Nieuw

De agent die zijn pistool trok op de Champs-Elysées – wat er aan vooraf ging

Gisteren hadden we in ons stukje over dag 6 van de protesten twee (twitter)filmpjes staan van een agent die zijn pistool trok, vanuit twee verschillende hoeken.

Nu blijkt dat er wat aan vooraf ging.

’s Avonds rond 21.30 publiceert Clément Lanot een lange versie van de scène en dan blijkt dat enkele seconden voor de aanval een van de politieagenten een granaat gooit richting de processie die voor hem op de Champs-Elysées marcheert.

Tegenover Le Parisien verklaart de filmer, Clément Lanot, waarom hij in eerste instantie niet de hele opname twitterde:

Waarom heb je gewacht met het publiceren van de volledige versie?
De uitleg is eenvoudig, en weerspiegelt eenvoudigweg de realiteit op de grond. “Ik was aan het filmen met mijn camera, maar toen de situatie echt uit de hand liep, gebruikte ik ook mijn mobiel om mee te filmen zodat ik het snel kon uitzenden. Het netwerk was verrot, maar ik was in staat om deze eerste versie te posten, die begint net voordat een van de politieagenten zijn pistool trekt, minder dan tien minuten na de scène. Daarna bleef ik wat langer op de Champs, toen ging ik naar huis om mijn camerabeelden te uploaden, wat ik niet direct op het veld kon doen. »

Daarom werd de lange versie pas om 21.30 uur gepubliceerd, ongeacht wie er sinds zaterdagavond over de plot heeft geschreeuwd, met de bewering dat de onvolledige sequentie tijdens de montage opzettelijk werd gesneden.

Wat ging er aan vooraf

Waren deze granaatschoten gerechtvaardigd?
De vraag rijst wanneer op de twee lange versies, de menigte niet volledig vijandig lijkt wanneer de politie deze beslissing neemt. Op vraag van Le Parisien legt Clément Lanot uit dat de situatie daar al “zeer gespannen” was. “Er waren net voordien traangasschoten geweest, vandaar dat ik die kant op ben gegaan. Ik zag toen deze motorrijders een positie innemen aan het einde van de Avenue Georges V, al leek het een beetje belachelijk om demonstranten die de processie willen verlaten te blokkeren, gezien hun aantal, ik voelde dat het fout zou gaan,” zegt hij. “Het is niet te zien in de video, maar er waren niet alleen gele vesten, achter mij waren er individuen met een kap in het zwart gekleed. “Daarna kan ik niet meer zeggen of de granaatschoten gerechtvaardigd waren,” voegt hij eraan toe.

De hele scene:

Een van de andere twee (twitter)fragmenten kwam van een andere filmer, Stéphanie Roy.Op de langere versie van haar is misschien nog wel beter te zien dat de politie begint met het gooien van granaten zonder dat daar echt een aanleiding toe is. Misschien hebben ze nu geleerd dat dat niet heel handig is als je met 4 man tegenover een enorme meerderheid staat om die kwaad te maken.

Eerst de korte versie, die we al plaatsten, en dan de langere:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

8 Comments on De agent die zijn pistool trok op de Champs-Elysées – wat er aan vooraf ging

 1. antiislamnu // december 24, 2018 om 01:00 //

  Misschien moeten ze expres rellen veroorzaken om zo de gele hesjes in een kwaad daglicht te zetten. Het kan hier ook gaan gebeuren met de enorme kosten van dat klimaat akkoord btw zit in januari al op 9% zorgverzekering gaat ook omhoog energie kosten exploderen en dan nog de automobilist die ook gigantisch genaaid gaat worden.
  Ondertussen alles gratis voor de asielparasieten mooie combinatie om een einde te maken aan deze linkse gekte .

  Liked by 1 persoon

 2. Ik denk dat die agenten hier op het nippertje ontsnapt zijn. En door hun eigen overmoed in de problemen kwamen. Een beetje met 4 man granaten gaan gooien naar een paar honderd man, terwijl ze overduidelijk geen tactiek hadden en maar wat deden. Dan komen ze er nog genadig vanaf.

  Die gast die de motor weer op probeert te tillen laat zijn traangas liggen. Wat als dat opgepakt was door een relschopper, geen van de agenten had op dat moment zijn vizier omlaag, even later doet eentje dat wel maar de rest niet.

  Als ik relschopper was zou ik een bus zwarte spuitverf bij me hebben, doe vooral je vizier omlaag, mooi dat ik je blind spuit, en als je hem dan weer open doet krijg je wat anders in je ogen.

  Het is maar goed dat ik netjes achter mijn bureau blijf en mijn andere gedachten braaf voor me hou (hallo AIVD), want zo moeilijk is het niet om die ongeorganiseerde bende relatief vreedzaam uit te schakelen.

  Liked by 3 people

 3. Het is waanzin wat die agenten doen.

  Als ze die straat af hadden willen sluiten met zijn vieren, trekken ze zich 50 meter terug (niets duidt er op dat de demonstranten die straat in willen) en gooien hun traangasgranaten op dezelfde plek waar ze zich nu bevinden.

  Dan vallen ze niemand aan, provoceren niemand, en zal niemand bedenken van; Kom laat ik eens die straat inlopen, want dat is een onplezierig vooruitzicht.

  Dit lijkt op demonstranten treiteren terwijl je niet bedacht hebt wat de gevolgen kunnen zijn.

  Soldaten zijn slechts zo goed als de instructies die ze van hun meerderen krijgen.

  Als dit de instructies waren dan zijn die meerderen niet goed bij hun hoofd. En als er geen instructies of meerderen waren en ze maar wat doen, dan is het helemaal een bende (om op te vegen als je twee keer nadenkt).

  Liked by 3 people

 4. Europa zou ėėn zijn. Maar niets te lezen over dit alles op de msm

  Like

 5. De politie is je beste vriend…

  Like

 6. Gladiator // december 24, 2018 om 10:39 //

  @Merel,

  Juist ja,

  En waar moeten we dan mee beginnen om HIER met name iets aan te doen!!!???

  Als ik om me heen vraag en vertel wat er allemaal aan de hand is in Parijs kijkt men me aan alsof ze het in Keulen horen donderen!!

  De massa is in diep coma geraakt anders weet ik zeker dat ook hier de beer al los was.

  Hoop echter niet dat men pas uit coma raakt als de machetes geslepen zijn en het zwarte gevaar de straten in de dorpen begint IN TE NEMEN, want dan bekijken ze het maar, dan is ieder voor zich en God voor ons allen waar het denk ik op moet gaan uitdraaien!!

  Wordt tijd voor vergadering…….toch!!??

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 7. Vergadering ! Hierbij aangemeld, ik kom.

  Like

 8. paulzwueste // december 24, 2018 om 17:48 //

  Fubar.
  Je hebt gelijk.
  De massa wordt onvoldoende tot helemaal niet gestuurd en bestuurd.
  Jammer, maar er valt veel te leren.
  Deze opstand van rechts is nog niet eens begonnen…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s