Nieuw

Franse stad opent onderzoek nadat demonstranten ‘Macron’ onthoofden en zijn hoofd op een staak spietsen

De autoriteiten in een zuidwestelijke Franse stad zijn woedend nadat de protesteerders van Gele Vesten een beeltenis van Emmanuel Macron met een bijl hebben onthoofd, zijn “hoofd” op een paal hebben gezet en er omheen dansten. Nu worden de schijnexecuteurs geconfronteerd met een zeer reële strafzaak.

Ongeveer 90 in gele vesten geklede demonstranten – het symbool van de recente golf van anti-regeringsprotesten in Frankrijk – verzamelden zich in een park in de stad Angouleme om op vrijdagavond de schijn-onthoofding op te voeren. Het is niet duidelijk of de dag bewust is gekozen, maar op 21 december vierde de Franse president Macron zijn 41e verjaardag.

De macabere “performance” verspreidde zich al snel op sociale netwerken en in de Franse media, met foto’s van de Yellow Vests die letterlijk het hoofd van Macron met een grote bijl afsnijden.

Alsof dat nog niet genoeg was, werd de spotkop – met een masker van het gezicht van de president – op een brandstapel geplaatst. De demonstranten gingen vervolgens rond een brandende barricade dansen, nadat ze de rest van de ‘onthoofde’ beeltenis in brand hadden gestoken.

Het incident bleef niet onopgemerkt door de autoriteiten van de stad, met een lokale prefectuur die een verontwaardigde verklaring vrijgaf: “Deze gebeurtenissen hebben ernstige gevolgen voor zowel de persoon als de functie van de president van de republiek” en zijn “waarschijnlijk geclassificeerd als crimineel”.

Regionale aanklager Jean-David Cavaillé heeft Sud Ouest Daily verteld dat de autoriteiten een strafrechtelijk onderzoek hebben geopend voor “provocatie tot misdaad en minachting”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1137 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

6 Comments on Franse stad opent onderzoek nadat demonstranten ‘Macron’ onthoofden en zijn hoofd op een staak spietsen

 1. Von Puffelen // december 23, 2018 om 11:58 //

  De humor houden ze er iig wel in.

  Like

 2. Was het maar echt!

  Liked by 1 persoon

 3. Gladiator // december 23, 2018 om 15:21 //

  Ik hoor niets van deze zelfde “autoriteiten” ivm de onthoofding van deze 2 Noorse vrouwen, en die was nog wel echt!!!

  Op nu.nl werd er gesproken van “moord” en dat men de lichamen had gevonden …..etc etc, NERGENS WERD ER GESPROKEN van VRESELIJK VERMINKTE LICHAMEN welke ONTHOOFD WAREN.

  Hoe gekleurd en misdadig kan een nieuwsmedium zijn!
  Deze behoren en zullen de zelfde straffen tegemoetzien als er afgerekend gaat worden, en ook al denken deze topcriminelen dat dit toch nooit zal gebeuiren, ik heb altijd van mijn ouders meegekregen: “zeg nooit nooit” !

  Capiche!!!

  Gladiator
  ps ik zet autoriteiten en overheid niet voor niets tussen aanhalingstekens daar ik deze niet meer erken en al helemaal niet meer accepteer!!

  Like

 4. Mijns inziens ziet dit er meer uit als een toneelstukje.
  Als in deze zaak strafrechtelijke vervolging plaatsvindt voor provocatie en minachting, dan dient men per direct alle zogenaamde heilige boeken te verbieden omdat deze ook aanzetten tot provocatie, discriminatie en minachting.
  Niet eens met deze stelling? Lees dan al die “heilige boeken” maar eens door, en lees wat er staat. Succes!!

  Like

 5. Tot zover de democratie.

  Like

 6. Meningen zijn vrij!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s