Nieuw

Het kerstverhaal van het “kleine” vluchtelingkind Momo en de goede studentes

De studentes Lisa (rechts) en Sabine (links) met "Momo" (midden). @ jouwatch Collage

Het vluchtelingkindje “Momo” vertrok alleen op weg naar Duitsland en wist dankzij Platform Asyl een gelukkige verstandhouding aan te knopen met twee goed uitziende studentes die ontzettend blij zijn dat ze “Momo” hebben ontmoet.

In het kader van het kerstseizoen biedt de Tiroler Tageszeitung zijn serie ‘Die gute Geschichte’ (Het Goede Verhaal) aan. In deel 18 vertelt ze het verhaal van de goed aangelande vluchteling en zijn twee helpsters. In de tussentijd zijn ze echt goede vrienden geworden, zegt het in het sentimentele verhaal.

Het gaat over de twee studentes, Lisa en Sabine, die Momo hebben ontmoet. Momo wordt verondersteld een minderjarige, onbegeleide vluchteling te zijn. We kijken op dit punt gewoonweg even voorbij aan de zwarte schaduw van de baardgroei in het gezicht. De twee jonge vrouwen leerden Momo kennen via het ‘Asylum Platform’ en hebben zijn pleegverzorging op zich genomen zijn. “En we hadden echt geluk dat we Momo bemiddeld kregen”, zwammen Lisa Engele en Sabine Becker enthousiast over hun sympathiek ogende protegé. De drie koken samen, gaan zwemmen en pizza eten, wandelen of hangen gewoon samen rond.

Twee Duitse vrouwen voor elke vluchteling?

Veel van de zogenaamde minderjarige asielzoekers hebben weliswaar een voogd in de tehuizen, maar worden zelfstandig gelaten zodra ze meerderjarig zijn. Momo vertelt dat hij heeft deelgenomen aan het project om Duits te leren. Toen hij kwam, kon hij alleen maar Engels spreken, nu zou hij vloeiend Duits spreken. De kennismaking met elkaar liep voorspoedig. Bij de derde ontmoeting had hij de twee jonge vrouwen de hand willen schudden, maar ze hadden hem geknuffeld. Het is voor hem een teken dat ze nu met elkaar vertrouwd zijn. Waar Momo vandaan kwam, zeggen ze niet. Het is ook onduidelijk of de schijnbaar onschuldige naam Momo zijn echte naam is – de Tiroler Tageszeitung weet dat hij gewoon zo genoemd wil worden.

Op de foto in de krant zit de zogenaamde minderjarige “Momo” trots op een bank tussen de jonge studentes en heeft zijn armen om hen heen gedrapeerd. Iedereen straalt gelukkig in de camera – zie je wel, het gaat goed met de integratie, het zijn niet allemaal slechteriken, is de boodschap van de foto.

Men moet er niet aan denken wat een aanlokkelijk effect dit beeld creëert wanneer het de ronde doet in het Midden-Oosten, Azië en Afrika. De foto draagt duidelijk en aanschouwelijk de boodschap uit dat er voor elke vluchteling twee Duitse vrouwen wachten. Momo heeft bereikt waar veel vluchtelingen van dromen, en zijn “duim omhoog” maakt dit nog eens heel duidelijk.

Bron:

Das Weihnachtsmärchen vom „kleinen“ Flüchtlings-Momo und den guten Studentinnen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Het kerstverhaal van het “kleine” vluchtelingkind Momo en de goede studentes

 1. die Momo wat een prachtig verhaal, snik, leren die dames het nou nooit, ze denken lekker ding wacht maar tot Momo op een dag boos wordt, nee toch hij toch niet deze beschaafd ogen knul?
  het is een kwestie van tijd domme huppeldozen

  Like

 2. ogende knul, excuus

  Like

 3. trebor2110 // december 24, 2018 om 14:13 //

  Momo zal wel gewoon mohammet heten

  Like

 4. Annemarion // december 24, 2018 om 15:58 //

  “Momo” ziet er alleraardigst uit – als hij lacht. Stel je de e man van minstens 21,22 of nog iets ouder voor, als hij meer wil dan een knuffel. Dat moment komt geheid. Wat doen dan de zoete studentinnetjes? Net als de domme, naïeve Zweedse jonge vrouwen van 24 en 28 jaar, die in een tentje in het Atlasgebergte gingen kamperen…..verder ga ik niet.

  Like

 5. Von Puffelen // december 24, 2018 om 16:44 //

  Verstand komt met de jaren, de dames moeten nog even volhouden.

  Like

 6. Annemarion, 1 meisje was Deens en de ander Noors
  En von puffelen, tegen die tijd dat ze goed nadenken heeft iemand ze al met een mes geprikt

  Like

 7. Vieze meiden, daar wil je later als autochtone Duitser toch niet mee trouwen. Zal ook wel niet gebeuren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s