Nieuw

Territoriaal geschil in de Egeïsche Zee: Griekenland dreigt Turkije met “totale vernietiging”

Turkish Airforce F-16C"Solo-Turk" touches down after his display. Bron: Wikimedia/91-0011 at RIAT 2014. Auteur: Simon Boddy.

Naar aanleiding van waargenomen Turkse gevechtsvliegtuigen in de buurt van een klein Grieks eiland, dreigen de Grieken nu met een uitroeiingsslag tegen Turkije. “Als ze ook maar de geringste stap zetten, zullen we ze vernietigen”, waarschuwde de stafchef van de generale staf.

Tussen Turkije en Griekenland lijkt opnieuw een grensgeschil te escaleren. Zoals krone.at rapporteert, hadden de Turkse gevechtsvliegtuigen vorige week meerdere malen het Griekse luchtruim geschonden. Minister van Defensie Panos Kamenos dreigde vervolgens met represailles als Turkije de Griekse soevereiniteit in de Egeïsche Zee niet zou erkennen.

Zoals “Krone” meldt, waarschuwde de stafchef Evangelos Apostolakis Turkije voor onbezonnen militaire acties. Als slechts één Turkse soldaat voet op een Egeïsch rotseiland zou zetten, zou alles met de grond gelijk gemaakt worden. “Als ze de kleinste stap zetten, zullen we ze vernietigen. Dit is een rode lijn die door de regering wordt uitgezet”, citeert de krant de generaal.

Griekenland is weliswaar geïnteresseerd in vrede en harmonie, maar het geduld is begrensd: “We zullen geen centimeter van ons land weggeven”. Apostolakis waarschuwde dat een militaire confrontatie met Turkije niet kon worden uitgesloten. Er wordt echter alles aan gedaan om een gewapend conflict te vermijden. “Samen met de VS en de Europese Unie willen wij ervoor zorgen dat de Turken niet tot dit punt zullen gaan”.

Turkije daarentegen “wil geen voldongen feiten in de Egeïsche Zee en het Middellandse-Zeegebied aanvaarden”, gaat het verder. Ze zouden “de rechten van ons land en ons volk” niet loslaten.

De laatste jaren zijn er herhaaldelijk confrontaties geweest tussen Turkse en Griekse oorlogsschepen. Ook gevechtsvliegtuigen waren daarbij betroffen. Een overeenkomst over de zeegrenzen en de daarmee verbonden territoriale verwantschap van sommige rotseilanden lijkt niet in zicht te zijn.

Bron:

Territorialstreit in der Ägäis: Griechenland droht Türkei mit „Vernichtung“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.071 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7470 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Territoriaal geschil in de Egeïsche Zee: Griekenland dreigt Turkije met “totale vernietiging”

 1. En ook gewoon doen natuurlijk. Al is er een andere prioriteit due net zo belangrijk is: Lesbos en anderen remigreren.

  Like

 2. Klote moslims

  Like

 3. Islamonazi’s, altijd op zoek naar expansie en islamisering

  Like

 4. Erdogan, niet alleen de vijand van Griekenland.

  Like

 5. scherpschutter1943 // december 28, 2018 om 20:01 //

  Bijkomend voordeel van een oorlog tussen griekenland en Turkije is dat ze geen van beiden een beroep kunnen doen op de bepalingen van het navo-statusverdrag. Ze moeten het dus zelf samen uitvechten, zonder tussenkomst van de bondgenoten. Ik zou voor Griekenland willen zeggen, pas op met Turkije want zij hebben het grootste en sterkste leger in de regio. Tenzij je high wapens inzet tegen de turken, is deze strijd voor Griekenland niet te winnen. Voordeel van deze oorlog zou wel zijn dat de E.U als een kaartenhuis in elkaar zakt. Mooi meegenomen

  Like

 6. Te volgen met argusogen, dit zou wel eens een catalyst kunnen zijn die zijn weerga niet kent.
  Als de Turken een stuk van Griekenland bezetten dan hebben de Grieken het recht om terug te vechten……

  Like

 7. @scherpschutter1943 // december 28, 2018 om 20:01 //

  Je moet je vijand nooit onderschatten. Griekenland heeft echter een grote en zeer moderne krijgsmacht die wel eens de beslissende slag kan uitdelen. Moslims lopen niet over van intelligentie en luisteren naar hun emotie. Dat is een tweede voordeel voor de Grieken.

  Liked by 1 persoon

 8. Griekenland is de Pontische Genocide door de Turken tijdens WWI nog niet vergeten. Het gaat er straks om wie de beste piloten heeft en bijvoorbeeld de eerste 20 Turkse toestellen uit de lucht haalt,

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s