Nieuw

Zweedse journalist blijkt mensensmokkelaar – mag baan bij publieke omroep houden

Fredrik Önneval screenshot YT

De Zweedse journalist Fredrik Önnevall, een werknemer van de openbare omroep SVT, is veroordeeld voor mensenhandel nadat hij een migrant naar Zweden had gebracht, maar mag nog steeds zijn baan behouden.

Önnevall is deze week samen met zijn bemanning schuldig bevonden aan mensensmokkel in het Zweedse hooggerechtshof, zo meldt Nyheter Idag.

Toen hij in 2014 in opdracht van de omroeporganisatie in Griekenland was, smokkelde hij een 15-jarige Syrische jongen mee terug door meerdere Europese landen naar Zweden.

“Het transport van Griekenland naar Zweden ging door verschillende landen waar de vluchteling asiel had kunnen aanvragen. Bovendien vond er tijdens de reis enige planning plaats”, schreef de rechtbank in haar vonnis en veroordeelde alle betrokkenen tot boetes en voorwaardelijke veroordelingen.

De journalist en zijn bemanning werden aanvankelijk schuldig bevonden in een districtsrechtbank en de uitspraak van het Hooggerechtshof beëindigt hun beroep tegen het oorspronkelijke vonnis. Desondanks heeft de publieke omroep gezegd dat Önnevall welkom is om zijn rol bij het bedrijf voort te zetten.

“SVT is het met het team eens dat ze hun journalistieke missie in deze zaak hebben opgegeven, maar dat ze in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen en op humanitaire gronden en niet voor eigen gewin hebben gehandeld,” schreef Sabina Rasiwala, HR en Communications Director bij SVT, in een persbericht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Zweedse journalist blijkt mensensmokkelaar – mag baan bij publieke omroep houden

 1. En als bonus betaalt de werkgever, staatszender SVT, de Zweedse belastingbetaler dus, de gerechtskosten.

  Like

 2. HOERNALIST zul je bedoelen en zo zijn er zo velen.

  Like

 3. Vieze gore party-homo zo te zien! Water voor jou en wijn (coke en 15 jarige jongens ) voor mij.
  Die kut-grijns wekt bij mij de neiging op dat van die linkse bek af te slaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s