Nieuw

Spaanse politie op jacht naar verdachte Marokkaanse terrorist – verricht naar verwachting tussen Kerstmis en Nieuwjaar een aanslag

De autoriteiten in Spanje hebben naar aanleiding van informatie dat een Marokkaanse asielzoeker van plan is om tussen Kerstmis enNieuwjaar een terroristische aanslag in de toeristische wijk van Barcelona te plegen hun terrorisme dreigingsniveau verhoogd.

Sinds Catalonië in Spanje iets meer dan een jaar geleden voor het laatst werd blootgesteld aan islamitisch terrorisme, komen er nu gegevens binnen over een nieuwe terroristische aanslag gepland voor Spanje’s tweede grootste stad Barcelona.

Volgens de Catalaanse media is een 30-jarige man uit Casablanca, Marokko, van plan om ergens tussen Kerstmis en nieuwjaar toe te slaan. Uit politierapporten blijkt dat de betreffende persoon een rijbewijs voor een bus heeft. De verdenking richt zich daarom op autoterrorisme, zoals bij de terroristische aanslag van vorig jaar in de stad met een autobus, een methode die eerder ook in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en Zweden is gebruikt.

In de sociale media heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een veiligheidswaarschuwing gepubliceerd voor verhoogde aandacht voor rijdende auto’s en bussen rond het toeristische gebied La Rambla, waar het terrorisme het laatst toesloeg. Volgens deze informatie wordt verwacht dat er rond Kerstmis of Nieuwjaar een terroristische aanslag zal plaatsvinden.

De Catalaanse minister van Binnenlandse Zakenl Miquel Buchl legde aan de radiozender Rac1 uit dat de regionale politie samen met andere Spaanse politie-eenheden werkt aan de terroristische dreiging.

In augustus 2017 pleegden islamitische terroristen terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils in Catalonië, waarbij in totaal 16 doden en 152 gewonden vielen. De terreurcel bestond uit 12 islamisten met Marokkaanse achtergrond en werd geleid door een imam in de stad Ripoll ten noorden van Barcelona.

Volgens de denktank Heritage Foundation hebben asielzoekers en migranten terroristische aanslagen gepland in negen Europese landen. Deze omvatten Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Bron:

Spansk polis jagar misstänkt marockansk terrorist – väntas slå till mellan jul och nyår

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7476 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s