde overheidsinitiatieven. Het is daarom aan de districtsraden om te beslissen of ze al dan niet hun bereidheid voor ebola willen vergroten.

De zuidelijke districtsraad heeft op basis van de geografische ligging van de regio, met een raakvlak met de buitenwereld, besloten om zich beter voor te bereiden op een ebola-epidemie, die de regio vroeg of laat zal treffen.

De hoog-geïsoleerde eenheid moet zowel patiënten kunnen opvangen die ziek zijn geworden in Zweden als reizigers die immigreren of naar Zweden terugkeren van reizen naar door ebola getroffen landen. In de periode tussen de uitbraken van Ebola zou de eenheid gebruikt moeten kunnen worden voor andere vormen van zorg, wat volgens het management van SUS een goede investering is voor de belastingbetaler.

Bron:

Sverige rustar för ebola med högisoleringsenhet – ”bara en tidsfråga innan en epidemi bryter ut”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7524 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Zweden bereidt zich voor op Ebola  – “slechts een kwestie van tijd voordat er een epidemie uitbreekt”

 1. scherpschutter1943 // december 28, 2018 om 22:58 //

  Elke vluchteling die aan ebola lijdt of daarvan verdacht wordt, onmiddellijk doden en vernietigen in een kuil met ongebluste kalk. Kan geen ebola-virus tegenop. Mijn methode heeft als voordeel dat het besmettingsgevaar wordt beperkt en als bijkomend voordeel dat er weer paar tafelschuimers van de mee-eetlijst kunnen worden geschrapt.

  Like

 2. Wat doen deze ongekozen en uiterst incompetente Europarlementariërs Europa toch aan?

  Maar goed, de Marokkanen hebben er binnenkort weer een scheldwoord bij in plaats van je kankerrrrrrr moeder.

  Like

 3. antiislamnu // december 28, 2018 om 23:44 //

  Laat de poorten van de hell maar open gaan in het Zweedse paradijs valt toch niet meer te redden.

  Like

 4. Als ik zie wat hier rond loopt kunnen we misschien nog wel Zweden verslaan

  Like

 5. koddebeier // december 29, 2018 om 14:29 //

  De linkse idioten krijgen wat ze toekomt !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s