Nieuw

Moslims in Europa worden minder seculier, meer radicaal

Professor Felice Dassetto van de Universiteit van Leuven stelt dat het aantal seculiere moslims in Europa sterk afneemt en dat er steeds meer radicaliseren.

Professor Dassetto heeft verklaard dat de seculiere wereld en haar waarden minder aantrekkelijk worden voor de moderne islam en dat moslims zich richten op meer reactionaire vormen van het geloof, zo meldt Il Giornale.

“Er is een beetje ontevredenheid, maar er is geen sprake van massale afstand van het geloof, het fenomeen treft hooguit 10 tot 15 procent”, aldus Dassetto, waarbij hij opmerkt dat ten minste 80 procent van de moslims in Europa nu beweert religieus te zijn.

Dassetto merkte ook op dat men kan waarnemen dat tijdens de vrijdaggebeden in verschillende moskeeën meer jongere moslims deelnemen en constateerde dat jongere moslims, met name in de armere gebieden, veel gevoeliger zijn voor radicalisering.

“Salafisme, meer dan de Moslimbroederschap, investeert in de socialisering van kinderen en vrouwen”, merkte hij op, en voegde eraan toe dat radicale Salafisten gebruik maken van middelen om “een zacht salafisme” te bevorderen, gericht op de behoeften van de gemeenschap en de armen, die jonge mensen kon verleiden en radicaliseren, waarschuwde hij.

Over het onderwerp integratie zei Dassetto dat het ondanks herhaalde pogingen van regeringen faalde , zeggende: “onderzoeken tonen aan dat zelfs de derde en vierde generatie jongeren, de kinderen van ouders die hier geboren zijn, een zekere aarzeling houden over bij wie ze toebehoren”.

De commentaren van de professor sluiten aan bij die van de wetenschapper op het gebied van de radicale islam, professor Gilles Kepel, die heeft gewaarschuwd dat landen in Europa zonder goede integratieprogramma’s geconfronteerd zouden kunnen worden met de mogelijkheid van civiele conflicten.

In een exclusief interview met Breitbart London suggereerde Kepel dat het antwoord op het probleem voor Frankrijk was dat de overheid via het schoolsysteem een Franse identiteit moest helpen bevorderen.

De Franse socioloog Olivier Galland waarschuwde eerder dit jaar ook voor de radicalisering en de religieuze vurigheid onder jonge moslims, waarbij hij de resultaten onthulde van een enquête die hij had uitgevoerd en waaruit bleek dat 20 procent van de moslimstudenten voorstander was van religieus geweld.

Bron:

Muslims in Europe Becoming Less Secular, More Radical

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Moslims in Europa worden minder seculier, meer radicaal

 1. Uiteraard gaat dit gepaard met vele ziektes die ze mee terug brengen. De vaccinnazie industrie op volle toeren. Dek jezelf in ! https://www.agendaplus.be/index.php/be/nl/publikatie/artikel/interview/30431/schaduwzijde-van-de-naald

  Like

 2. Om te voorkomen dat zij de smeulende lont in het kruitvat doen ontvlammen worden zij, uit vrees voor hun collectief broeiende agressie, door de zittend autochtone politici en overheidsdienaren zoveel mogelijk gepamperd en ontzien. De infiltratie is op koers. Bovendien wordt de paralleleconomie vrijwel ongemoeid gelaten. Zo wordt de problematiek vooruitgeschoven tot er geen weg meer terug is. De gemakzuchtig decadente lafheid doet ons denken aan de vooravond van de val van Rome. Het zal mijn tijd wel duren.

  Like

 3. Henk der Niederlánder // december 21, 2018 om 11:10 //

  Daarbij komt dat het begrip verwarde man nou ook nog een stuk opgerekt wordt.
  Tegenwoordig schijnen ook overvallers van supermarkten verwarde personen te zijn en geen tuig dat op een snelle manier aan geld wil komen ten koste van alles.

  https://tpo.nl/2018/12/21/tsunami-van-overvallen-op-supermarkten-overspoelde-nederland-in-2018-slechts-helft-daders-gepakt/

  Like

 4. templars2017 // december 21, 2018 om 21:40 //

  er komt werk voor de broers smith en wesson ……….

  Liked by 1 persoon

 5. Heb een hekel aan alle religies, maar op de hekelometer staat Islam ver en eenzaam aan de top. Wanneer we ons van de kanker gaan ontdoen niet stoppen tot de laatste islam molekuul is verdampt

  Liked by 1 persoon

 6. Ik ben het volledig eens met wat renato schrijft. Er zijn al miljoenen islamitische tijdbommen verspreid in Europa, een heus leger, waar ze zich geen weg meer mee weten. Vandaar inderdaad altijd maar meer toegevingen om geweld zoveel mogelijk te vermijden, met een sluipende islamisering tot gevolg. Vanaf een bepaald punt zal de islam de macht evenwel onverbiddelijk overnemen, en Europa controleren.
  Men sluit de ogen voor dit probleem in de hoop dat het wel vanzelf zal overgaan. Die hoop is gericht op hun hersenspinsel, de illusie van een soort gematigde Europese islam versus de extremistische versie. Want de islam moet in hun ogen vredevol zijn en vooral blijven, kwestie van de goegemeente zoveel mogelijk te sussen, zelfs al geeft de dagelijkse realiteit duidelijk het tegenover gestelde aan. Ook als Erdogan himself onomwonden verklaart dat er maar één islam is, die van die ene en ondeelbare koran, dan nog blijven ze hun kop als struisvogels in het zand steken. Het zal een pijnlijk ontwaken worden uit zoveel laffe kortzichtigheid. Schuldig verzuim tegenover het Europese volk.

  Like

 7. 15 jaar geleden zouden ze volgens de toen zittende politiek simpel kunnen integreren. Daarna gaf de ene na de andere politicus schoorvoetend toe dat de Integratie was mislukt. Toen kwam de Linkse droom van de multiculturele samenleving waarin culturen vreedzaam naast elkaar zouden kunnen bestaan.

  Ook dat is inmiddels mislukt.

  Thans halen we alles en iedereen nog binnen met de inmiddels bijna uitgewerkte smoezen ‘vluchteling’, ‘(arbeids)migratie’ en ‘cultuurverrijking’. We zitten nu op de grens van twee smoezen want de nieuwe smoes is dat het maar goed is dat die migranten hier zijn want die gaan straks de ‘vergrijzing’ en het vacatureoverschot oplossen. Let wel, die 7% allochtonen die we nu hebben, hebben al meer bijstandsuitkeringen dan de 93% autochtonen bij elkaar maar toch gaan zij dat oplossen. De criminaliteit gaan zij overigens niet oplossen. Immers, de gevangenisbevolking bestaat nu al voor 50% uit allochtonen (afkomstig van die 7%) en in een programma als ‘Opsporing verzocht’ heeft 90% een ‘Noord-Afrikaans uiterlijk’.

  Politie, Justitie en Rechterlijke macht klagen vervolgens steen en been in praatprogramma’s want zijn kunnen al die misdaden niet meer verwerken.

  15 jaar geleden waarschuwden mensen al voor het volgende: zo lang de moslims nog in de minderheid zijn, zijn ze gedwee, zodra de getallen gaan toenemen gaan ze steeds meer een ‘gelijke behandeling’ eisen en als ze straks in de meerderheid zijn kunnen wij het vergeten voor wat betreft onze wetten, religies, cultuur en gewoonten. Op zijn best mogen wij ons aanpassen, zo niet dan ben je een racist en racisten moeten dood. In de tussentijd zijn onze vrouwen vogelvrij verklaard.

  Dat zou allemaal op zich nog niet zo erg zijn ware het niet dat de Linkse Landverraders onder ons, ook wel de politiek correcten genoemd, dat ook allemaal nog eens gaan ondersteunen en nu zelfs migranten gaan ophalen en Marrakesh-pacten gaan ondertekenen. Die krijgen onder de nog vigerende smoezen een sticker ‘vluchteling’ opgespeld en worden vervolgens Nederland binnen gesmokkeld.

  Die vallen vervolgens in handen van Linkse asieladvocaten die vervolgens 10 jaar gaan procederen en als die procedures dan vervolgens verloren worden, al krokodillentranen huilend in allerlei talkshows gaan zitten om daar te gaan zitten betogen hoe wreed het wel niet is om kinderen, die in 10 jaar zogenaamd verNederlandst zijn, weer terug te sturen naar het land van afkomst met hun ouders. Die krijgen dan vervolgens een Generaal Pardon en omdat je ouders niet van hun kinderen kunt scheiden mogen die ook blijven. In Amerika noemen ze dat een Catch 22. Ouders en/of kinderen radicaliseren vervolgens en het plaatje is compleet en de ellende ook.

  Laat ik stellen dat ook Linkse Gutmenschen van mij mogen doen wat ze willen, ze mogen met moslims knuffelen tot dat hun lippen los beginnen te hangen maar ik stel dan wel 1 voorwaarde: ik wil er zelf geen last van hebben. Ik wens geen deel uit te maken van hun politieke inzichten en hobby’s maar dat heb ik nu wel. Dat kan ik ook beredeneren maar dan wordt deze post wel heel erg lang. Misschien een volgende keer.

  In ieder geval, dat is ongeveer de situatie waar we nu in zitten. Gelukkig zijn er inmiddels ook tegenbewegingen op gang gekomen en mogelijk zal het zich allemaal nog ten goede keren.

  Liked by 1 persoon

 8. Archbishop says “he simply didn’t know having sex with children is a crime.”

  Like

 9. Leo Zagami Talks Vatican and More

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s