Nieuw

Gewapende immigratiepiraten kapen schip op de Noordzee en gijzelen bemanning – eisen toegang tot Engeland

Grande Tema

De bemanning van een vrachtschip heeft zich opgesloten in een hut nadat een groep verstekelingen hen met ijzeren staven begon te bedreigen.

De politie van Essex zei dat ze geen meldingen van gewonden aan boord van het schip in de monding van de Theems hebben ontvangen, maar een woordvoerder van het scheepsbedrijf zei dat vier gewapende verstekelingen het personeel bedreigen.

De woordvoerder zei dat de migranten eisten dat het Italiaanse schip, de Grande Tema genaamd, dichter naar de kust van Kent zou gaan, zodat ze naar de kust konden zwemmen.

Het schip vertrok afgelopen maandag van Lagos in Nigeria en ligt momenteel voor de kust van Margate in Kent. Paul Kyprianou, woordvoerder van Grimaldi Lines, de exploitant van het schip, vertelde Sky News: We vonden vier verstekelingen op het schip.

Het schip kwam uit Nigeria en was op weg naar Tilbury en die vier verstekelingen zaten in de cabine, en vandaag wisten ze uit de cabine te ontsnappen en begonnen ze de bemanning te bedreigen met het verzoek aan de kapitein van het schip om heel dicht bij de kust te varen.

het schip lijkt nu rondjes te varen voor de kust van Kent

De Politie van Essex zei zij de ,,complexe” situatie dicht bij de grens van Kent blijven behandelen.

We hebben geen meldingen ontvangen dat iemand is gewond geraakt en geloven niet dat iemand gevaar loopt. Op dit moment behandelen we dit niet als een gijzeling, piraterij of een aan terreur gerelateerd incident.

Lees verder >>

Je kaapt een schip maar het is geen piraterij, je sluit de bemanning op maar het is geen gijzeling, want dat zou de verblijfsvergunning maar in gevaar brengen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9784 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

10 Comments on Gewapende immigratiepiraten kapen schip op de Noordzee en gijzelen bemanning – eisen toegang tot Engeland

 1. scherpschutter1943 // december 22, 2018 om 22:56 //

  Als het schip in internationale wateren vaart kan de Italiaanse regering een antiterreurteam invliegen en hen op dat schip droppen om de piraten uit te schakelen. Lijkt me een fluitje van een cent, een peulenschil maar men moet ook de diplomatieke wil hebben en daar heb ik zo mijn twijfels over.

  Like

 2. trebor2110 // december 23, 2018 om 00:04 //

  piraten met ijzeren staven ??? hoeveel bemanning zit er op dat schip kunnen ze die gasten niet overmeesteren , met een brandblusser kan je al wat doen of pak zelf ook een ijzeren staaf en sla die hersenen in tot pulp .

  Like

 3. antiislamnu // december 23, 2018 om 01:15 //

  Niks aan de hand? Apart moeten wij flikken op de stena- line of zo dat mag dan gewoon is wel tof of zo?

  Like

 4. De kapitein heeft ook de beschikking over vuurwapens, dus er zal wel iets anders aan de hand zijn.

  Liked by 1 persoon

 5. copywriter // december 23, 2018 om 06:13 //

  Die schuit ligt inmiddels aan de kade in Tibury Docks.

  Like

 6. Het komt zo wel dichtbij he overheid? De ver-van-mijn-bed-show is voorbij.

  Als ik de captain zou zijn geweest had ik toegegeven aan de eisen van de kapers en mijn schip op een paar honderd meter van de kust gebracht, dichter kan natuurlijk niet vanwege ondiepten en zandbanken en gezegd: ‘OK jongens, zwem ze!!

  Kun je nagaan. Die jongens komen uit Nigeria. Die kennen niet eens water wat kouder is dan 26 graden. Wil jij naar de kust zwemmen, ‘be my guest and good luck, oh by the way, the water has a temperature of 6 degrees’. Zelfs voor een geoefende zwemmer uit Europa is dit een risico, een ongeoefende zwemmer haalt dit al helemaal niet. En wat dacht je van Nigerianen dan?

  Het zou wel een Unicum zijn geweest, de eerste bootvluchtelingen die verzuipen in de Noordzee.

  Liked by 1 persoon

 7. Jack vanderVeen // december 23, 2018 om 11:08 //

  Zoals ik dit lees is alles doorgestoken kaart van die kapitein met die Afrikaanse honden.
  Zich verstoppen in de cabine, met zijn vieren sterker dan heel de bemanning, kapitein heeft de beschikking over een vuurwapen, gewapend is de beschikking hebben over een paar stukken hout of ijzer.
  Mijn vraag is eerder: wat heeft wie verdiend aan deze Afrikaanse honden.
  Meteen onder hun hol trappen en linea recta retour. Voor mij mogen ze al zwemmend de kust niet bereiken.
  En dat schip aan de ketting tot de onderste steen boven is.

  Like

 8. Mogen van mij toegang tot Engeland hoor. Kunnen daar toch meteen veroordeeld worden?

  Like

 9. @Gekloot. Ja maar in Engeland werkt dat net zo als hier. Die jongens waren verward snap je dat dan niet? Bovendien, geen Sharia Rechtbank zal hen daar veroordelen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s