Nieuw

Syrisch leger claimt inname stad Manbij, kort na hulpvraag van Koerden

klik voor groter

Het Syrische regeringsleger zegt dat het de noordelijk gelegen stad Manbij is binnengetrokken en daar de Syrische vlag heeft gehesen. De claim komt kort nadat de Koerdische YPG-militie president Assad had gevraagd te helpen bij de verdediging van de Syrische stad tegen Turkije. Het Syrische leger heeft de bevolking van Manbij bescherming beloofd.

Ankara maakte onlangs bekend dat het een offensief voorbereidt tegen de “terroristen” in Manbij. Daarmee doelt Turkije op de Koerdische strijders in de grensstreek. Volgens Turkije heeft de YPG geen mandaat om zelfstandig “andere elementen” zoals Syrië uit te nodigen in de regio. Turkije en Syrische strijdgroepen die de steun genieten van Ankara lijken nog steeds van plan een offensief te beginnen.

NOS >>

Dat is snel. Gisteren schreef ik dat de Koerden zullen moeten kiezen, of een oorlog met Turkije, die ze verliezen nu de VS. zich terugtrekt, of kiezen voor het mindere kwaad Syrië.

En wat een brutaliteit van Turkije om te beweren dat de Koerden het Syrische leger niet in hun eigen land (van het Syrische leger) uit mogen nodigen. Moskou heeft laten weten de actie van het Syrische leger te steunen, dus dat kan gezellig worden als Turkije de annexatie van grondgebied door wil zetten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9784 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Syrisch leger claimt inname stad Manbij, kort na hulpvraag van Koerden

  1. Veul turken gaan hopenlijk ertogan

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s