Nieuw

Invasiejihadisten proberen Franse vissersschepen te kapen om het Kanaal over te steken en Engeland binnen te vallen

Illegale migranten lijken aan boord te zijn gegaan en de stuurbruggen van een aantal Franse vissersschepen te hebben geforceerd in een poging om de Britse kust te bereiken.

Franse vissers ontdekten vissersboten in de haven van Boulogne-sur-Mer, die schijnbaar ’s nachts opengebroken waren door illegale migranten die de schepen wilden stelen om het Engelse Kanaal over te steken, meldt La Voix du Nord.

De migranten waren niet in staat om de schepen te starten, hoewel ten minste één van hen, de Don-Lubi II, zijn dashboard uit elkaar had liggen in een kennelijke poging het zonder sleutel te starten.

Dit komt slechts enkele dagen nadat een vissersboot die met succes werd gestolen en op zee onderweg was met 16 migranten aan boord werd onderschept door de Franse autoriteiten en teruggebracht naar de haven van Bolougne.

Ondertussen slaagde in november een gestolen vissersboot met 17 migranten erin om Engeland met succes te bereiken.

Tientallen anderen zijn het Kanaal overgestoken vanuit Frankrijk en België met kleine rubberboten en motorboten tijdens de feestperiode, nadat de oversteek over zee – ooit zeldzaam op de drukste scheepvaartroute ter wereld, in vergelijking met de illegale oversteek per auto, vrachtwagen en zelfs de Kanaaltunnel – in november ernstig begon te escaleren.

Tot nu toe zijn er geen definitieve uitspraken van de Britse regering over het uiteindelijke lot van de groepen bootmigranten – waarvan er tenminste een naar de stad slenterde en zich presenteerde op een plaatselijk politiebureau om asiel aan te vragen kort na de aanlanding – maar ondanks het feit dat Frankrijk en België relatief veilige en welvarende EU-lidstaten zijn, is het zeldzaam dat illegale migranten terug het Kanaal oversteken.

Dit is een gevolg van EU-regelgeving die voorschrijft dat leden doorgaans niet alleen illegale aankomsten terugsturen naar het laatste veilige land waar ze vandaan komen, maar hen in plaats daarvan moeten deporteren naar de allereerste EU-lidstaat waar ze zijn binnengekomen.

Als dit niet kan worden vastgesteld, door het ontbreken van een digitaal of fysiek papierspoor en de migranten weigeren mee te werken aan hun eigen uitzetting, zitten de ontvangende landen meestal opgescheept met hen.

Bron:

Illegal Migrants Try to Seize French Fishing Boats for Cross-Channel Runs

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Invasiejihadisten proberen Franse vissersschepen te kapen om het Kanaal over te steken en Engeland binnen te vallen

 1. templars2017 // december 28, 2018 om 22:37 //

  Zoals dikwijls, lijk ik gelijk te krijgen , in vroegere posts heb ik reeds de vinger aan de pols gehouden inzake de kwetsbaarheid van onze kusten en havens.
  Er is een minimum van bewaking in de havens ,langs de vlakke stranden is er helemaal geen, het is een heel zwakke plek in de verdediging ,ik zeg verdediging want als ze van hier naar Engeland kunnen vertrekken kunnen ze ook ongezien van god weet waar hier aan land gezet worden.
  De besparingen en de attentie die er op gevestigd zouden moeten worden zullen wel weer weggelachen worden ,tot het moment dat er iets serieus gebeurd dan zal het lachen snel verdwijnen.

  Like

 2. Ze vluchten uit hun eigen land om al de mensonwaardige aspekten, maar gaan in onze landen voor
  mensonwaardigheid zorgen.De grens is al lang niet meer beveiligd omdat dat in het Europees belang was,
  En dus trekken ze van het ene naar het andere land om ergens asiel te krijgen. Maar als je het nieuws leest
  Laten ze een spoor achter van plundering, Verkrachtingen en moorden. Het is zo klaar als een klontje dat
  het uitschot is wat hier komt. Betaald om te vertrekken uit eigen land.

  Like

 3. Je vraagt je af wat die idiote engelsen mankeert, trek toch eens de uitkeringen in.

  Like

 4. Opgescheept zitten met..
  Woordenboek : iemand tot last hebben

  Like

 5. Omdat het om bootjes gaat vond ik ‘opgescheept’ wel leuk 😉

  (jaja er wordt wel eens nagedacht over de vertalings)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s