Nieuw

Eindelijk zet Trump zijn volle gewicht achter de Muur – Hij beveelt Senaat de Nucleaire optie te gebruiken

En het zal tijd worden, want de tijd is bijna op. Nog minder dan twee maanden en dan zullen de Democraten het Huis overgenomen hebben en dan wordt het allemaal een stuk lastiger. Bovendien komt er een Kerstperiode aan waarin normaal niet veel gebeurt.

Dan rest er alleen nog de militaire optie, waarin het leger de muur bouwt van het defensiebudget. Gisteren al wees senator Louie Gohmert op de ‘versnelde procedure’, dat is de procedure waarbij als een voorstel aangenomen is in het Huis er geen normale meerderheid van 60 stemmen vereist is in de Senaat, maar dat 50 stemmen volstaan (eigenlijk 51, maar bij een gelijke stand zal de voorzitter meestemmen en dat is een Republikein). Bij de versnelde procedure is er ook geen getraineer mogelijk dmv. filibuster, een kwestie van niet zeiken maar stemmen.

Gisteren had het Huis op het nippertje gestemd voor een tijdelijk budget tot februari om de government-shutdown te voorkomen waar Trump, ondanks dat hij steeds had gezegd dat hij dat niet wilde, uiteindelijk toch mee dreigde, en in dat budget zit ook de 5.7 miljard voor de muur. De maatregel werd met 217 tegen 185 stemmen aangenomen.

Daarna dreigt hij met een shutdown (houdt de nucleaire optie nog in een la):

Muren werken wel, zegt Trump dan:

In Israël is de muur 99.9% succesvol (zo, dat zullen al die joodse tegenstanders van de muur niet lief vinden een dag na Syrië, haha)

Hij dreigt nog twee keer met een shutdown:

En dan is hij het kennelijk zat, of begrijpt dat hij geen normale meerderheid in de Senaat gaat krijgen en haalt de nucleaire optie uit de lade:

Vanmorgen gaf president Donald Trump de leider van de Senaatsmeerderheid, Mitch McConnell, de opdracht om de nucleaire optie te gebruiken om de filibusters te beëindigen en de financiering voor de grensmuur door te drukken.

De tweet van de Trump kwam ogenblikken nadat de de perssecretaris Sarah Huckabee Sanders van het Witte Huis Fox News uitdrukkelijk vertelde dat het Witte Huis de Senaat de filibuster wil beëindigen.

De president droeg McConnell op om het precedent van de Senaat te vernietigen nadat het Huis $ 5,7 miljard had goedgekeurd voor een grensmuur als onderdeel van een maatregel om de regering tot begin februari te financieren.

Maar we zijn er nog niet, want Mitch McConnel is een verklaard tegenstander van de nucleaire optie:

De opdracht van Trump voor McConnell kan echter in dovemansoren vallen met de senaatsleider die in 2017 beloofde dat hij de filibuster nooit zal beëindigen om wetgeving te versnellen.

“Er is geen enkele senator in de meerderheid die vindt dat we de wetgevingsfilibuster moeten veranderen”, verklaarde McConnell in 2017. “Geen enkele.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9784 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

9 Comments on Eindelijk zet Trump zijn volle gewicht achter de Muur – Hij beveelt Senaat de Nucleaire optie te gebruiken

 1. Von Puffelen // december 21, 2018 om 22:09 //

  Ann Coucher for president.

  Liked by 1 persoon

 2. tim pietersen // december 21, 2018 om 22:23 //

  coulter

  he doesn;t need congress or a shutdown, so this is a scam…………

  Like

 3. tim pietersen // december 21, 2018 om 22:26 //

  “The Democrats, whose votes we need in the Senate, will probably vote against Border Security and the Wall even though they know it is DESPERATELY NEEDED. If the Dems vote no, there will be a shutdown that will last for a very long time. People don’t want Open Borders and Crime!”

  coulter already schooled him that he doesn;t need the democrats

  Like

 4. Dit hele bewegen van hem komt ook pas nadat er van alle kanten geschreeuwd is he. Anders was hij lekker op zijn handen blijven zitten.

  Like

 5. Als het niet lukt die muur ligt dat niet aan hem. Ik maak mij daar geen zorgen over maar meer over hoe het in Ons Nederland gaat met onze ”ruttes, sylvanaas en klavertjes” Dan heb ik het nog niet eens over zo’n “denk”.

  Like

 6. Het ligt absoluut wel aan Trump. Er zijn 3 of 4 manieren om tot dat ding te komen, en daar had hij op dag 1 mee moeten beginnen, want dat was zijn belangrijkste belofte.

  Dat hij niks gedaan heeft ligt aan invloedrijke [kuch] lobbygroepen. En nu is het bijna te laat om het op een normale manier voor elkaar te krijgen.

  Because Trump was slacking !

  1 minuut voor 12 wordt hij eindelijk wakker omdat iedereen heel hard geschreeuwd heeft. Middernacht Amerikaanse tijd is de deadline, dat is zo meteen. Als de senaat niet akkoord gaat, volgt er een maandenlange shutdown, waarin hij ook geen andere zaken kan regelen, want dan kan er helemaal niks.

  Vanaf het begin heeft hij zijn team samengesteld uit neo-con shitlibs die niets anders deden dan zijn agenda tegenwerken.

  En de Rutte’s en Sylvana’s en al die andere gekken zijn volkomen afhankelijk van hoe de hazen internationaal lopen.

  Rutte zet geen lijnen uit, hij voert slechts orders uit. En dat tuig dat die orders uitdeelt moet gestopt worden.

  En dat begint met de bouw van die muur waar ze mordicus op tegen zijn.

  Liked by 1 persoon

 7. Maar wat moeten we dan onder de ‘nucleaire optie’ verstaan?

  Like

 8. paulzwueste // december 22, 2018 om 18:09 //

  Die muur wordt vanaf NU gebouwd.
  Daar gaat het om.
  Dat is het allerbelangrijkste.
  En daardoor zal Trump het voor elkaar krijgen.
  Wacht maar af.
  En wees geduldig.

  Like

 9. Er wordt geroepen dat Trump niet herkozen wordt in 2020 zonder muur, als iemand dat weet is Trump dat. Ergo, als hij herkozen wil worden dan moet die muur er komen, als hij de stemmen van de democraten voor de begroting niet nodig heeft waarom wordt het dan op deze manier gespeeld? En hoe had hij het dan moeten doen zonder de democraten? Volgens mij is dat niet mogelijk, het is zo ingericht dat niemand absolute macht heeft, behalve waarschijnlijk in noodsituaties. Dat zal de reden zijn geweest dat hij het leger heeft kunnen inzetten om de grenzen te sluiten voor de karavanen, wat volgens sommige rechters illegaal was.

  Wat me ook niet onlogisch lijkt als hij de muur kan bouwen wanneer hij wil zonder de democraten hij daarmee tot het allerlaatste moment wacht en dat moment is dan nu aangekomen, het einde van het jaar en het begin van een nieuw jaar. Waarom hij het dan nog niet gebouwd heeft? Tsja.. druk druk druk misschien en hij wil medewerking? Hij heeft wel de grenzen bewaakt, de karavanen kwamen niet binnen.

  Ja maar ik wilde dat de muur er nu al was en wat ik wil moet gebeuren en direct, anders zijn het allemaal klootzakken want ik.. ik.. ik.. ik.. ik.. ik.. ik.. ik.. ik.. 🙂

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s