Nieuw

Jeruzalem – Christenen willen dat Joden ophouden hen te bespugen

Op hen spugen is al een verbetering ten opzichte van de IDF-sluipschutters die hen doden zoals ze een aantal jaren geleden hebben gedaan.

De Washington Post meldt dat op 20 oktober 2001, voor de Geboortekerk in Bethlehem, de 17-jarige orthodoxe altaardienaar Johnny Thalgieh door sluipschutters van het Israëlische leger van ver werd neergeschoten. Hij werd door een kogel van groot kaliber in de borst geraakt, schreeuwde het uit, viel, rolde drie keer en stierf ter plekke. Johnny, die gehoopt had een orthodoxe priester te worden, was met zijn neven en nichten op bezoek op het Mangerplein, nadat hij het avondgebed in de kerk had bijgewoond.

Elke paar jaar verschijnen er weer berichten in de Israëlische pers dat Joden christenen bespugen. Het is een constante. De Armeense wijk in Jeruzalem stamt al uit de 4e eeuw.

Het meest recente bericht dat ik vond is uit 2015 in The Times of Israel:

Armeniërs worden aangevallen in de oude stad.

Ongehinderd door de politie hebben Joodse extremisten priesters en leden van de gemeenschap in Jeruzalem lastiggevallen.

Het gebeurde weer op zaterdagavond. Een groep studenten van het Armeense seminarie liep naar het Armeense klooster toen een groep extremistische joodse jongeren hen lastigviel. Maar de politie wilde daar niet naar luisteren, ze wilden niet horen dat in de staat Israël niet altijd wij, de goyim, de provocateurs zijn. Meestal zijn het in de oude stad Jeruzalem de Joden. Minstens twintig politieagenten zijn illegaal het seminarie binnengegaan om twee studenten te arresteren die zij ervan beschuldigen een van hun aanvallers een blauw oog te hebben gegeven.

Deze incidenten komen maar al te vaak voor bij degenen onder ons die binnen de oude muren van Jeruzalem wonen. Een jaar geleden maakte ik een praatje met een Armeense priester toen hij plotseling, uit het niets, werd bespuugd door een voorbijgaande joodse tiener. Toen ik me realiseerde wat er gebeurd was, wilde ik dat kind tegen de muur duwen en hem herinneren aan de geschiedenis van zijn eigen volk, maar de priester ging door en door over het keren van de andere wang. Ik besloot zijn woord ter harte te nemen en een “goede christen” te zijn voor die avond.

De Jeruzalem Post maakt onder andere in 2005 melding van een incident waarbij een vrome Jood in Jeruzalem naar christelijke geestelijken of symbolen spuwt. Volgens de Holocaust-overlevende, Dr. Israel Shahak, in zijn boek Jewish History, Jewish Religion, heeft deze praktijk oude wortels en is deze praktijk steeds meer gemeengoed geworden:

Het onteren van christelijke religieuze symbolen is een oude religieuze plicht in het jodendom. Spugen op het kruis, en vooral op het kruisbeeld, en spugen wanneer een Jood een kerk passeert, zijn vanaf ongeveer 200 jaar na Christus verplicht voor vrome Joden. In het verleden, toen het gevaar van antisemitische vijandigheid reëel was, werden de vrome Joden door hun rabbijnen bevolen om ofwel te spuwen zonder dat de reden hiervoor bekend zou zijn, ofwel om op hun borst te spuwen, niet op het kruis of openlijk voor de kerk. De toenemende kracht van de Joodse staat heeft ertoe geleid dat deze gewoonten weer meer openlijk zijn, maar er mag geen vergissing zijn: het spuwen op het kruis is een een daad van traditionele Joodse vroomheid.

Armenian Patriarchate of Jerusalem, The entrance to St. James monastery, wikipedia

Zelfs de openlijk anti-blanke extremistische joodse supremacisten van The Anti Defamation League vonden het in 2012 te ver gaan en riepen op tot enige terughoudendheid, waarschijnlijk omdat ze een backlash vreesden:

De Anti-Defamation League (ADL) heeft het opperrabbinaat van Israël opgeroepen om de weerzinwekkende decennialange praktijk van ultraorthodoxe joden om op christelijke geestelijken te spugen die zij op straat tegenkomen, publiekelijk aan de kaak te stellen.

“De kwestie haalt om de paar jaar de krantenkoppen en er worden beloften gedaan om het te bestrijden, maar het gaat elke dag door”, aldus Rabbi Eric J. Greenberg, directeur van ADL van Interfaith Affairs.

Vrees voor het imago. Maar politie en rechters doen er niks mee:

De rechter van het Hof van Justitie van Jeruzalem, Dov Pollock, heeft onlangs de aanklacht van een Grieks-orthodoxe priester, die een Haredi-jahivastudent in het gezicht sloeg nadat de student in de oude stad van Jeruzalem naar hem had gespuwd, verworpen.

De slachtoffers worden bedreigd met uitzetting, de Armeense bisschop werd bespuugd op dezelfde dag dat hij deelnam aan een forum over het probleem:

An 1883 map of the Old City, showing the four quarters

Leiders van verschillende christelijke groepen (waaronder katholieke, Armeense en Grieks-orthodoxe geestelijken en seminaristen) klagen al jaren bij de Israëlische politie over de aanvallen. Maar de politie, die zeer schichtig is in interreligieuze geschillen, heeft weinig gedaan om de aanvallen te stoppen. Afgelopen september, nadat twee Armeense seminaristen door twee Haredim waren bespuugd, vochten ze terug – met hun vuist – en werden ze vervolgens gearresteerd wegens mishandeling. Pas nadat de hoogste christelijke autoriteiten in de stad tussenbeide zijn gekomen, heeft de Israëlische regering haar bevel herroepen om de Armeense seminaristen het land uit te zetten.

{ .. }

De meest indrukwekkende spreker van het forum, de Armeense bisschop Shirvanian, is de aangewezen leider van de processie van het Armeense klooster naar de kerk van het Heilig Graf. Misschien wel het meest schokkende moment van de avond was de verklaring van de aartsbisschop dat hij op de dag zelf van het forum door twee Haredi tieners was aangevallen terwijl hij voor de Armeense kathedraal van St. James stond. De bisschop zei tegen het publiek: “Ik had gehoopt vanavond naar hier te komen om u te vertellen dat de aanvallen op de geestelijkheid waren gestopt. Maar ik ben bang dat ik dat niet kan”.

We zijn afhankelijk van Israëlische media om over dit soort ‘incidenten’ te kunnen lezen, en bovendien zullen de meeste slachtoffers geen aangifte doen, ze zijn er aan ‘gewend’.

Haaretz:

Een paar weken geleden woonde een hoge Grieks-orthodoxe predikant in Israël een bijeenkomst bij op een regeringskantoor in de wijk Givat Shaul in Jeruzalem. Toen hij terugkeerde naar zijn auto, kwam er een oudere man met een kalotje op het raam kloppen. Toen de predikant het raam liet zakken, spuwde de voorbijganger in zijn gezicht.

De geestelijke gaf er de voorkeur aan geen klacht in te dienen bij de politie en vertelde een kennis dat hij gewend was om door Joden te worden bespuwd. Veel geestelijken in Jeruzalem zijn het slachtoffer geworden van dit soort misbruik.

Volgens Daniel Rossing, voormalig adviseur van het Ministerie van Religieuze Zaken over Christelijke Zaken en directeur van een Jeruzalem centrum voor de christelijk-joodse dialoog, is er de laatste tijd een toename van het aantal van dergelijke incidenten, “als onderdeel van een algemene sfeer van gebrek aan tolerantie in het land”.

Er zijn er in bepaalde perioden van het jaar, zoals tijdens het Purim feest, steeds meer, “Ik ken christenen die zich gedurende het hele Purim feest binnenshuis opsluiten,” zegt hij.

Purim, daar moeten we het binnenkort maar eens over hebben. De Joden hebben een feestdag omdat ze ten tijde van koningin Esther 70.000 Perzen gegenocideerd hebben.

Het blijft niet bij spugen:

Het “prijskaartje” vandalisme deze week van het klooster van Latrun, waarbij de daders de gevel van het gebouw bespuiten met de woorden “Jezus is een aap” en de voordeur in brand staken, was de aanleiding voor een felle veroordeling, ondertekend door katholieke kerkleiders hier.

In een zeldzaam interview met de Israëlische media een maand voordat hij uit zijn huidige functie stapte, waarschuwde Pizzaballa Israëli’s voor de manier waarop christenen hier worden behandeld. “Als je ‘christendom’ tegen de Israëliërs zegt,” zei hij, “denken ze onmiddellijk aan de Holocaust en de [Spaanse] inquisitie. De ,,mensen weten niet dat wij hier zijn en dat wij wortels [hier] hebben,” toevoegend dat deze houding door de Israëlische maatschappij wordt weerspiegeld.

In een verwijzing naar de reeds lang bestaande, voortdurende incidenten van orthodox-joodse extremisten in Jeruzalem die naar christelijke geestelijken spugen, zei Pizzaballa: “Toen ik naar het land kwam, kreeg ik te horen dat ik moest weten dat als ik in de stad [Jeruzalem] met een priestergewaad rondliep, de mensen mij zouden bespugen en dat ik niet beledigd moest zijn, dat is normaal”, aldus Pizzaballa.

The Jerusalem Post:

Een non in de 60 die tientallen jaren in een klooster in Oost-Jeruzalem heeft gewoond, zegt dat ze ongeveer 25 jaar geleden voor het eerst werd bespuwd door een haredi man op Rehov Agron. “Terwijl ik voorbij liep, spuwde hij op de grond vlak naast mijn schoenen en hij gaf me een blik van minachting,” zei de non, zittend in het klooster. “Het kostte me een moment, maar toen begreep ik het. Sindsdien herinnert de non, die niet geïdentificeerd wilde worden, zich dat zij drie verschillende keren door jonge orthodoxe joden op Jaffa Road werd bespuwd, drie verschillende keren door haredi-jongeren in de buurt van Mea She’arim en eenmaal door een jonge joodse vrouw uit haar tweede raam in de Joodse wijk van de Oude Stad. Maar de spuug-incidenten waren niet het ergste, zei ze – het ergste was de tijd dat ze over de Jaffa Road liep en een groep haredi-mannen van middelbare leeftijd die op haar weg kwamen, die woordeloos naar de stoep wezen en haar van het trottoir lieten lopen, wat ze deed. “Dat maakte me vreselijk verdrietig,” zei de non, sprekend in het Hebreeuws.

Het doet denken aan de regels voor christenen in Al-Andalus onder de moslims zoals Oriana Fallaci ze zo treffend beschreven heeft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (567 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

6 Comments on Jeruzalem – Christenen willen dat Joden ophouden hen te bespugen

 1. Do you see? The religion of peace is not islam.

  Like

 2. Orthodoxe joden en muslims zijn het afval van de beschaving, het bestaansrecht niet waard en nuttelozer dan strontvliegen, orthodoxe pausen en christo refo’s komen daar vlak achteraan

  Liked by 1 persoon

 3. De Talmud is een giftig, dodelijk kankergezwel dat zich al vroeg vastzet in de hersens van veel Israëli’s. Dit maakt hun hart onontvankelijk voor rede en begrip. Het is niet voor niets dat 2000 jaar geleden het reddingsluik zich voorgoed voor hen sloot. Welk alternatief heb je dan. Volharden in je rebellie is de enige optie. Hierom worden de religieuze leiders van het volk de synagoge van Satan genoemd.

  Liked by 1 persoon

 4. Je hebt zat videos op Youtube die laten zien hoe de joodse bevolking doet als je de naam Jezus predikt.
  Voor je het weet heb je een politie menigte om je heen en een agessieve groep Joden. Er is een Jood in dit filmpje op minuut 07:17 die de waarheid zegt over wat er in de Thora staat.

  Like

 5. Nou weer een hoogstaand stukje mischien volgende keer wat fact checking en bronnen checken het wordt zo’n fake nieuws riool site hier met al die herkouwde propaganda stukjes.
  Ga eens een keer je bronnen checken voor je wat neerplempt gozer voordat het hier op zn reet ligt.
  Of is het voor het gemak maar even weggelaten vanwege je persoonlijke antipathie tegen een bepaalde groep mensen?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Haaretz#Editorial_policy_and_viewpoints

  Like

 6. Piranjaha // december 31, 2018 om 06:16 //

  @hslot4 // december 29, 2018 om 13:33

  Eigenlijk heb ik geen zin om op onzinnige aantijgingen te reageren. Ik reageer hier niet veel en ben dat ook niet van plan in de toekomst.

  Maar jij maakt het wel heel bont.

  Ten eerste haal ik altijd joodse of israëlische media aan als ik stukjes schrijf die jou niet bevallen, de reden daarvoor zal duidelijk zijn.

  Je kan ook zelf simpelweg googelen op spuug-incidenten in Jeruzalem (probeer maar een paar engelse termen) en dan zul je zien dat er heel veel meer verschijnen dan de paar die ik aangehaald heb.

  Ten tweede doe je alsof ik alleen Haaretz aanhaal, en ja dat is een linkse rotkrant (dat geef ik je), maar ik haal niet alleen Haaretz aan.

  De eerste link gaat naar een christelijk blog, dan ‘The Times of Israel’, en dan Nota Bene de ADL off all.

  De ADL, een volkomen vooringenomen organisatie. Die niets anders doet dan immigratie bepleiten in blanke landen en elke blanke die er iets van zegt voor rotte anti-semitische stront uitmaakt. Diezelfde ADL die Kennedy een boekje liet schrijven met de titel; ‘A nation of Immigrants’, waarna de floodgates zich openden ….

  (als je wilt dat dat stopt, zul je bij zinnen moeten komen en erkennen wie dat veroorzaken)

  Daarna een of ander blog dat ik ook nooit eerder gezien had, maar het stuk is geschreven door ene ‘Goldman’. Ja ?

  Dan pas Haaretz. Dan inderdaad nog een keer Haaretz.

  Dan The Jerusalem Post, wat een hardcore pro-Israel krant is, de enige die meer hardcore is is Arutz-Sheva.

  Prima dat je kritisch bent, maar dan zul je moeten weerleggen dat het gebeurt.

  Ad Hominems zijn geen argumenten.

  Tot slot heb ik tegen niemand enige antipathie, ik wil slechts dat Nederland behouden blijft voor Nederlanders. En ben van mening dat alle buitenlanders netjes en op een fatsoenlijke manier terug gebracht moeten worden naar hun landen. Want hoe gek het misschien ook klinkt, ze hebben allemaal een eigen land. Dus ze hebben hier niks te zoeken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s