Nieuw

Macron vertrouwt op de “Ultieme Ratio” tegen de Gele Hesjes

Bron: marianne.net (CCO Public Domain)

Ze zien eruit als kleine tanks, maar zijn “slechts” anti-rel voertuigen van de Franse politie: hoge druk waterkanonnen die in enkele seconden een gebied van ongeveer vier hectare met een zeer geconcentreerde dosis traangas kunnen besproeien. Intern worden deze waterkanonnen “ultima ratio” genoemd.

Reeds meerdere weken protesteren de Gele Hesjes tegen Macron en zijn volledig verkeerd beleid. Zijn halfslachtige concessie kon de protestgolf niet afzwakken. Meer dan ooit tevoren is er een oproep tot zijn ontslag: “Macron démission” klinkt uit duizenden kelen in Parijs, Marseille, Lyon en vele andere steden van het land. Macron wil echter niet aan dit verzoek voldoen. In plaats daarvan zet hij in op een verdere escalatie en laat hij steeds weer nieuwe anti-rel middelen tegen de Gele Hesjes opdraven.

Zijn nieuwste aanwinst zijn hoge druk waterkanonnen, die volgens een bericht in de Franse krant ‘Marianne’ al op de laatste twee zaterdagen in stelling waren gebracht. Maar omdat ze nog niet eerder waren gebruikt, hield de politieleiding ze tegen. Echter, sommige interne politiedocumenten gepubliceerd in de “Marianne” maken het mogelijk om conclusies te trekken over dit apparaat.

De politieleiding spreekt in verband met deze waterkanonnen bijvoorbeeld openlijk over de ‘ultieme ratio’, dat wil zeggen de uiteindelijke oplossing. Binnen tien seconden kan elk voertuig een gebied van vier hectare met een geconcentreerde hoeveelheid irriterend middel besproeien dat overeenkomt met het equivalent van 200(!) traangasgranaten. Politiekolonel Carminache vertelde het tijdschrift letterlijk: “Als je in deze 10.000 m² traangaswolk zit, is het beter om eruit te rennen”.

Dit sterk geconcentreerde gas is nog niet eerder gebruikt. Niemand kan de gevolgen voorspellen. Daarom is de inzet dan ook gekoppeld aan de toestemming van de Franse premier Édouard Philippe. Maar de prefectuur van de politie heeft al ingestemd met een mogelijke inzet op “drie voldoende ruime plaatsen”: de Place de la Concorde, de Place de l’Étoile en de rotonde bij Champs-Élysées.

Bron:

Macron setzt gegen die Gelbwesten auf die »Ultima Ratio«

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7998 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Macron vertrouwt op de “Ultieme Ratio” tegen de Gele Hesjes

 1. Gladiator // december 26, 2018 om 17:39 //

  Nou, dan weten ze (de leiding van de gele hesjes) toch wat ze nu doen moeten…..deze voertuigen “demobiliseren” en dat is niet zo heel moeilijk!

  Gasmaskertje op en voila…….als ze beginnen met hun gespuit weet men waar men aan toe is en begint de burgeroorlog pas echt.

  Enkele voertuigen immobiel (men spreekt dacht ik over een viertal voertuigen) is in principe een peuleschilletje!! Daarbij dan tevens ff kijken of deze voertuigen van “Eurogendfor” zijn en zo ja de beuk (oftewel de fik) erin!!

  Paar mooie volle vettige molotovjes doen in deze wonderen!!

  En dan gelijk blijven bekogelen met redelijk formaat bakstenen!!

  Zou willen dat deze ezel (Macron) begon met nadenken maar dat krijg je als je uit het NIETS in het zadel geholpen wordt met een opdracht!!

  Net als hier in Neanderland trouwens!!

  Unleash the gates of Hell zou ik zeggen, en da wordt meer dan tijd. We zouden NU nog een klein kansje hebben!!

  Gladiator

  Liked by 2 people

 2. Als deze worden ingezet is het hek serieus van de dam.

  Like

 3. lijkt me dat elke Franse agent na het gebruik van dit wapen overal in Frankrijk tegen een verdwaalde niet opspooorbare kogel kan gaan oplopen. En dan is het handig voor agenten om een geel vestje aan te trekken…uiteindelijk is jiemand onkwetsbaar, enngaannde burgers eenmaal over op wapens dan zal het eennsneeuwbal effect hebben, opalle maatschappelijke vlakken….het uur U om het zo te noemen…

  Like

 4. ….“ultima ratio” kan wel eens de ultieme stommiteit worden van Macon…en Rutte zal dan volgen, als de geest eenmaal uit de fles is gaan we de fles breken….

  Liked by 1 persoon

 5. In de jaren 70 vorige eeuw met de krakers rellen maakte de regering gebruik van beroepsmilitairen en tanks waar de geschutkoepel van was verwijderd want jongens die voor hun nummer in het leger waren zoals ik zeiden al ik schiet niet op burgers en familie en een beroeps soldaat is een betaalde huurmoordenaar. En de naam voor deze tanks was op eens dozers uit gevonden door een ambtenaartje. Macron een konten bonker die een verhouding heeft met zijn Marokkaanse lijfwacht die in politie uniform betogers mishandelde bij rellen wat is uit gezonden op TV, werd ontslagen maar kwam in prive dienst van de kontenbonker Macron. Kreeg een dienst auto met lijfwacht van Macron zie hoe ziek deze kontebonker is en iedereen maar geloven dat hij dat op gewarmde lijk neukt waar je hem elk keer mee ziet op officiële foto’s

  Liked by 1 persoon

 6. Ja in plaats dat je erkrnd dat je fout zit en op moet rotten zet je gewoon een machtsmiddel in. Lijkt op een dictatuur. Ten koste van alles, ook mensenlevens willen blijven zitten. Net zo iets als verbieden is lastiger dan de wet aan passen.

  Like

 7. Macron is een dictator, hij wil immers oorlog met een groot Europees leger de gewone bevolking
  die opkomen voor hun rechten, de oorlog aandoen. Hij heeft beslist iets van Hitler.

  Like

 8. templars2017 // december 26, 2018 om 20:58 //

  Het ziet er stoer uit ,maar schijn bedriegt dikwijls, een dergelijk “wapen” inzetten is een gevaarlijk speeltje , die pipo kan het misschien nog enige tijd rekken doch echt gerust zal hij en zijn kliek niet erbij lopen ,een volkswoede is een gevaarlijker wapen dan eender welke ultime ratio

  Like

 9. Handig die haken voor op die dingen. Ketting er aan en een paar maal om een boom of iets dergelijks zwiepen. Veel plezier ermee.

  Deur dichtlassen krijg je de tijd denk ik niet voor, al zijn die eerste paar puntjes snel gezet. Maar je krijgt zeker de kans er op te springen en de ruit zwart te spuiten. Kom er maar uit jongens.

  Like

 10. Zakje thermiet erop, kun je zelf maken, bye bye autotje..

  Like

 11. ieznogoedh // december 27, 2018 om 13:21 //

  ‘ultieme ratio’, dat wil zeggen de uiteindelijke oplossing.
  Is Endlösung.
  Vroeger Joden, nu gele hesjes.
  De elite heeft nog steeds niets geleerd van de geschiedenis.

  Like

 12. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s