Nieuw

Soros en zijn NGO-legioen: Vluchtelingen krijgen wereldwijd “Hot Tips”op geschonken smartphones 

© Jouwatch

Toen Lily Eftetahi drie jaar geleden als vluchteling uit Iran in Griekenland aankwam, sprak ze noch Grieks noch Engels. Maar ze had talloze vragen over hoe ze een nieuw leven als vluchteling kon beginnen, zonder te weten wie ze moest vragen.

Maar volgens het nieuwsportaal Mashable kwam ze toen het platform “Refugee.info” op het internet tegen. Deze site is een verzameling digitale bronnen voor vluchtelingen en asielzoekers in Griekenland, Italië, Servië, Bulgarije en Hongarije, waar ze in hun eigen taal kunnen achterhalen hoe ze werk kunnen vinden, welke documenten ze nodig hebben en of ze recht hebben op geld, hoeveel – en waar ze dat kunnen krijgen. Informatie over hoe en waar ze de taal van hun nieuwe land kunnen leren. Geschoolde web-moderators voorzien de bezoekers van deze site van actuele informatie en tips.

“Zelfs als ik de taal had gekend, zijn de regels en rechten voor iemand uit een ander land, vooral uit een ander continent, zeer, zeer verwarrend”, schreef Lily Eftetahi in een e-mail. “Maar toen ontdekte ik “Refugee.info.” en stelde daar al mijn vragen. De antwoorden kwamen zeer snel, uitgebreid en in mijn eigen taal.”

Lily Eftetahi is nu assistent-moderator van Refugee.info. Ze is een soort van een voorbeeld-kindvluchteling die het gemaakt heeft. En geeft nu graag informatie over hoe behulpzaam deze website, die haar zo goed heeft geholpen, is voor alle migranten. Volgens mevrouw Eftetahi helpt de informatie op deze website bijvoorbeeld om binnen enkele dagen de juiste werkdocumenten te verkrijgen.

De site “Refugee.info” maakt deel uit van het platform “Signpost”, een digitaal initiatief dat in 2015 werd opgericht door het International Rescue Committee en het Mercy Corps – net op tijd voor de grote golf van vluchtelingen in 2015 – en is sindsdien een belangrijk ” aanspreekpunt” voor vluchtelingen en asielzoekers op drie continenten en in zeven landen. Onlangs heeft de website met trots een belangrijke mijlpaal bereikt: de site bedient nu 1 miljoen mensen. Dat is het equivalent een grote Duitse stad.

Mercy Corps is een door George Soros medegefinancierde, goed toegeruste organisatie die overal migratie promoot en ondersteunt om de controversiële globalistische agenda van haar multi-miljonair en belangrijkste investeerder te ondersteunen, door massa’s mensen te helpen naar alle landen te loodsen als toekomstige goedkope arbeidskrachten. In Rusland is deze NGO van George Soros verboden wegen destabiliserend en desintegrerend.

Het Rescue Committee is een van de vele NGO’s die door Soros met dezelfde doelstellingen worden gefinancierd: Mondiale migrantenstromen om naties te ontbinden, regeringen omver te werpen, sociale structuren af te schaffen, een massale migratie van laagbetaalden op zoek naar werk in gang te zetten om vervolgens een wereldwijde heerschap van megacorporaties in te voeren.

Signpost begon oorspronkelijk als “Refugee.info” en was een app voor migranten die aan de Griekse kust aankwamen. Deze omvatte onder andere een geolokalisatie voor vluchtelingen die niet precies weten waar ze in Griekenland zijn aangekomen. De app werd echter afgeschaft en werd in plaats daarvan een zeer uitgebreide website en een Social-Media-Outreach. De ervaring leert dat, hoewel vluchtelingen hun reis beginnen met kleine spullen en bagage, ze vreemd genoeg bijna allemaal een goede smartphone hebben met ogenschijnlijk oneindig veel krediet. Er zijn genoeg berichten dat verschillende organisaties migranten ruimhartig uitrusten met smartphones, simkaarten en krediet.

Er zijn ook weinig verrassingen onder de financiers achter het zeker niet goedkope reusachtige instrumentarium van “Refugee.Info Modell”: De financiële en technische ondersteuning wordt geleverd door bedrijven zoals Google, Microsoft, Cisco en TripAdvisor. Signpost bevat nu ook gloednieuwe websites en Facebook-pagina’s genaamd Khabrona.Info (Khabrona is Arabisch voor “vertel ons”) en CuéntaNos (Spaans voor “vertel ons”). Beiden gebruiken het principe van Refugee.info om migranten te helpen en te adviseren in alles wat ze nodig hebben voor hun immigratie.

Khabrona.info helpt Syrische vluchtelingen in Jordanië. En natuurlijk alle Arabisch sprekende migranten in Europa.

CuéntaNos is eerder dit jaar gelanceerd en biedt een groot aantal bronnen en tips. Zoals de site schrijft, ook voor mensen “die getroffen zijn door geweld van bendes in El Salvador en mogelijk op zoek zijn naar een vluchtelingen- of asielstatus in een ander land”. In klare taal: Migranten die de VS willen penetreren.

Omdat het niet altijd veilig is voor hulpeloze El Salvadoranen om mobiele telefoons en tablets te gebruiken vanwege de dreiging van monitoring en afluisteren, is de Spaanse versie “CuéntaNos” deels ontworpen voor “sociale en humanitaire dienstverleners”, die dit alles vervolgens “in naam van de cliënten” regelen. Hoe mooi geformuleerd!

Meghann Rhynard-Geil is technologieontwikkelingsadviseur bij Mercy Corps. Hij ziet deze websites echter niet als een technologieproject, maar als een “volksproject” waarbij technologie als hulpmiddel wordt gebruikt. “We geven mensen de kans om keuzes te maken in hun leven”.

In landen met grote vluchtelingenpopulaties zijn deze websites een sleuteltechnologie geworden om de zogenaamde vluchtelingen snel en effectief te informeren over hun rechten, om hun financiële en organisatorische steun op te eisen en om op de juiste plaatsen geld en hulp te claimen. Dit bespaart adviseurs en mankracht ter plaatse.

De Arabische versie, “Khabrona.info”, bijvoorbeeld, heeft drie vloeiend Arabisch sprekende parttime moderators in dienst die vragen over de Facebook-pagina en de Facebook Messenger beantwoorden.

Syrische vluchtelingen die in Jordanië wonen, willen meestal weten hoe ze documenten van de regering en het bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor vluchtelingen kunnen krijgen. Alleen deze documenten maken het mogelijk om er te werken, financiële steun en andere voordelen te ontvangen en de kinderen naar school te sturen.

Mira Al-Khatib is de projectmanager voor Khabrona.info bij Mercy Corps. Haar team ontvangt ongeveer 200 aanvragen per dag. De moderators behandelen vervolgens de correspondentie via privé- of beveiligde kanalen zoals WhatsApp of mobiele telefoons. Een bot doorzoekt de Facebook-pagina van de organisatie naar berichten die telefoon- en paspoortnummers van migranten bevatten. Dergelijke berichten worden verwijderd om de privacy van de gebruikers te beschermen.

Meer complexe juridische kwesties worden naar de juridische adviseur van het project gestuurd en een Mercy Corps-team behandelt verzoeken om persoonlijke veiligheid, zoals gendergerelateerd geweld. Natuurlijk is alles gratis voor de migranten.

Alle moderatoren van het Signpost-initiatief worden opgeleid door journalisten, advocaten en andere specialisten, die allen beschikken over actuele informatie over het vluchtelingenbeleid. Als er vragen rijzen, gebruiken ze Slack of e-mail om een grotere consult-redactie te vragen. Alle moderatoren zijn zelf vluchtelingen. Eftetahi, die bij Refugee.info voor het International Rescue Committee werkt, is van mening dat dit bijdraagt aan het succes van het initiatief: “We hebben veel begrip voor de levenssituaties waaruit dergelijke vragen voortkomen en hoe belangrijk accurate informatie is voor de vluchtelingen en welke gevolgen zij kunnen hebben voor hun leven”.

Soms wordt het moeilijk. Al-Khatib ervaart steeds weer dat velen zeer uitgebreide hulp verwachten en teleurgesteld of geïrriteerd zijn als niet alles wat ze willen, wordt uitgevoerd en de moderatoren moeten de “cliënten” eraan herinneren dat ze alleen juridische en civiele documenten en referenties kunnen verstrekken. “Ze willen meer van ons dan wij kunnen geven”, zegt ze.

Bron:

„Heiße Tipps“ auf Smartphones: Soros und seine NGO-Armee weltweit aktiv

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7486 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Soros en zijn NGO-legioen: Vluchtelingen krijgen wereldwijd “Hot Tips”op geschonken smartphones 

 1. Twee citaten uit het artikel over de site die oorspronkelijk de bedoeling had om vluchtelingen te helpen.

  ‘waar ze in hun eigen taal kunnen achterhalen hoe ze werk kunnen vinden, welke documenten ze nodig hebben en of ze recht hebben op geld, hoeveel – en waar ze dat kunnen krijgen.’

  ‘Volgens mevrouw Eftetahi helpt de informatie op deze website bijvoorbeeld om binnen enkele dagen de juiste werkdocumenten te verkrijgen.’

  ‘Werk kunnen vinden’? en ‘Werkdocumenten’? Wat zijn dat ‘werkdocumenten’? Dat weet ik zelfs niet eens.

  Maar ik heb het wel juist voorspeld. De vluchtelingensmoes is nu bijna uitgewerkt en dus moet er een nieuwe smoes komen en die smoes is dat men de vergrijzing hier komt oplossen en het vacaturetekort ook even. Dat ze na aankomst meteen in de ‘Bijstand’ verdwijnen ten koste van miljoenen Nederlandse belastingbetalers vermeldt het verhaal niet. Oh ja, dat vermeldt het verhaal wel want het verhaal vermeldt ook of ‘ze recht op geld hebben, hoeveel en waar ze dat kunnen krijgen’ en ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat ze het daarbij niet hebben op het ‘recht op salaris bij arbeid’.

  Hoe dom moet je als overheid eigenlijk zijn als je daar nog steeds in tuint? Is er ergens nog een soort van intellectuele bodem? Onder de keldervloer misschien?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s