Nieuw

Griekenland dreigt NAVO bondgenoot Turkije te verpletteren

De Griekse topmilitairen hebben een reeks ongewoon strenge waarschuwingen aan Turkije afgevuurd en dreigen hun troepen te verpletteren als ze op een betwist eilandje in de Egeïsche Zee durven te landen – maar ook Ankara heeft geen blad voor de mond genomen.

In reactie op schendingen van het Griekse luchtruim door Turkse vliegtuigen boven de Egeïsche Zee waarschuwde minister van Defensie Panos Kammenos dat Ankara een prijs zou betalen. “Als ze de minste beweging maken, zullen we ze verpletteren,” dreigde Kammenos. Athene wil vrede en harmonie, zei hij, maar het zal niet “een enkele centimeter” van zijn land opgeven.

De minister bezocht een militaire buitenpost op het kleine eilandje Leros in de Egeïsche Zee, zodat de oorlogszuchtige retoriek verklaard kon worden door zijn wens om het moreel van de troepen te verhogen. Maar ook admiraal Evangelos Apostolakis, hoofd van de Helleense Generale Staf sprak:

“Als de Turken op een rotsachtig eilandje landen, zullen wij het met de grond gelijk maken. Dat is een rode lijn die door de regering wordt omarmd”, verklaarde Apostolakis. Hij suggereerde dat een militaire confrontatie met Turkije een mogelijkheid is, maar zei: “Samen met de VS en de Europese Unie willen wij ervoor zorgen dat de Turken dat punt niet bereiken”.

Het komt nadat het Griekse leger zei dat een paar Turkse F-16’s donderdag een rondvlucht maakten over het eiland Kastelorizo ​​in de oostelijke Egeïsche Zee, enkele minuten nadat een helikopter met de Griekse minister van Defensie Panos Kammenos door het gebied op weg naar Athene reisde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Griekenland dreigt NAVO bondgenoot Turkije te verpletteren

 1. Jack vanderVeen // december 21, 2018 om 19:38 //

  Wel leuke berichtgevingen voor de koers van de Turkse lira.
  Klinkt echt hoopvol.

  Like

 2. Als wij het kunnen helpen gaat dat ding helemáál stuk 😉

  Like

 3. Griekenland wil vrede dus die dreigen niet maar geven een duidelijke waarschuwing. De enige die dreigt is Erdogan en dat zal nog wel effe doorgaan hij kan Europa overlopen door de 5e colonne die hier huist, God mag weten hoeveel wapens er in die moskeeën liggen.

  Liked by 1 persoon

 4. De ketel kookt….. Griekenland tegen de Turken , massieve protesten in Frankrijk ,België , etc…
  de situatie in Oekraïne met Rusland, groeiende ontevredenheid ,het duivelspact van Marakesch , overbevolking door immigratie en de daar aan verbonden nefaste gevolgen , de terugtrekking van US troepen uit Syrië , termoil in Israël , heropflakkering van IS in Afrika ,en nog veel meer…..en wij razen verder naar de “feestdagen” ,hier maakt een vader zich zorgen dat hij zijn kind niet het laatste nieuwe apparaat kan geven , in vele landen zijn ze blij als ze de dag hebben overleefd , wij slapen in onze vermeende “welvaartstaat” wij slapen verder in onze illusie , en intussen kookt de ketel……

  Liked by 1 persoon

 5. Turkije schendt iedere dag het griekse luchtruim, al decennia. De enige reden waarom ze dat doen is simpel: Griekenland MOET hier op reageren door z’n eigen gevechtsvliegtuigen er op af te sturen. En dat kost ze klauwen met geld. Zoals bekend, hebben ze dat niet. Het is dus puur treiteren van die f@$king turken.

  Liked by 2 people

 6. antiislamnu // december 21, 2018 om 22:56 //

  Volgens mij is griekselland allang veroverd door de islamitische asielparasieten ze zijn duidelijk de weg kwijt daar.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s