Nieuw

Google biedt sharia-app aan om godslastering aan te melden

Op 7 december keurde Google Play de nieuwste versie van de Smart Pakem app goed. Het doel ervan is om het voor moslims in de Indonesische hoofdstad Jakarta eenvoudiger te maken om verdachte gevallen van misdaden tegen de shariawetgeving, zoals godslastering en ketterij – misdaden die gevangenisstraf kunnen opleveren – te melden.

Bijna 90 procent van de Indonesische bevolking is moslim, voornamelijk soennitisch. Officieel heeft men godsdienstvrijheid, maar in de praktijk is dit zeer beperkt en het land heeft zes religies met een officiële status: Islam, hindoeïsme, boeddhisme, protestantisme, katholicisme en confucianisme. De wet schrijft voor dat men in zijn identiteitsdocument een van deze religies moet belijden. Andere religies, maar ook atheïsten, hebben geen bescherming. Alleen al het publiekelijk verklaren van zichzelf als atheïst kan voldoende zijn om veroordeeld te worden.

Naast godslastering en ketterij jegens de islam, biedt de app gebruikers ook de mogelijkheid aan om andere dan de zes officiële religies of onorthodoxe interpretaties daarvan te melden.

Naast godslastering en ketterij jegens de islam, biedt de app gebruikers ook de mogelijkheid om andere dan de zes officiële religies of interpretaties daarvan aan te melden.

De app is gemaakt door het Openbaar Ministerie in Jakarta en zal “het publiek opleiden en het rapportageproces moderniseren”.

Hoewel in de meeste delen van het land geen volledige sharia wordt toegepast, is godslastering volgens de wetgeving van het land verboden en kan het een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar opleveren.

Sinds 2004 zijn er ongeveer 150 mensen veroordeeld wegens godslastering.

Bron:

Google Hosts Sharia Law App Enabling Muslims to Report Blasphemy and Heresy to the Police
Google tillhandahåller sharia-app – används för att rapporterna blasfemi

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Google biedt sharia-app aan om godslastering aan te melden

 1. The tsunami was not enough punishment?

  Like

 2. boycotgoogle // december 24, 2018 om 11:09 //

  Dat google zich hier voor leent zeg ….

  Like

 3. Tsunamie? Inch allah!!!!

  Like

 4. Jack vanderVeen // december 24, 2018 om 12:51 //

  Google de politie-agent op het internet ter bescherming van misdadigers, de fundamentalistische moslims.

  Like

 5. Ik kijk er niet van op als ook google zich schuldig maakt aan misdaden tegen de menselijkheid!

  Like

 6. Breaking the ISIS Brand ICSVE Europe Event: Introduction

  Like

 7. jennefer // december 24, 2018 om 11:08 //
  De tsunami was veel te klein

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s