Nieuw

Pepperspray vanaf nieuwjaar legaal in Denemarken

Vanaf januari is het voor particulieren in Denemarken toegestaan om pepperspray te bezitten en te gebruiken als ze worden blootgesteld aan een aanvalsschending. In Zweden is het echter nog steeds verboden, wat betekent dat met name veel vrouwen zich onzekerder voelen dan anders het geval zou zijn.

Het Deense ministerie van Justitie stelt dat de opheffing van het verbod tot doel heeft de veiligheid van de burgers te vergroten. De Deense samenleving wordt, net als de Zweedse, geplaagd door een groot aantal overvallen, onder andere in de vorm van roofovervallen en verkrachtingsaanvallen, en de noodzaak voor de individuele burger om zich te kunnen verdedigen is toegenomen.

In Zweden zal het binnenkort echter ook verboden zijn om pepersprays te bezitten. Het verbod treft met name vrouwen, waar de vraag naar verdedigende middelen is toegenomen, aangezien verkrachtingsaanvallen steeds vaker voorkomen. Vrouwen moeten nu genoegen nemen met andere soorten sprays die niet zo effectief zijn, of een misdaad begaan door illegaal peperspray over het net te kopen.

Bron:

Pepparsprej lagligt i Danmark från nyåret

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7476 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Pepperspray vanaf nieuwjaar legaal in Denemarken

  1. test

    Like

  2. avoid the bruise carry skeeter juice.

    Like

  3. illegaal ja ? ………mmmmmmmmm ahum……..kuch kuch

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s