Nieuw

CNN’s “Verslaggever van het jaar” Claas Relotius verduisterde giften die bedoeld waren voor Syrische weeskinderen

Claas Relotius won CNN’s journalist of the year award in 2014.

De Duitse ster-verslaggever bij het linkse der Spiegel, Claas Relotius, werd vorige week ontslagen omdat hij al zijn verhalen uit zijn linkse NepNieuwsDuim zoog.

Hij werd betrapt nadat hij in een recent stuk Trump-aanhangers had besmeurd. Het was een volledig verzonnen verhaal.

Claas gaf toe dat hij in minstens 14 artikelen interviews en bronnen had verzonnen. Links hield van hem. CNN gaf deze verslaggever van Fake News in 2014 hun ‘journalist of the year award‘.

Maar het wordt nog beter…..

Claas Relotius wordt door Der Spiegel aangeklaagd voor het verduisteren van donaties voor Syrische straatkinderen.

France 24:

Het invloedrijke Duitse tijdschrift Der Spiegel zei zondag het een gerechtelijke klacht tegen een beschamende verslaggever zou indienen nadat bleek dat hij mogelijk donaties heeft verduisterd die bestemd zijn voor Syrische straatkinderen.

Claas Relotius, 33, nam deze maand ontslag nadat hij toegaf dat hij verhalen en getuigen had verzonnen in meer dan een dozijn artikelen in de gedrukte en online edities van het tijdschrift.

Der Spiegel zei dat het nu informatie had dat Relotius naar verluidt een campagne voor lezers lanceerde om geld te geven om onderwerpen van een artikel dat hij schreef te helpen, maar dat de bankgegevens die hij gaf de fondsen naar zijn eigen rekening leidden.

“Der Spiegel zal alle informatie die het verzamelt aan de officieren van justitie geven als onderdeel van een strafrechtelijke klacht,” zei het op zijn website.

Der Spiegel zei dat betrokken lezers de afgelopen dagen melding hadden gemaakt van de roep van Relotius om giften te doneren voor verweesde Syrische kinderen die in de straten van Turkije wonen.

Der Spiegel zei dat het niet op de hoogte was geweest van de campagne en dat het niet onmiddellijk duidelijk was hoeveel geld er werd opgehaald uit de oproep, blijkbaar via e-mail aan lezers die contact met hem opnamen over het verhaal.

Spiegel publiceerde het artikel van Relotius in juli 2016, maar een Turkse fotograaf die met hem aan het stuk werkte, heeft sindsdien belangrijke onnauwkeurigheden opgemerkt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on CNN’s “Verslaggever van het jaar” Claas Relotius verduisterde giften die bedoeld waren voor Syrische weeskinderen

  1. Andere “journalisten “nemen dit klakkeloos over ,dikke het lulverhaal nog even aan ,en bij tegengeluid wordt dit afgedaan als Nepnieuws, want wat links rond bazuint is altijd een waarheid als een koe .
    Schande dat dit zolang heeft mogen duren ,en die domme Duitsers haten Trump,terwijl het juist Merkel is die het land compleet om zeep helpt ,maar daarover zijn ze muisstil .

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s