Nieuw

Buitenlanders vallen kerk in Wenen aan

The Church of Maria Immaculata © Wikipedia

De Oostenrijkse hoofdstad is opgeschrikt door een ongekend brutale inbraak, nadat twee verdachten een kloosterkerk in het noorden van Wenen bestormden en beroofden, waardoor ongeveer een dozijn monniken gewond raakten.

De misdaad vond plaats op klaarlichte dag; de daders braken in de kerk van Maria Immaculata in het district Floridsdorf in Wenen rond 13:30 uur (12:30 GMT), zei de politie in een verklaring.

De diefstal duurde uren, en de politie vond de “vastgebonden en [in sommige gevallen] zwaar gewonde” monniken pas drie uren later.

Na het incident werd een grootschalige manhunt gelanceerd, waarbij een grote politiemacht ter plaatse werd ingezet terwijl het gebied rond de kerk werd afgebakend. De agenten vroegen ook aan de omwonenden om het gebied te vermijden en “onze collega’s hun werk te laten doen”.

In een vervolgverklaring zei de politie dat minstens één van de aanvallers “kostbaarheden en contant geld” van de monniken eiste. De onderzoekers zeiden ook dat ze het incident niet behandelen als een terroristische aanslag terwijl ze ook toegeven dat de exacte motieven achter de overval “nog steeds onduidelijk zijn”.

De politie heeft bevestigd dat vijf mensen, allemaal monniken, gewond raakten bij de aanval. Eén monnik raakte ernstig gewond. Een 68-jarige monnik was op het terrein van de kerk toen de overvallers inbraken. Zij bedreigden de man met een vuurwapen en dwongen hem op de grond te gaan liggen.

De daders sloegen en trapten hem, wat ernstige hoofdletsel toebracht, meldt de Oostenrijkse Kronen Zeitung. Vier andere monniken, die later bij de kerk aankwamen, werden ook aangevallen en gewond, vertelde politiewoordvoerder Harald Soeroes aan Kronen Zeitung.

De verdachten zijn nog steeds op de vlucht, hun identiteit is onbekend. Soeroes beschreef een van de verdachten als een man van 1.80 meter lang met donker haar. “Beide mannen spreken Duits en hebben een buitenlands accent,” zei de politiewoordvoerder.

Bron:

Vienna church attack: 5 injured in suspected robbery by 2 assailants

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Buitenlanders vallen kerk in Wenen aan

  1. Aziaten????

    Like

  2. Doodzonde…Wenen is zo’n mooie stad…en nu wordt alles stuk gemaakt, honderden jaren van cultuur en schoonheid, allemaal door die indringers… 😦 dat doen wij toch ook niet in hun land

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Buitenlanders vallen kerk in Wenen aan Hé paus, doe eens iets | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s