Nieuw

Vermoorde Scandinavische vrouwen: Moeder krijgt onthoofding-video van dochter

De verschrikkelijke beelden van de onthoofding van een van de Scandinavische toeristen zouden door de islamitische daders naar de moeder en vrienden van het slachtoffer zijn gestuurd, zo meldt de Britse krant MailOnline.

De lichamen van de twee jonge vrouwen uit Denemarken en Noorwegen werden maandag ontdekt op de berg Toubkal in het Marokkaanse Atlasgebergte – hun hoofden zouden zijn afgesneden (zoals Fenixx eerder berichtte).

De IS-aanhangers hadden zich kwaadaardig over de moord op de 24-jarige Deense Louisa Vesterager Jespersen en haar Noorse vriendin Maren Ueland (28) verheugd en deelden de video van de bloedige daad op de sociale netwerken.

Een van de islamitische slachters zou naar verluidt in de video medegedeeld hebben dat het “Allah’s wil” was en via Messenger-berichtendienst zelfs naar vrienden van Louisa Vesterager Jespersen verzonden hebben. Aangenomen wordt dat de moordenaars in het bezit gekomen waren van de mobiele telefoon van Louisa Vesterager Jespersen en zo toegang kregen tot de privécontacten van de twee jonge vrouwen.

Ook de moeder van het Noorse slachtoffer, Irene Ueland, zou foto’s van de slachting van haar dochter op haar Facebook-pagina hebben ontvangen.

Tot nu toe is het niet duidelijk wie de beelden heeft verspreid, maar men gaat ervan uit dat het IS-aanhangers zijn.

Een New York Times correspondent bevestigde dat ook vrienden en familie de wrede beelden toegestuurd hebben gekregen – een Europese functionaris die in direct contact staat met de onderzoekers bevestigde dit, zegt Rukmini Callimachi op Twitter.

Volgens de Marokkaanse autoriteiten zijn in de afgelopen twee dagen negen mensen in verband met de moord op de twee jonge toeristen gearresteerd. Voorheen waren er al vier mannen in hechtenis genomen – in totaal staan er dus 13 mannen onder verdenking.

De gearresteerden zouden in het bezit zijn geweest van wapens en verdacht materiaal voor het construeren van bommen, leggen Marokkaanse onderzoekers uit.

Gisterochtend zouden de lichamen van de jonge vrouwen en hun bezittingen per vliegtuig van Casablanca naar Kopenhagen zijn overgebracht.

De twee vrouwen zouden zijn vermoord uit wraak voor westerse luchtaanvallen op Syrië: “Dit is voor Syrië, hier zijn de hoofden voor jullie God”, zegt een van de islamitische moordenaars in de video.

Zowel de Noorse als de Deense politie is er bijna zeker van dat de moordvideo die in de sociale media circuleert en door IS-aanhangers wordt toegejuicht, authentiek is. Volgens de Noorse politie is er geen reden om aan de authenticiteit ervan te twijfelen. De video die is opgenomen met de mobiele telefoon zou inmiddels zijn verwijderd op Facebook en Twitter.

Bron:

Ermordete Skandinavierinnen: Mutter bekommt Enthauptungs-Video der Tochter

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Vermoorde Scandinavische vrouwen: Moeder krijgt onthoofding-video van dochter

 1. Ik heb de video ook gezien en hij was verschrikkelijk. Maar waarom is hij verwijderd van Facebook en Twitter? Lopen daar alleen struisvogels rond die hun kop in het zand steken omdat ze de waarheid niet willen zien?

  Het optreden van Anders Breivik op Utoya en Oslo is zelfs verfilmd
  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/09/anders-breivik-versus-noorwegen-a2417291

  Hoe ziek moet je zijn om zo’n afschuwelijke daad te gaan verfilmen en politiek uit te buiten?

  Maar als je het dan toch doet wees dan consequent en doe het bij beide afschuwelijke gebeurtenissen en haal niet de ene weg naar gelang je eigen politieke voorkeur en laat de andere staan.

  Het is mijn stellige overtuiging dat er meer geesteszieke mensen vrij buiten loslopen dan er in psychiatrische inrichtingen zitten.

  Like

 2. Fransdo, Breivik had zijn kop zeker niet in het zand, die zag problemen al van ver aankomen. Wat hij deed is wat straks de gewone bevolking gaat doen op bijltjes dag

  Liked by 1 persoon

 3. Nou, ik hoop dat het niet zo ver komt @Skeeter.

  De meesten hier zagen de problemen ook al jaren geleden aankomen waaronder ik zelf. Maar ik ben absoluut niet van plan om dezelfde methodes te gaan hanteren als Anders Breivik.

  Like

 4. Diversity is our strength?

  Liked by 1 persoon

 5. copywriter // december 23, 2018 om 06:17 //

  Weer een typisch voorbeeld van jonge vrouwen die zijn opgegroeid in hun eigen gezellige bubble. Een bubble vol met regenbogen, eenhoorns en “my little ponies”. Iedereen is liev en islam is vrede.

  Vervolgens worden zij, zonder een greintje weerbaarheid en een gezonde dosis wantrouwen, losgelaten in de rauwe echte wereld.
  Een wereld vol met psychopaten en roofdieren.
  Ze hadden geen schijn van kans.
  In dit soort gevallen moet ik altijd weer denken aan Darwin.

  Liked by 1 persoon

 6. Goed filmpje maar te moeilijk voor onze politici, die begrijpen dat niet.

  Liked by 1 persoon

 7. Frans Wouterse // december 23, 2018 om 20:05 //

  Moet ik na dit alles nog zeggen hoe ik over de islam denk???

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s