Nieuw

Moskou: Controle over het Syrische grondgebied dat de VS verlaat moet aan de Syrische regering worden gegeven

Dat klinkt redelijk. Het is tenslotte Syrië. En het lijkt me ook de beste kans voor de Koerden.

Sputnik:

Nadat de troepen van Washington uit Syrië zijn teruggetrokken, zou de controle over de door de VS beheerde Syrische gebieden aan de Syrische regering moeten worden gegeven, zei de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, woensdag.

Controle over Syrische gebieden in handen van de Verenigde Staten moet worden overgedragen aan de Syrische regering, zei de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, verder opmerkend dat er nog geen informatie was over enige relevante contacten tussen Washington en Damascus.

Die Amerikaanse troepen die teruggetrokken worden, gaan trouwens niet heel ver weg, want de VS heeft net, net over de grens met Irak in de provincie Anbar op 100 km van de Syrische grens twee nieuwe militaire bases gebouwd en zijn dus nog altijd in staat om in Syrië in te grijpen. De luchtmacht greep altijd al van verder in, Qatar, Turkije, de Middellandse Zeevloot, dus daar verandert niks aan.

Sputnik:

Het Amerikaanse leger richtte twee nieuwe militaire faciliteiten op in onbewoonde delen van de provincie Anbar, vertelde Farhan al-Duleimi, een lid van de voorlopige raad van Anbar, aan persbureau Anadolu.

De eerste basis ligt in het noordelijke subdistrict Rumana in het district Al-Qaim, in de buurt van de Syrische grens, zo’n 360 kilometer ten westen van de provinciale hoofdstad Ramadi. De tweede basis ten oosten van de stad al-Rutbah, ongeveer 310 kilometer ten westen van Ramadi en minder dan 100 kilometer van de Syrische grens, zei al-Duleimi in een interview, aldus PressTV.

De beslissing om de troepen uit Syrië terug te trekken zou Trump genomen hebben, al op 14 december, na een telefoontje met Erdogan waarin hij hem vroeg of hij (Erdogan) de laatste restjes van ISIS op kon ruimen. Dat is geen fijn vooruitzicht voor de Koerden. Erdogan dreigde al weer een tijdje om Noord-Syrië binnen te vallen, maar zei tegen Trump in dat gesprek dat hij er nog niet klaar voor was. Inmiddels bouwt Turkije hard zijn troepenmacht op aan de Turkse zuidgrens.

Sputnik:

Volgens berichten heeft Turkije enorme hoeveelheden versterkingen naar het zuiden van het land gestuurd ter voorbereiding van een operatie tegen de Koerden van Syrië.

Er is een video verschenen met Turkse militaire voertuigen in de stad Karkamis aan de grens tussen Turkije en Syrië.

Onlangs zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat de geplande militaire operatie in Syrië zou worden uitgesteld in het licht van zijn recente gesprekken met de Amerikaanse president Donald Trump.

Eerder kondigde Erdogan een militaire operatie aan tegen Syrische Koerden in Manbij en ten oosten van Eufraat. De Turkse minister van Defensie Hulusi Akar zei ook dat het leger van het land zich “intensief” voorbereidde op de Syrische operatie en beloofde de Koerden in hun loopgraven en tunnels te “begraven”.

Dat voorspelt weinig goeds voor de Koerden nu de Amerikanen zich terugtrekken. Macron heeft dan wel gezegd wat troepen achter te laten, maar die heeft thuis al genoeg problemen. Assad en de Koerden hebben elkaar de afgelopen acht jaar nauwelijks bevochten, ze zijn eerder omzichtig bij elkaar uit de buurt gebleven, dus heel veel kwaad bloed zal er niet zijn.

Als de Koerden hun droom van een zelfstandige staat opgeven, zal er vast wel te praten zijn over een bepaalde mate van autonomie zoals de Koerden in Irak dat ook gekregen hebben. Dan moeten ze alleen niet zo dom zijn als Barzani in Irak was om een referendum over onafhankelijkheid te organiseren, want toen greep Irak hard en snel in.

Als Turkije dan nog steeds Syrië binnen wil vallen heeft het ook een probleem met Assad en bijgevolg met Rusland. Het is dus aan de Koerden zelf wat ze kiezen. Kiezen ze voor de eenheid van Syrië dan kan het Syrische leger samen met zijn bondgenoten zelf wel de laatste restanten van ISIS opruimen, ze hebben bewezen daar veel effectiever in te zijn dan de Amerikanen, die hun bommen altijd net op de verkeerde plaatsen gooiden, en als het er op aan kwam zelfs de leiding van ISIS evacueerden.

Ondanks dat we vaak Koerden gesteund hebben hier op dit blog bij hun strijd tegen ISIS, wil ik er wel even op wijzen dat het leefgebied van de Christelijke Armeniërs exact samenvalt met daar waar heden ten dage de Koerden huizen, en dat de Koerden door de Turken ingezet werden om de Armeniërs over de kling te jagen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Moskou: Controle over het Syrische grondgebied dat de VS verlaat moet aan de Syrische regering worden gegeven

 1. Je vraagt je af door wie die Koerden al zo’n eeuw lang gefinancierd worden. Kost niet te weinig om een compleert leger op de been te houden en oorlogje te spelen. Vraag me ook af wat we hier zouden doen als de Duitsers die in Limburg wonen zich zouden bewapenen, alle katholieken zouden uitmoorden want zelf protestants en een zelfstandige Halfmofse Staat zouden uitroepen.

  Like

 2. Von Puffelen // december 28, 2018 om 15:02 //

  De landsgrenzen daar en in Afrika zijn een eeuw geleden getrokken op de tekenplanken in London en Parijs met veelvuldig gebruik van kaarsrechte lijnen die overal dwars doorheen gingen om etnische conflicten te garanderen.
  De nazaten van deze tekenaars hebben nu het (nog wel) blanke deel van de planeet op de korrel.
  Same shit, different location.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s