Nieuw

Deense politicus in het Europees Parlement berispt voor het gebruik van de term “illegale migratie”

In plaats van “illegale migratie” had Anders Vistisen van de Deense Volkspartij de term “irreguliere migratie” moeten gebruiken, aldus de Britse Claude Moraes, voorzitter van de Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken van het Europees Parlement (LIBE).

Vorige week sprak Vistisen met de Commissie over de mensen die illegaal naar Europa komen en hij gebruikte herhaaldelijk, volgens Moraes, de verkeerde term.

– De juiste terminologie is irregulier, niet illegaal. Men is niet illegaal tot men veroordeeld is, zei Moraes.

Vistisen vroeg Moraes vervolgens om uit te leggen waar het geschreven staat dat men de term “illegaal” niet kunt gebruiken en wees erop dat het gebruikt wordt in het Verdrag van Lissabon. Het antwoord op de vraag waarom ze de term niet kunnen gebruiken in het parlement was dat “dit het standpunt van het Parlement is geweest in de afgelopen tien jaar”.

– Het toont duidelijk aan dat de EU haar migratieproblemen niet kan oplossen. De eerste noodzakelijke voorwaarde om een probleem aan te pakken is om erover te praten. Als we niet eens vrijuit kunnen spreken en de zaken bij de juiste naam kunnen noemen, hebben we nog een zeer lange weg te gaan, zegt Vistisen.

– Het is een parallel universum waar sommige meningen worden afgewezen en woorden worden verboden omdat ze niet in de agenda passen.

Bron:

Politician reprimanded for using the word “illegal migration” in the European Parliament

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7476 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Deense politicus in het Europees Parlement berispt voor het gebruik van de term “illegale migratie”

 1. Goed idee!!! De eerste keer dat ik weer eens een bekeuring krijg van het CJIB voor een snelheidsovertreding van 4 km/u ga ik dat ook gebruiken: ‘Men is niet illegaal tot men veroordeeld is’

  Liked by 2 people

 2. Frans Gerards // december 21, 2018 om 09:27 //

  We zullen het maar houden op mierenneuker. Wanneer je de grens oversteekt zonder reële toestemming ben je illegaal.

  Like

 3. Gladiator // december 21, 2018 om 13:49 //

  Tja, en dan te bedenken dat dit slechts het begin is. Echter, deze sneeuwbal begint reeds te rollen………………..

  Wacht maar af als het ene na het andere misdrijf door een van jullie hier gepleegd wordt door een oh zo verkeerde term te gebruiken welke in het NIET BINDENDE verdrag van Marakesh is GEREGELD en wat als KEI en KEI harde wet een feit zal blijken!!

  Hier zullen nog velen een niet zo plezierige kater aan gaan overhouden, maar slaap gerust verder, wakker worden zit er beslist niet in hier!!!

  Gladiator

  Like

 4. tim pietersen // december 21, 2018 om 16:17 //

  dox k claude, laat iedereen weten wie deze CENSUUR figuur is

  Like

 5. Ik neem aan dat Anders bijval kreeg van de ook opdie manier denkende parlementariërs.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s