Nieuw

De oprichting van Tsjeka

Op 20 december 1917 werd de  bolsjewistische geheime dienst Tsjeka geformeerd. De Tsjeka was een belangrijk instrument voor de rode terreur in Rusland.

De Tsjeka was een Sovjetische veiligheids- en inlichtingendienst, gewoonlijk aangeduid als “geheime politie”; op 20 december 1917 opgericht door Vladimir Lenin (feitelijk Vladimir Iljitsj Ulyanov-Blank, Russisch van gedeeltelijke Joodse afkomst). De naam van de organisatie was oorspronkelijk “buitengewone commissie ter bestrijding van contrarevolutie, speculatie en sabotage”, maar werd ingekort tot “Tsjeka”.

Bij het begin van de oprichting benoemde Lenin de Poolse Jood Feliks Dzerzhinsky (eigenlijk Feliks Rufin Josifovic) tot de hoogste chef van Tsjeka. De Joden waren in het bijzonder prominent aanwezig in het meest gevreesde en bloeddorstige deel van het bolsjewistische staatsapparaat, de Tsjeka.

Geschat wordt dat ongeveer 50 procent van de politieke politie Tsjeka bestond uit Joden met Joodse namen, ongeveer 25 procent waren Joden met aangenomen Russische namen. Alle officieren waren Joden.
De Tsjechische vice-president Martin Lacis (eigenlijk Janis Sudrabs, een Letse Jood) schreef in zijn boek “Tsjeka’s strijd tegen de contrarevolutie” (Moskou, 1921, blz. 8) het volgende:

“Wij Israëlieten moeten de toekomstige maatschappij opbouwen met hulp van constante angst voor de vijandelijke aanval.”

Op initiatief van Lenin, Lev Trotski (eigenlijk Lev Davidovitsj Bronstein, Jood) en Dzerzjinski werden in 1918 de eerste concentratiekampen gecreëerd om degenen vast te houden die het regime als vijanden zag.

In korte tijd werd Tjeka de grootste en meest wrede staatsveiligheidsorganisatie. De organisatie voerde op iedereen systematische moorden uit waarvan men dacht in de weg te staan om haar doel te bereiken. De Joodse Tsjeka’s kruidde hun moorden vaak met wrede en verderfelijke martelmethoden.

Ze staken onder andere de ogen van de slachtoffers uit, sneden de neus, oren en tong eraf. Volgens bronnen waren er Tsjeka’s die hun slachtoffer de maag opensneden en een stuk van de dunne darm aan een telegraafpaal spijkerden, en daarna de ongelukkige met zweepslagen rond de paal lieten rennen totdat de hele darmlus opgerold was en het slachtoffer dood neerviel.

In Tsjeka’s weekblad publiceerde men lijsten van doodgeschoten en anderszins geëxecuteerde slachtoffers. Volgens deze gegevens werden alleen al in de jaren 1918-19 1,7 miljoen mensen geëxecuteerd.

Opgraving van massagraf buiten Tsjeka’s hoofdkwartier in Kharkov.

Volgens officiële Sovjet-informatie van mei 1922, werden in 1921 en tot april 1922 1.695.904 personen geëxecuteerd. Onder deze slachtoffers waren bisschoppen, professoren, artsen, officieren, politieagenten, advocaten, ambtenaren, journalisten, schrijvers, kunstenaars, verpleegkundigen, arbeiders, boeren. Hun misdaad was “asociaal denken”.

Lees meer Kalender>>>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on De oprichting van Tsjeka

 1. En weer joden.

  Like

 2. Door al die fucking import dreigen we onze cultuur te veliezen,
  DAT is precies de bedoeling.
  Laat dat dus niet gebeuren.
  Koester je verleden, eer je voorouders en bewaar je gedachtengoed en identiteit.
  Waardevol!!
  Je wortels.

  Like

 3. tim pietersen // december 27, 2018 om 10:54 //

  goed stuk rommel

  Like

 4. fascismenl // januari 8, 2019 om 10:27 //

  Beste Rommel, wat is de bron voor de Joodse afkomst van Dzjerzjinsky? Voor zover ik weet was hij wel getrouwd met de Joodse Sofia Dzjerzjinskaja (Moeszjkat).

  Like

 5. Van een Noorse nationalistische site.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s