Nieuw

Rapport: Israël probeerde Syrië te verleiden tot het neerschieten van passagiersvliegtuigen in de aanval op kerstdag

Israël heeft misschien geprobeerd om Syrië te verleiden twee burgervliegtuigen neer te schieten met hun nieuwste luchtaanval op eerste kerstdag, volgens het rapport dat woensdag is vrijgegeven.

South Front:

De Israëlische Luchtmacht (IAF) voerde zijn recente luchtaanvallen in Syrië uit toen twee burgervliegtuigen in Beiroet en Damascus landden, waardoor passagiers in gevaar kwamen, vertelde Igor Konashenkov, een woordvoerder van het Ministerie van Defensie (MoD) van Rusland verslaggevers op 26 december.

“Provocerende acties van de Israëlische luchtmacht bedreigden twee passagiersvliegtuigen toen zes van hun F-16 luchtaanvallen uitvoerden op Syrië vanuit het Libanese luchtruim”, citeerde RT de woordvoerder.

Volgens Konashenkov vertraagde de Syrisch-Arabische luchtverdedigingstroepen (SyAADF) de inzet van luchtdoelraketten en elektronische storing “om een ​​tragedie te voorkomen”. Ondertussen schakelde de luchtverkeersleiding in Damascus een van de passagiersvliegtuigen om naar een reserve vliegveld in Khmeimim in het zuiden van Lattakia.

Konashenkov zei dat 6 Israëlische F-16 gevechtsvliegtuigen 16 Amerikaanse GPS-geleide GBU-39 Small Diameter Bombs (SDB’s) gebruikten tijdens de aanval, die plaatsvond in de late uren van 25 december. Slechts 2 SDB’s slaagden erin hun doelen te raken, terwijl de rest werd onderschept door de SyAADF.

Israëlische media beweerden dat Israëlische gevechtsvliegtuigen een lading Iraans gemaakte Fajir-5 raketten hadden geraakt, die op weg waren naar Hezbollah. Het ministerie van Defensie van Syrië zei echter dat de “agressie” gericht was op een munitiedepot van het Syrische Arabische leger (SAA) waarbij drie dienstleden gewond raakten.

Afgelopen september werd een Russisch Il-20-vliegtuig neergehaald door Syrisch luchtverdedigingsvuur toen Israëlische gevechtsvliegtuigen het gebruikten als dekmantel om doelen aan de Syrische kust te bereiken. De recente luchtaanvallen laten zien dat Israël nu dezelfde tactiek met civiele vliegtuigen gebruikt, die de vluchten niet alleen over Syrië, maar ook over Libanon en Jordanië in gevaar brengt.

Als Syrië op eerste kerstdag twee burgervliegtuigen had neergeschoten nadat Trump had aangekondigd dat hij zich uit het land terugtrok, zou de druk om zijn besluit terug te draaien enorm zijn geweest.

Bron:

Report: Israel Tried to Trick Syria Into Shooting Down Civilian Airliners In Christmas Day Attack

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (566 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

3 Comments on Rapport: Israël probeerde Syrië te verleiden tot het neerschieten van passagiersvliegtuigen in de aanval op kerstdag

  1. Von Puffelen // december 27, 2018 om 17:51 //

    Dat was nu de echte kerstgroet van Bibi.

    Like

  2. de joden zijn voor niets te vertrouwen

    Like

  3. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s