Nieuw

BREAKING: Oostenrijkse kerk aangevallen en predikanten gegijzeld – Vijf gewonden, waarvan één zeer ernstig

Foto Twitter

Op donderdag bestormden twee vreemdelingen een katholieke kerk in Wenen in Oostenrijk en vielen verschillende geestelijken aan en gijzelden ze, zo meldt de krant Krone.

Enorme politieoperatie op donderdagmiddag in het Weense Strebersdorf: Twee daders vielen om 13.30 uur verschillende predikanten in een kerk aan en hielden hen urenlang vast. Eén slachtoffer raakte ernstig gewond, en nog eens vier lichtgewonden. De verdachten zijn op de vlucht. Er is een klopjacht aan de gang. De speciale eenheden WEGA en Cobra zijn ingezet. Een helikopter van de Cobra cirkelt momenteel over de plaats van het misdrijf.

Waardepapieren en contant geld gevorderd

“Enige tijd later kwam een tweede predikant de kerk binnen en ontdekte de ernstig gewonden”, aldus politiewoordvoerder Harald Sörös. Deze man werd ook aangevallen en verwond door een van de verdachten. Later kwamen er nog drie fraters bij, die ook gewond raakten. Volgens de politie eiste minstens één van de daders kostbaarheden en contant geld. Daarna sloegen de mannen op de vlucht.

De klopjacht is in volle gang

De slachtoffers, tussen 56 en 68 jaar oud, werden rond 16.15 uur na een noodoproep ontdekt. Ze zijn in een ziekenhuis opgenomen. De politie is met een grote groep hulpverleners ter plaatse. Op dit moment is het nog onduidelijk of de daders zich nog steeds in het gebouw of in ieder geval op het terrein bevinden. De klopjacht is in volle gang.

Daderbeschrijving

Een van de daders is volgens Sörös ongeveer 1,80 meter lang en heeft donker haar: “Beide mannen spraken de Duitse taal en hadden een buitenlands accent”, aldus de politiewoordvoerder.

Grootschalige afsperring

Het gebied tussen de Langenzersdorferstraße, Anton-Böck-Straße en Krottenhofgasse werd op grote schaal afgesloten. “Vermijd alstublieft het afgeschermde gebied en laat onze collega’s ter plaatse werken”, vraagt de politie via Twitter.

Volgens de huidige stand van het onderzoek is er geen vermoeden van terrorisme, maar het exacte motief is nog onbekend. “Het kan een overval of een zuiver gewelddadig misdrijf zijn”, verwees Sörös naar het lopend onderzoek. Volgens berichten was er echter al een man die zich dagenlang opvallend in de buurt van de kerk gedroeg.

Bron:

Brutaler Raubüberfall auf Ordensbrüder in Kirche

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on BREAKING: Oostenrijkse kerk aangevallen en predikanten gegijzeld – Vijf gewonden, waarvan één zeer ernstig

 1. Geweldig he ! Ik ken kloosters van binnen, heb in een aantal gelogeerd en een stukje gezien van het leven aldaar….van enige weerbaarheid is geen sprake…de paus, hoerenzoon gods, zal wel vergiffenis en absolutie verleen, broeder Johann krijgt ene glazen oog en broeder Willifred iedere week de rest van zijn leven 3 maal per week kerkelijke en via donaties betaalde nierdialyse….ach ja, begrip moet er zijn….(ik heb nog een regelbare verdringingspomp tegen redelijke prijs in de aanbieding, kan verversen op 33 of 45 toeren, ruilen tegen een Jezus met klammetjes of een art deco wijwaterbak voor de hond.)
  vraag ik me af wat er zou gebeuren als een paar mensen een Iman aan het kruis zouden nagelen…

  Like

 2. https://www.telegraaf.nl/nieuws/2963459/verkrachte-andrea-spreekt-er-moet-iets-veranderen
  ….ook deze nog, met slachtoffer in optima gloria….en geen woord in de pers over de olifant in de kamer, enkel een artikel over het glas dat gebroken is…

  Like

 3. Remigratie lost alles op. Troepen uit alle niet europese landen terug trekken en stationeren in het zuiden van europa. Alle sociale voorzieningen voor moslims intrekken zodat ze niet rond kunnen komen. Geldstromen naar en vanuit het buitenland opdrogen. En zonder pardon daders doodschieten.

  Like

 4. Alles gaat goed zei de dokter, ze liggen goed op schema.

  Like

 5. Like

 6. Dit is heiligschennis…pak de daders, geef ze een flink pak slaag en flikker ze het land uit…dergelijk respectloos tuig hoort hier niet thuis!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s