Nieuw

Israël bereidt zich voor op de massale immigratie van Franse joden

Bijbelse afbeelding - de Israëlieten op de eerste mars van de exodus

Israël lanceert een overheidsinitiatief om maar liefst 200.000 Franse joden aan te moedigen naar Israël te emigreren, kondigde de minister van Diaspora Aangelegenheden Naftali Bennett woensdag aan.

Bezorgd over hun toekomst in Frankrijk in het licht van een reeks islamitische terroristische aanslagen in de afgelopen jaren en een toename van antisemitische incidenten in het algemeen, overwegen Franse Joden steeds vaker het idee van hervestiging in Israël. Uit gegevens blijkt dat 43% van de Franse Joden, of zo’n 200.000 mensen, interesse hebben getoond in het maken van een aliya, oftewel immigreren naar de Joodse staat.

“Elke Jood in Frankrijk zou moeten weten, net als joden overal ter wereld, dat de staat Israël hen met open armen tegemoet treedt”, aldus Bennett in een verklaring.

“De immigratie naar Israël eindigt niet op de dag van aankomst, dat is nog maar het begin. De staat zal moeten helpen bij de absorptie op alle gebieden – taal, onderwijs, huisvesting, werkgelegenheid en meer. We zullen het doen”, vervolgt Bennett.

Het voorstel voor het project, geleid door Bennett en de voorzitter van de Nationale Economische Raad, Avi Simhon, zal zondag worden voorgelegd aan het Israëlische kabinet. De aanwezige vertegenwoordigers zullen afkomstig zijn van het kabinet van de premier, het ministerie van Financiën, het ministerie van Onderwijs, het ministerie van Arbeid, Welzijn en Sociale Zaken, het ministerie van Huisvesting en Infrastructuur, het ministerie van Immigratie en Absorptie, het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Diaspora Zaken.

Het definitieve voorstel zal binnen twee maanden worden opgesteld en worden voorgelegd aan het Ministerieel Comité voor Absorptie en Immigratie onder premier Benjamin Netanyahu, die momenteel als minister van absorptie optreedt. Tot de commissie behoren ook minister van Financiën Moshe Kahlon, minister van Milieubescherming Ze’ev Elkin, minister van Toerisme Yariv Levin, Simhon en de stafchef van de premier Yoav Horowitz.

“Dit zijn ethische mensen, zionisten, liefhebbers van het Joodse volk en het land Israël, en het is onze morele plicht om hen te helpen”, zei Bennett vorige week over Franse joden.

In 2015, na een golf van terreuraanslagen waarbij vijf Joden werden gedood, zei Netanyahu in een televisietoespraak dat “de staat Israël uw thuis is”.

“Alle Joden die naar Israël willen emigreren, worden hier hartelijk en met open armen ontvangen”, voegde hij eraan toe.

Bron:

Israel Prepares for Mass Immigration of French Jews

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7524 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Israël bereidt zich voor op de massale immigratie van Franse joden

  1. tim pietersen // december 21, 2018 om 16:20 //

    dit hoort bij het oded yinon plan (je weet wel dat plan wat verantwoordelijk was voor 911)

    Like

  2. Kan me het heel goed voorstellen?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s