Nieuw

Vitamine D-deficiëntie neemt toe bij mensen met een donkere huid en mensen met geheel bedekkende kleding

"Men is de hele tijd ziek, zonder een diagnose te krijgen."

Het risico op een vitamine D-tekort is groot bij mensen met een donkere huid en vooral bij vrouwen met een donkere huid, die ook geheel bedekkende kleding dragen.

Evolutie heeft op verschillende manieren door de millennia heen de mens aangepast aan de lokale klimatologische omstandigheden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de pigmentatie, die naast dat het de huid een andere kleur geeft, ook een zonbeschermingsfactor vormt die is aangepast aan de hoeveelheid zonlicht dat op de aarde op verschillende breedtegraden naar beneden straalt.

Een bepaalde hoeveelheid zonlicht is nuttig, ook voor de productie van vitamine D door het lichaam, terwijl te veel – of te weinig – zonlicht schadelijk kan zijn.

Wanneer mensen zich inééns over de aarde verplaatsen, kan de evolutie het niet bijhouden en ontstaan er problemen. Bijvoorbeeld, in het zonovergoten Australië is huidkanker een groot probleem onder de blanke Britse afstammelingen, maar niet onder de inheemse Aboriginals.

In de Scandinavische regio is een tekort aan vitamine D niet zo’n groot probleem bij de blanke Scandinavische inheemse bevolking, maar aanzienlijk groter bij mensen met een donkere huid die niet zijn aangepast aan het noordse klimaat. Wanneer deze mensen ook culturele/religieuze gewoonten hebben waardoor men geen huid mag tonen, neemt het probleem verder toe.

Het aandeel van mensen met een donkere huid en met dit soort gewoonten is in Zweden door de immigratie de laatste decennia sterk toegenomen en daarmee ook de problemen met vitamine D-tekort. De kennis over hoe het gebrek aan zonlicht te compenseren met vitamine D supplementen is vaak ook slecht in deze groepen.

SVT heeft Sahra Cabdirahman Barkhadle geïnterviewd die al 15 jaar in Zweden woont. Ze is in Somalië geboren en bedekt zichzelf met een sluier. De Zweedse winterse duisternis heeft een negatieve invloed op haar gezondheid.

– Je voelt je de hele tijd ziek. Je voelt je onverschillig en wilt niet naar buiten gaan, vertelt ze tegen SVT Nieuws.

Ook mentaal denkt de Sahra dat het “bezwaarlijk” is om in Zweden met het koude weer te wonen. Dit is echter niet iets dat met vitaminesupplementen kan worden verholpen.

Een andere groep met een verhoogd risico op vitamine D-tekort zijn vegetariërs en veganisten. Vitamine D is oplosbaar in vet en het dieet uit het plantenrijk bevat aanzienlijk minder vetten waaraan vitamine D zich kan binden.

Ernstige vitamine D-tekort kan leiden tot de ziekte Rakitis, in de volksmond bekend als de Engelse ziekte. Het veroorzaakt een verzachting en vervorming van het skelet dat onder meer tot invaliditeit kan leiden.

Bron:

D-vitaminbrist ökar bland mörkhyade och personer med heltäckande klädsel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7477 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Vitamine D-deficiëntie neemt toe bij mensen met een donkere huid en mensen met geheel bedekkende kleding

 1. Tot voor kort had ik een Surinaamse vriendin. Nou zal dat voor eventuele meelezende Gutmenschen en AIVD’ers mischien als een verrassing komen maar wij zijn hier geen racisten. De meesten hier hebben namelijk geen moeite met rassen, de meesten hier hebben moeite met de gedragsproblemen die bepaalde groepen met zich meebrengen. Daarbij maken wij hier totaal ook geen onderscheid tussen de gedragsproblemen van mensen die ook nog een kleurtje hebben en de gedragsproblemen van de Linkse politiek-correcte globalisten ten opzichte van de overige fatsoenlijke bevolking. Wij behandelen die hier het zelfde en discrimineren die groepen dus niet.

  Die Surinaamse vriendin met die donkere huidskleur had dus dezelfde problemen, meestal in de winter. Die kreeg vervolgens via de huisarts wel vitamine D supplementen voorgeschreven en dat hielp.

  De moraal van het verhaal: in medische kringen is het verhaal al wel bekend.

  Liked by 1 persoon

 2. Geweldig die Moeder Natuur weer. Omdat het rechtstreekse beperken van de groei van bepaalde orgasmenismen op een overvolle locatie niet hielp omdat anderen Moeder Natuur in haar oplossingen in de weg zaten door ontwikkelingshulp en gironummers bedacht Zij een list door de overtolligen naar donkere en voor deze orgasmenismen gevaarlijke oorden te lokken om ze daar alsnog door gebrek aan hun oorspronkelijke milieudingen zoals zonlicht alsnog de pijp uit te helpen. Dus slim van dat Marrakechgedoe om Moedertje Natuur flink te ondersteunen bij Haar redding van de Aarde. Laat de Overtolligen tot Mij komen, sprak Zij.

  Like

 3. Von Puffelen // december 23, 2018 om 14:19 //

  Ook al zou ik hier het hele jaar in de zon liggen met mijn blanke reet dan zal ik nog een D3 tekort hebben, de zon is in Nederland (ongeveer 52 graden noorderbreedte) maar zo’n 3 maanden per jaar sterk genoeg om daarin D3 aan te maken.
  Onze voorouders compenseerden dit met voeding, lever, vette vis, cod liver oil, levertraan etc.

  Liked by 1 persoon

 4. paulzwueste // december 23, 2018 om 17:21 //

  Er bestaat een SF-film waarin de aarde aangevallen worden door Aliens die op ’n gegeven moment de aarde overheersen.
  Op het moment dat de ondergang nabij lijkt vallen de monsterlijke ruimtetuigen uit de lucht, omdat de bemanningen werden vernietigd door aardse bacteriën.
  Blijkt dat de ruimtewezens hier niet konden leven in onze aardse atmosfeer.

  Laten we hopen dat het moslim-crapuul totaal en massaal vernietigt zal worden doordat ze hier te weinig noodzakelijke natuurlijke supplementen zullen vinden.
  Weg met dat tuig!

  Like

 5. Ach zou zij de Zweedse staat niet beter maar meteen aanklagen of krijgen die lieden al extra vitamine D?

  Like

 6. Rakitis is Rachitis.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s