Nieuw

“Antisemitisitische dictator”: Erdogan en Netanyahu schelden elkaar de huid vol

De Turkse president en de premier van Israël hebben opnieuw met elkaar verbaal de degens gekruist.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zijn opnieuw heftig met elkaar in botsing gekomen. Erdogan beschuldigde Netanyahu op zondag in een toespraak van “staatsterreur” tegen de Palestijnen en noemde hem een “tiran”.

De Israëlische regeringsleider zei daarop tegen christelijke soldaten: “Ik was net blootgesteld aan de dagelijkse waanzin van de antisemitische dictator Erdogan”. De Turkse president lijdt aan een “obsessie met Israël”, zei Netanyahu volgens zijn kantoor.

Erdogan had hiervoor beweerd dat Israël “tienduizenden onschuldige mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden in Palestina” vermoordt. Hij sprak over “bloedbaden” en “misdaden tegen de mensheid”.

Daarop zei Netanyahu op zondag dat Erdogan wist “wat een moreel leger en een echte democratie zijn, in tegenstelling tot een leger dat vrouwen en kinderen in Koerdische dorpen afslacht”. Op zaterdagavond had hij ook Erdogan op Twitter beschreven als de “bezetter van Noord-Cyprus” die geen recht had om Israël moraal te prediken.

De hernieuwde verbale knokpartij was begonnen nadat Erdogan de jongeren op een evenement in Istanbul op zaterdag had gezegd dat ze niemand die op de grond lag, mochten trappen. “U bent geen Jood in Israël”, zei Erdogan volgens het staatsnieuwsagentschap Anadolu. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu noemde Netanyahu ook een “koudbloedige moordenaar” op Twitter.

In de afgelopen jaren zijn er herhaaldelijk spanningen ontstaan tussen Israël en Turkije.

Bron:

„Antisemitischer Diktator“: Erdogan und Netanjahu beleidigen sich gegenseitig

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7485 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on “Antisemitisitische dictator”: Erdogan en Netanyahu schelden elkaar de huid vol

 1. scherpschutter1943 // december 24, 2018 om 22:45 //

  Het zal wel niet gebeuren vanwege de geopolitieke verhoudingen maar ik wens dat Israel, turkije volledig van de wereld veegt met een atoomwapen, zo groot dat er van turkije en de turken niets meer terug te vinden valt. Het zou mij een groot plezier zijn.

  Like

 2. Jack vanderVeen // december 25, 2018 om 06:57 //

  Die twee, Netanyahu en Erdogan, kunnen elkaar de hand schudden wat betreft hun beleid en visie. Of ze dat ooit zullen doen is een tweede.

  Like

 3. Arnold Schipper // december 25, 2018 om 09:48 //

  Het is zo jammer dat je het Turkse en joodse volk hier niet over hoord hoe ze nou er zelf over denken.

  Like

 4. tim pietersen // december 27, 2018 om 10:49 //

  hey scherpschutter , wens dat ze mekaar van de kaart afvegen, wel zo fijn….. 🙂

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s