Nieuw

Italië’s migranten-beteugeling: Deportaties omhoog, krakerskampen ontruimd

Foto: Parlement van Italië,  Palazzo Montecitorio, Rome. Bron/Auteur: Wikimedia/Hadi.

Na slechts zes maanden leiding te hebben gegeven aan het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, heeft de populistische vice-premier Matteo Salvini de deportaties van migranten met 28 procent doen toenemen, blijkt uit nieuwe cijfers.

Het aantal illegale migranten die in het vliegtuig werden gezet en naar huis werden gestuurd, bedroeg tussen 1 januari en 31 mei van dit jaar, voordat Salvini de Viminale binnenkwam, 2.833 personen. Sindsdien is het in de periode tussen 1 juni en 9 december gestegen tot 3.626.

Na een daling van 65 procent van bootvluchtelingen ten opzichte van het jaar ervoor met zijn harde houding ten opzichte van NGO-boten die migranten over de Middellandse Zee vervoeren, beloofde de leider van de Liga (Lega) in september dat het opvoeren van de deportatiecijfers de volgende keer op de takenlijst van de regering zou komen te staan.

Salvini, die de cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken met vreugde begroette, vertelde tijdens een persconferentie dat zijn “doel is om ervoor te zorgen dat de immigratie naar Italië regelmatig en gereguleerd is”, en voegde eraan toe dat de sterfte onder migranten die verdrinken in de Italiaanse wateren dit jaar als gevolg van de daling van het aantal pogingen tot oversteken is gedaald van 216 in 2017 tot slechts 23 dit jaar.

Maandag meldden de lokale media dat de autoriteiten in Turijn begonnen zijn met het uitzetten van krakers uit het voormalige Olympisch dorp van de stad, dat volgens schattingen eerder dit jaar door ongeveer 1.000 Afrikanen illegaal bezet was.

De politici van Liga hadden lang alarm geslagen over de situatie op deze plaats, die al vele jaren als trekpleister voor migranten functioneerde, met EU-parlementslid Mario Borghezio die nadat het bekend was geworden dat drie Afrikaanse mannen vanuit deze locatie een geestelijke gehandicapt meisje hadden ontvoerd en dertig uur lang herhaaldelijk hadden verkracht in 2016 ontruiming eiste.

Bron:

Italy’s Migrant Crackdown: Expulsions up, Squatter Camps Cleared

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Italië’s migranten-beteugeling: Deportaties omhoog, krakerskampen ontruimd

 1. Had veel hogere cijfers verwacht

  Like

 2. Klein beginnen en hoe lager het import cijfer des te beter!

  Like

 3. Rommel, hou es op met Salvini “populistisch”of “rechts” te noemen. Dat zijn verdorie linkse scheldwoorden. Salvini is een oprechte demokraat én hij is populair.

  Like

 4. Is vertaling ….

  Like

 5. The Terrible Truth About the UN Migration Compact

  Like

 6. Wat mij betreft kan hij hier zo beginnen.

  Like

 7. Italië heeft groot gelijk, wanneer je hier bekijkt in nederland, dat een BM naar de rechter
  stapt, omdat het OM verzaakt asielzoekers die stelen voor het gerecht te slepen, heeft
  Italië dit voor ons voorkomen. Ze moeten die NGO’S ook eens voor de rechter gooien.

  Like

 8. van 2833/5=566 per maand naar 3626/6=604 per maand komt neer op 6.7% toename van teruggestuurde illegalen, niet heel erg indrukwekkend

  Like

 9. De politici van Liga hadden lang alarm geslagen over de situatie op deze plaats, die al vele jaren als trekpleister voor migranten functioneerde, met EU-parlementslid Mario Borghezio die nadat het bekend was geworden dat drie Afrikaanse mannen vanuit deze locatie een geestelijke gehandicapt meisje hadden ontvoerd en dertig uur lang herhaaldelijk hadden verkracht in 2016 ontruiming eiste.

  En pas 2 jaar later is het zover. Maar jij bent welkom in mijn land hoor.

  Like

 10. Salvini is in elk geval op de goede weg om niet alleen Italië maar ook ons te beschermen tegen verdere invasie door mensen die hier niet thuis horen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s