Nieuw

Interpol waarschuwt voor nieuwe golf van IS-terrorisme

De internationale politieautoriteit Interpol heeft gewaarschuwd voor een tweede golf van radicale islamitische terreur. Veel veroordeelde terrorismesupporters zitten slechts relatief korte gevangenisstraffen uit omdat ze niet veroordeeld zijn voor een concrete aanslag, waarschuwde officier van justitie Jürgen Stock, volgens het persbureau dpa in Parijs. “Deze eerste generatie van terrorisme-ondersteuners zal binnen een paar jaar worden vrijgelaten”.

Men zou dit ook “Isis 2.0” kunnen noemen. De afkorting Isis staat voor de terroristische organisatie Islamitische Staat in Irak en Syrië en is gebruikelijk in Engelstalige landen.

Stock hoopt dat veel islamisten na hun vrijlating in de samenleving zullen integreren. Maar gevangenissen zouden ook broedplaatsen kunnen zijn voor radicale ideologieën, aldus de jurist met het oog op de moordenaar uit Straatsburg. De verdachte, Chérif Chekatt, had zich volgens onderzoekers in de gevangenis geradicaliseerd.

Terrorisme-aanhangers zouden in Europa kunnen blijven

Toen de terroristenmilitie geografisch was verslagen, zouden de terroristen geprobeerd hebben om zich naar andere gebieden zoals Zuidoost-Azië of Afrika te begeven. Maar het zou ook mogelijk zijn dat ze in Europa zijn gebleven blijven om daar aanvallen uit te voeren.

De aanslag in de buurt van een kerstmarkt in Straatsburg van meer dan een week geleden was door de terroristische militie van de islamitische staat opgeëist. De aanslag eiste vijf levens en elf gewonden. Chekatt werd twee dagen na de aanval in een vuurgevecht met de politie gedood.

Bron:

Interpol warnt vor neuer IS-Terrorwelle

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Interpol waarschuwt voor nieuwe golf van IS-terrorisme

  1. 3,000 Muslim Mosques – 35 Jihadi Terrorist Cell’s “Camps” in America!

    Sleeper Cell Documentary: Radical Islamic Camps in America

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s