Nieuw

Exclusief voor Fenixx – Kersttoespraak van onze koning Willem-Alexander

Ik heb niet zoveel met Kerst, ik ben een heiden. Ik heb meer met de winterzonnewende en het vuur dat er bij komt kijken als die kerstbomen in de fik gaan. Mijn familie is ook nooit gekerstend geweest, die zijn vanaf de 4e eeuw, zover als ik terug kan tellen, altijd heiden gebleven.

Als ik al eens iets voor Fenixx schrijf dat met kerst te maken heeft dan gaat het over paddestoelen of Noordse sjamanen, waar de christenen hun Kerst van gestolen hebben. En de laatste dagen ben ik aan het lezen over Odin, die model stond voor de door de Abrahamitische religieuzen opgedrongen versie van de Kerstman. Daarover later misschien meer.

Rommel overviel me dus een beetje vanavond:

Rommel – “Fub, schrijf je even de kerstgroet voor morgen? Kort en bondig”.

Fubar – “WTF, we hebben al een prachtige ‘Kerstheader’, dat is toch kort en bondig genoeg”.

Rommel – “Doe nou maar, ik zag in de comments dat er behoefte aan is.”

Fubar – “Ik heb niks gezien”.

Rommel – “Dat is omdat jij de comments niet leest”.

Fubar – “Maar we zijn met tegenzin een christelijk land, we hebben nota bene Bonifacius nog onthoofd”.

Rommel – “Niet tegensputteren, ik moet zo naar de nachtmis, dus jij zal het moeten doen”.

Fubar – “Ik bel wel even met Willem, misschien dat die nog iets heeft liggen”.

Rommel – “Wie is Willem nou weer”.

Fubar – “Dat is die gozer waar Horatius zo af en toe wat tekstschrijfwerk voor doet”.

Door een gelukkig toeval zijn wij in het bezit gekomen van een concept van de Kersttoespraak van onze koning Willem-Alexander.

(Eventuele wijzigingen dus voorbehouden).

Door: Horatius

In deze tijd van bezinning en gezelligheid binnen de huiselijke kring rondom de Kerstboom geschaard moeten wij toch ook bedenken dat er vele miljoenen mensen zijn die onder erbarmelijke omstandigheden verkeren.

En dan bedoel ik in het bijzonder de hoge nood van talloze vluchtelingen die op weg zijn naar Europa voor een beter leven. Omdat wij het hier zo bijzonder goed hebben willen wij daar wel eens gemakshalve aan voorbijgaan. Daarom wil ik hierbij een dringend op u doen om hier in het komende jaar eens goed bij stil te staan en voor u zelf te bekijken wat voor bijdrage u kunt leveren om die nood enigszins te verminderen.

Ook de klimaatsverandering is een van de oorzaken dat er miljoenen mensen vanuit Afrika een goed heenkomen zoeken naar andere landen om een oplossing te bieden bij het bestrijden van de vergrijzing en vooral onze eigen Nederlandse samenleving wat meer diversiteit te geven.

Helaas zijn er ook mensen in dit land die hier wat bezwaren tegen hebben omdat onze eigen cultuur dan in gevaar zou kunnen komen door de komst van al die nieuwe Nederlanders.

Mijn vrouw heeft in het verleden hier wel eens een opmerking over gemaakt en die luidde als volgt: wat stelt die Nederlandse cultuur nou eigenlijk in de praktijk voor, één koekje bij de thee en verder helemaal niets, een bijzonder zuinig volkje dus.

Daarom wil ik een zeer dringend beroep doen op die mensen die nog wat woonruimte over hebben om ook een of meer vluchtelingen op te vangen om zodoende de Overheid wat te ontlasten van deze problematiek, die in de nabije toekomst alleen nog maar veel groter zal gaan worden.

Helaas zijn wij als Koninklijk gezin gebonden aan bepaalde normen en waarden, dus kunnen wij zelf geen bijdrage leveren op dit punt.

Ik wens u hierbij een vrolijk Kerstfeest en denk vooral nog eens aan onze behoeftige medemensen in het Midden-Oosten en Afrika.

Ook zij hebben recht op een beter leven en hier is nog ruimte zat.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

20 Comments on Exclusief voor Fenixx – Kersttoespraak van onze koning Willem-Alexander

 1. Even voor de duidelijkheid. Die plofkop is dus niet mijn koning en hij heeft er ook al geldverslinder binnen gehaald uit een land ver, ver, ver hier vandaan. En zijn tekstschrijvers zouden inderdaad zo iets bedacht kunnen hebben maar was toch een beetje te. Leve de republiek.

  Like

 2. Opa Flodder!

  Like

 3. trebor2110 // december 25, 2018 om 03:24 //

  is al oud

  Like

 4. trebor2110 // december 25, 2018 om 03:25 //

  oeps deze dus

  Like

 5. “Ik heb niet zoveel met Kerst…”
  Rot op!

  Like

 6. Chip // december 25, 2018 om 04:36
  “Ik heb niet zoveel met Kerst…”
  Rot op!
  ————–

  Ik speel wel eens met die gedachte ja. Steeds vaker zelfs. En dan doel ik niet alleen op de emigratieplannen. Mijn twitter-account heb ik al een streep door gezet, en het blog-gebeuren zou wel eens het volgende kunnen zijn komend jaar. Dan ben je van me af. Het kost achterlijk veel tijd, en al die tijd kan ik niet ergens anders aan besteden.

  En als ik dan op Kerstavond (avond ervoor heet zo in angelsaksische landen) op de valreep een stukkie er uit pers. Krijg ik het prachtige met argumenten onderbouwde ‘Rot op!’ terug van jou (je vergeet misschien even dat wat jij alleen maar kan schreeuwen, ik met een klik op een knop werkelijkheid kan maken en dan zien we je hier niet meer).

  Ik had beter een kalkoen in de oven voor kunnen garen voor morgen niet ? Ik zou het waarderen als je minstens de moeite neemt om dat ‘Rot op!’ enigszins te onderbouwen.

  Je maakt zelfs niet eens duidelijk wat je bedoelt met die twee woorden. Geloof je niet dat ik niet zoveel met Kerst heb, of vind je dat ik dat niet mag zeggen omdat jij juist wel heel veel met Kerst hebt?

  En hoe ver moet ik oprotten van je ? Moet ik alleen van dit topic af, of van deze site, of moet ik misschien wel het land uit zelfs ? Ik vind het nogal een vage uitspraak.

  Dus om het kort te houden:

  Wat Nâh Rot Op ???

  Liked by 1 persoon

 7. Ook ik heb niets met dat hele Koningschap en alles wat er om heen hangt maar het is net als bij die Migrantenstroom van die Linkse Globalisten, zij verzinnen wat en ik heb er vervolgens last van.

  Hoezo heb ik er last van? Nou, wat dacht je van bijvoorbeeld al die steeds meer en hoger wordende belastingen om die zooi maar te kunnen blijven financieren? En wat dacht je van de bekeuringen die elke 5 jaar verdubbelen om dezelfde reden?

  Ik heb daarom een voorstel, een wetsvoorstel. Ik stel voor om van dat Koningshuis en dat Migrantengedoe voortaan maar een ANBI te maken. Al die Koningsgezinden en Migrantenknuffelaars kunnen dan daar hun geld kwijt en ik heb daar als belastingbetaler voortaan helemaal geen last meer van. De Koning en zijn gevolg heeft zich zelf al opgesloten waardoor aanvullende maatregelen niet nodig zijn en voor wat betreft die Migrantenzooi stel ik voor om ergens een complete schotelantennewijk te bouwen waar ze van de buitenwereld worden afgezonderd. Hek er om heen, slot er op, sleutel weggooien —> probleem opgelost.

  Dit plan zal ook de politiek-correcte Gutmensch waarschijnlijk aanspreken want het is tenslotte hun eigen plan geweest om van Nederland één grote multiculturele vergaarbak te maken met elkaar bijtende culturen die totaal niet bij elkaar passen en ook niet compatible zijn. Wel, scheidt ze dan van elkaar af zodat die verscheidenheid van culturen geen last van elkaar hebben. Iedereen tevreden.

  Wel natuurlijk er voor zorgen dat het hen aan niets ontbreekt zoals Medische Zorg, voedsel en drinken, kleding en de rest. We zijn niet onmenselijk. Wij niet.

  Overigens wens ik de individuen binnen dat Koningshuis natuurlijk alle goeds. Het zou vreselijk zijn als bijvoorbeeld een van die kinderen van Willem Alexander iets zou overkomen. En ik heb nog steeds diep medelijden met Beatrix die eerst haar vader en moeder heeft verloren, toen haar man en toen haar zoon. Dit soort diep menselijke drama’s wens je niemand toe, van Koninklijke huize of niet.

  Like

 8. Rot op…? Fijne 26 december Fub…nee, niet onderbouwd commentaar is inderdaad de ledigheid van de ziel geopenbaard met naam van de gebrekkige….

  Over ledigheid gesproken…..als je niet in staat bent je eigen woorden te formuleren omdat je leugens dan in de knoop raken…. call wordbusters ! https://www.ed.nl/binnenland/dit-is-de-man-achter-de-kersttoespraak-van-onze-koning~a35fb4bf/

  Ik wil graag emigreren, liefst nieuw Zeeland maar helaas heb ik geen kruiwagen drugsgeld en een bonnetje van de regering dat ik hetmag houden en een nieuwe naam met dito paspoort….

  Ik heb niks tegen het koningshuis als zijnde Willie, Bhatch en kids, maar wel als instituut waarbij via erfrecht iemand automatisch een positie krijgt, geschikt of niet….absurd. Het hele idee van koningshuis is in mijn beleving absurd, het vereren ervan net zo ziek als moslim zijn.

  Hebben mensjes dan echt iets nodig wat boven hun staat en hun verteld hoe te leven en te denken? Blijkbaar is de behoefte aan het mogen volgen en op bevel te bijten zonder eigen verantwoording te dragen enorm groot….het zegt alles over de mens als zelf denkend wezen….

  Ja, emigratie, misschein wel juist om aan de slaven met de stokken te ontsnappen, om niet alle energie op te maken aan het overeind blijven tussen leegheid. Misschien is dat wel de esseentie van emigratie, weg uit de slavenkooi.

  Like

 9. Nou @Chip, ik zou als ik gij was nog even terugkomen om je ongenuanceerd gecommuniceerde hersenspinsel van dat moment te verhelderen/body te geven, want ik denk dat we er met z’n allen geen touw aan kunnen vastknopen en e.e.a. toegedicht aan (die m.i. goeie) Fubar heeft dat diens emmertje doen overlopen. Op de e.o.a. manier heb ik het vermoeden dat dat te doen heel je bedoeling niet is geweest, maar wie ben ik om zoiets te denken en dus is er maar een die het vraagstuk kan oplossen en dat ben jij.

  Los van bovenstaande wil ik wel aangeven dat het zo nu en dan eens ledigen van een vol gerakende emmer helemaal géén slecht ding is.

  Voor wat betreft dit draadje met basis het artikel, geïntroduceerd door een dialoog, zat ikzelf op een absoluut ander spoor. Het artikel ‘de kersttoespraak van onze koning Willem Alexander’ van de hand van Hortensius heb ik tot me genomen als een ‘cynische parodie’; zulks immers kon niet, inhoudelijk niet, afkomstig zijn van het Nederlands koningshuis.
  De link van @Duchesne heb ik niet geopend vanwege die cutkoekies en heb, eerlijkheidshalve, geen verder onderzoek verricht naar de (on)juistheid van de toespraak. Ik ga er eenvoudigweg écht vanuit dat dit geen ‘koninklijke kersttoespraak’ is, hoe aardig ‘ie dan ook is geschreven ..

  Om de ‘dialoog ter introductie’ moest ik glimlachen. Ook ik kan me scharen tot de personen die geen emotionele- of spirituele binding hebben met ‘de kerstdagen’. Wellicht & o.a. om die reden dat ik de dialoog herkende en er lol in had.

  En toen kwam @Chip, en daarna begon het te ‘regenen’. Chipsman, wie wil er nou regen met de kerstdagen ?!!!

  Beetje flauw om met metaforische regen af te sluiten; in eerste instantie zat ik wat flabbergasted achter mijn scherm … wilde me er toch ‘even’ over uitspreken.

  Like

 10. @Fransdo, een van je punten in je ‘wetsvoorstel’ is deze:

  ‘Wel natuurlijk er voor zorgen dat het hen aan niets ontbreekt zoals Medische Zorg, voedsel en drinken, kleding en de rest. We zijn niet onmenselijk. Wij niet.’
  Nou ja, goed beschouwt, valt de eerste zin onder ‘voorstel’ en de twee laatsten zijn omschrijvingen van factoren als karakter en persoonlijkheid, maar dat terzijde. Het gaat me dan eigenlijk om de eerste zin in het hierboven aangehaalde als voorstel.
  Want het maakt me benieuwd naar een nadere omschrijving hiervan; bijvoorbeeld welke investeringen hiervoor nodig zijn; wie die investeringen gaan bekostigen en wie die investeringen daadwerkelijke gestalte gaan geven?

  Met andere woorden: moet zo’n ‘kolonie’ zelfstandig functioneren of moet ze ‘verzorgd gaan worden’? Of is het een B) naar A) ding? Daarin zitten best wat verschillen.

  En zo zijn er uiteraard nog een scala aan vragen die antwoorden behoeven.
  Veel dingen bergen in zich een hoeveelheid van nuances.
  Onze huidige politieke systemen gaan daaraan, willens & wetens, frequent voorbij ..
  Is gebleken.
  Dus je ‘wetsvoorstel’ dient serieus waterdicht te zijn.
  Ik ben ervan overtuigd dat er tussen de mensen, mensen zijn die het beter zouden doen dan de meerderheid van de huidige politieke kliek. Helaas zijn er zoveel factoren die dit instrumenteel en op grote schaal tegenwerken.

  Like

 11. @Fransdo, ter correctie: ik heb het namelijk over een ‘kolonie’, maar dit is een foutief beeld gezien de punten in je ‘wetsvoorstel’ waarin je voorstelt de diverse, elkaar bijtende, culturen van elkaar te isoleren/af te scheiden en hetgeen betekent dat er sprake zal zijn van meerdere ‘kolonies’.

  Like

 12. Hij kan lekker lullen aan geld geen gebrek
  Laat hij lekker de chaos op zijn terrein laten wonen
  In plaats ons met die troep op te zadel .

  Like

 13. Jochem Jaarsma // december 25, 2018 om 13:39 //

  @Fubar, ik denk dat ik niet alleen namens mijzelf schrijf als ik de hoop uitspreek dat jij je zeer gewaardeerde en altijd verhelderende stukjes hier nog lang blijft schrijven. Ik denk zelfs dat je na emigratie nóg beter in staat zult zijn tot e.e.a. Ik merk het aan mijzelf als ik de grens van NL over ben, het lijkt alsof er een soort van “last” van je schouders valt. En stel jij jezelf tegen die tijd voor, bij een ondergaand zonnetje in een land waar je het wél naar je zin hebt, achter je laptop weer één van je onvolprezen artikeltjes schrijvend …

  Dit alles zolang het overheidsgespuis blogs als deze nog duldt, uiteraard.

  Voor nu wens ik de gehele feniks redactie, en iedereen die feniks een warm hart toedraagt, goede dagen en een hopelijk revolutionair 2019.

  Liked by 2 people

 14. @Duchesne, e.a.,

  emigreren naar een ‘droomland’ … Hetgeen ik in mijn leven heb geleerd, is om fantasie en realisme van elkaar te (onder)scheiden. Dagdromen; nachtdromen: heerlijk! Niet gelogen. Maar altijd is er weer een moment om met de voetjes op de aarde terug te komen. Om zaken te realiseren, moet je ze kúnnen realiseren. Soms zijn er mogelijkheden om toe te werken naar een ‘droom’ die hiermee op een later tijdstip gestalte gegeven kan worden. Dan ook is het van belang om heel goed in de smiezen te krijgen wat er zoal nodig is om zo’n droom te verwezenlijken en/of je mogelijkerwijze niet ergens strandt vanwege onmogelijke voorwaarden en/of levensomstandigheden. Los van de vraag of het er in wezen toe doet waar een mens uiteindelijk zal stranden.

  * Westerling: de verstedelijkte westerling

  Wij westerlingen, of de meesten van ons westerlingen, kunnen niet leven van dat wat het land ons geeft. Naast het feit dat er over de gehele wereld veel van het ecosysteem is vervuild en/of vergiftigd. Wij westerlingen zijn op onszelf aangewezen, in tegenstelling tot het Soroskapitaal welke wordt ingezet om ‘migratie te bevorderen’. Wij westerlingen, of de meesten van ons, moeten er niet aan denken om ‘op de bonnefooi’ ergens in de wereld een nieuwe woonomgeving te vinden.

  Kortom: voordat westerlingen, of de meesten van ons, tot migratie overgaan, is er vooraf een scala van zaken geregeld. Er zijn uitzonderingen uiteraard; sommigen nemen simpelweg ‘de sprong in het diepe’. Maar in de meeste gevallen, zal men beschikken over een financiële backup en/of over een aantal inzetbare ‘tools’. Zelfredzaamheid is best een ‘ding’. Linksom of rechtsom.

  Weg van hier … weg van dat wat komen gaat … ongetwijfeld komen gaat … maar waar naartoe? De wereld is weliswaar een stuk groter dan ons kleine landje, maar het is lang niet overal een feest om te leven. Zelfs niet wanneer je je eigen slingers meeneemt. Om maar iets te noemen: in de jaren ’80 zag ik wat cijfers gerelateerd aan ‘het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen wereldwijd’; slechts 14% vrouwen wereldwijd zouden ‘zelfbeschikkingsrecht’ hebben. 86% dus niet. Ik realiseerde me dat binnen deze 14% wellicht nog vrouwen zouden zijn waarvan men aannam dat deze ‘zelfbeschikkingsrecht’ hadden – op basis van de rechten van vrouwen inherent bepaalde landen – die zij in werkelijkheid en binnen de eigen sub- en/of familiecultuur niet hadden/hebben. Hetgeen ik me ook realiseerde, was dat er naast die 86% vrouwen wereldwijd welke géén zelfbeschikkingsrecht hadden/hebben er wellicht evenveel mannen binnen die culturen zouden zijn die goed beschouwt ook geen zelfbeschikkingsrecht hadden/hebben.

  Best harde cijfers, vond ik. Vind ik nog altijd.

  Veel landen waar we onze vrede niet zullen vinden.
  Veel landen waar het goed toeven zou kunnen zijn, houden de grenzen stijf gesloten.
  Of er worden voorwaarden gesteld waaraan slechts een bepaalde groep kan voldoen.
  Terecht. Anderzijds lastig of simpelweg onmogelijk voor een andere groep goedwillenden.

  Voor mezelf heb ik bedacht of ik het zou zien zitten om solo in een land te gaan zitten waar alles me vreemd is en er een taalbarrière is met de lokale bevolking, en nog wat zaken. Hoe best ik het ook vind om op m’n eentje te zijn, is me dat toch net een brug te ver. Ik had het ergens al eens over een wooncollectief en dat vind ik een lollig idee op zich, maar daarvoor zijn allereerst geschikte personen nodig en dat is ‘een ding’. Ik heb er flink op zitten brainstormen en mijn ervaringen met ‘wooncollectieven’ (van een grotere soort) daarin meegenomen. Die waren niet allemaal even positief; veel van geleerd, maar vooral dat het toch écht van belang is om een bepaald divers gezelschap doch gelijkgestemden samen te krijgen om daadwerkelijk samen te kúnnen werken. Golflengten & frequenties. Willen is een ding; kunnen is een ander ding. Conflictsituaties tussen mensen kunnen werkelijk, zoals we wel weten, ‘over van alles gaan’. Dingen, zoals gezegd, bergen in zich een hoeveelheid aan nuances. Dat onder ogen kunnen zien, is wat mij betreft een pre.

  Er zijn dingen die mogelijk lijken, maar onmogelijk zijn.
  Er zijn dingen die onmogelijk lijken, maar mogelijk zijn.

  Ik denk dat ik, in gedachten, maar een kaars ga aansteken.
  Een wenskaars: Licht in de Duisternis.

  😉

  Like

 15. Get in touch Greengo. *** als het nog functioneert, een dump adres zeg maar.

  Edit Fub; mail-adres verwijderd, is inmiddels genoteerd

  Like

 16. Samen staan we sterk? Altijd die onzin uitspraken
  Wat eet deze meneer met zijn mooie gezin vandaag? Meneer van oranje weet u wel hoeveel mensen op deze o zo gezellige dagen alleen zitten? En het diner bestaat uit een blikje ragout,
  Destijds door een kerk gezellig samenzijn georganiseerd, bedoeld voor alleenstaanden
  Laatste keer 2 a 3 jaar terug kwam er een grote ploeg afkomst noem ik even niet met wel 20 a 25 personen,ze konden moeilijk zeggen dat dat de bedoeling niet was
  Gewoonlijk waren me met 25 a 30 mensen de voorgaande jaren
  Als resultaat dat ze hiermee zijn gestopt, bedankt ook dat is verpest
  Toch fijne dag beste lezers van deze site

  Like

 17. @Duchesne, genoteerd, dank voor de uitnodiging, wordt een dezer vervolgd.
  Misschien, maar dat is aan jezelf, heeft het nut de mods de verzoeken het adres wederom te verwijderen? I.v.m. een mogelijk toekomstige hoeveelheid ‘spam’?

  Like

 18. @Duchesne

  Ik denk dat je in Nieuw Zeeland tegen dezelfde problemen gaat oplopen waarvoor je hier weg zou willen, alleen zoals boven vermeld zal er geen sociaal vangnet voor jou daar zijn. Tenminste ik neem aan dat je weg wilt voor de islam. Dat zou mijn hoofdbeweegredenen zijn om uit het prachtige Nederland te vertrekken.

  De moslims in Nieuw Zeeland zijn heel goed beschermd door de overheid en deze video is van 2015, en met de kracht waarmee hun kinderen maken gaat dat daar ook de hele verkeerde kant op.
  De linkse mens, media en overheid zal er daar ook alles aan doen om de moslims niet in negatief daglicht te zetten. Ik weet niet of Nieuw Zeeland het pact van Marrakech heeft getekend? Anders zal het niet lang duren voordat je Australische toestanden krijgt.

  Like

 19. Een land waar de regering er VOOR de bevolking is en ten dienste van…..eerste voorwaarde….
  Een land waar gezondheidszorg en onderwijs open en toegangkelijk os voor iedereen, daar zou ik graag belasting voor betalen….
  Sociaal vangnet…..als je de ruimte hebt om eigen leven in te richten kun je met heel weinig goed leven, maar hier word je per maand met een betaaldruk opgezadeld en als je zelf zaken in orde brengt die voordeel voor jou brengen word je daarop ofwel belast, ofwel word het verboden.

  ….en dan nog dat stukje onrecht….en dat criminelen met miljoenen mogen vertrekken, dat de staat democratie uitdragend lui miljoenen betaald omdat ze als “infiltrant” tussen neus en lippen door politieke oppositie hebben opgeruimd….en dat houd mij al 25 jaar wakker en heel boos…..heel boos….

  …hoeveel zou Volkert krijgen….nee, emigratie is voor mij noodzaak, en ver weg, anders zal ik toch een keer mijn rem los moeten gooien en een steek in het hart van die nepdemocratie geven, rood gloeiend en constant in overkook is het al, mijn lijf protesteerd..

  Like

 20. Enigreren vanwege Islam en moslims….

  Denk je eens in hoe Europa eruit zou zien als moslims het voor het zeggen hadden, als de blanke autochtoon niet langer de uitkeringen opbracht en de infrastructuur zou onderhouden….

  Een stad als Rotterdam, maar ook Parijs of Londen, zonder blank technisch personeel, wat zpuer gebeuren als het water niet meer uit de kraan kwam, als het huis en straat vuil niet meer werd opgehaald, als de rioolzuivering niet meer functioneerde omdat de pomphuizen niet meer werden onderhouden. Je kan een stad lam proberen te leggen door de stroom, het gas of het water om te leiden, maar stront, dat is een killer….Al die miljoenen in Parijs schijten meermaals per dag, wat als dat niet meer door werd gespoeld en weggepompt…..hoe lang is een stad dan nog leefbaar….vergeet water, flessen kunnen lang de boel voorzien, vergeet stroom, want na een week zonder is iedereen ergens wel gewend en zijn de diepvriezen en koelcellen toch leeg, en gas is enkel in de winter noodzaak, koken kun je prima op binnendeuren in de woonkamer, hele volksstammen weten niet beter….nee, lastig als je gas en stroom of water moet missen, maar niet onoverkomelijk…..life goes on…..maar die stront, flats worden onleefbaar, alles gaat stinken en in de zomer bij 35 graden is alles onleefbaar….de ziektes komen letterlijk uit het riool gekropen…

  Ik zie zoveel zaken die niet langer gaan werken in de toekomst, simpelweg omdat het wegvluchten uit een land waar alles een klerezooi is en altijd is geweest betekend dat de vluchtenden de kennis meenemen….oeps, welke kennis ging dit over…..kijk naar documentaires over bergdorpen in Marokko, laatst was er zoeen….zie je een dorpje waar al heel lang mensen wonen, langs de straat en erop liggen de rotsblokjes waar je de auto op stuk kunt rijden en niemand heeft in het bestaan van dat dorp ook maar het initiatief genomen deze te verwijderen, letterlijk iedereen loopt altijd om die dingen heen…..en dat is symbolisch voor waarom immigratie uit die landen hier nooit gaat werken….dat is waarom de welvart in blanke gebieden veel hoger is dan in zwarte of bruine gebieden…..het is niet het geld, het is een instelling van de geest, van het karakter, en sektarische terreur is de permanente controle op structurele achterlijkheid. Hen die daar boven komen zijn ofwel dictatortjes in de eigen kring, ofwel outcasts omdat ze kunnen denken. Meestal zit er dan een onvrijwillige blanke voorouder in de genen…

  Waarom emigreren, men stelt dat problemen hier niet verdwijen door weg te gaan en elders iets op te bouwen, maar dat is niet zo. Dat is een stelling die vergelijkbaar is met de gedachte dat iemand die tegen geimporteerde kennismigranten is racist moet zijn…

  Nee, de mens, de denkende mens, niet het erop gelijkende wezen met dezelfde rechten maar zonder dezelfde eigenschappen, de denkende mens wil vooruitgang, wil ontwikkelen, wil creeeren, bedenken, maken….in algemene waarde iets nalaten….

  …als de boer door mestquota, door regelgeving en door andere opgelegde hinder niet langer boer kan spelen maar enkel nog kan trachten te overleven, is dan die vertrekkende boer iemand die zijn problemen meeneemt? Denk van niet…..
  Als mijn toekomst hier door anderen word verkocht en het zonder grote volle beurs niet mogelijk is op eerlijke wijze iets op te bouwen, als ik niet over de middelen kan beschikken, noch de medestanders kan vinden om verraad te stoppen, als de geografie te beroerd is om weerstand te bieden, als ik eigenlijk niets heb om in stand te houden behalve lijf en leven, is het dan geen wijsheid elders een plek te zoeken waar wel iets op tebouwen is, waar construcitef en sociaal denken niet word afgestraft omdat het geen idee van de staat is….

  Ik heb me nooit echt thuis gevoeld in dit land, voor mij is wat je zegt ook wat het zal zijn, compromis is een woord dat geen oplossing bied naar logica maar naar belangen…wat is er mis met simpel en duidelijkiets doen en het daarbij laten omdat het goed is?

  Mij ontgaat de logica waarom dit land “rebellen”/ moordenaars moet steunen met miljoenen en de eigen bejaarden het pensioen afknijpt en afknijpt….

  Mij ontgaat de logica waarom van elders miljoenen plunderars moeten worden ingevoerd en vervolgens met aparte behandeling door de wet worden gefaciliteerd in het nutteloos zijn….het is gewoon industrie…niets menselijks aan, en de sukkels die ervoor lopen zijn dezelfden die vroeger gaskamers open en dicht deden, als er ooit gaskamers waren….leugens over geschiedenis zijn dikker dan de boeken waarin ze zijn opgeschereven ben ik achter..allemaal sentiment en vingerwijs industrie…money…..it’s a drag….

  Is emogratie (ja, uit emotie) om toch nog een eigen huisje te bouwen, groenten te verbouwen en te genieten van de simpele dingen uit eigen arbeid…..

  voor mij geen breedbeeld, breedband of brede banden, wel brede stranden en brede bosranden…..

  …en dus loopt langzaam de emmer zo vol dat het totale rekensommetje alle opties tot twee herleid, sterven met het zwaard en de wraak of gaan met hetgeen ik kan dragen….

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s