Nieuw

De verkettering van de familie en de steriliteitscultus

Ik was aan het lezen vandaag en kwam een citaat van Edmund Burke tegen, alom bekend als de vader van het moderne conservatisme. Nu ben ik in de regel geen voorstander van Burke, of Conservatisme als ideologie wat dat betreft. Mijn inziens is het conservatisme amper te onderscheiden van liberalisme. Het is individualistisch, veelal materieel en economisch gericht en is bovenal uiterst ineffectief geweest in het conserveren van het Westen. Burke is zeker een beter conservatief dan het soort dat zich die naam tegenwoordig aanmeet (Livestro, het CDA) want hij was een consistent en principieel Christen en nam dit als basis voor zijn maatschappelijke visie. Maar dit citaat van hem dat ik vond deed welhaast volksnationalistisch aan:

“… society is a partnership . . . not only between those who are living, but between those who are living, those who are dead, and those who are to be born.”

Door: Éordred

Het is een citaat dat etnische continuïteit impliceert. Voor ons volk dat bestaat, voor de kinderen van ons Volk en ter ere van en dankzij de herdenkennis en gebruiken van onze voorouders hebben wij de Beschaving die wij hebben. Niets komt voort uit een vacuüm, in alles zit continuïteit. Dat vergeet men op links wel eens, dat men voortkomt uit een lange lijn van evolutionair succesvolle individuen die gezamenlijk als groep een maatschappij hebben opgericht en wiens gebruiken en tradities wij hebben geërfd. Een cultuur is de opeenstapeling van gewoontes van honderden generaties van jouw eigen voorouders.

Dit zette mij aan het denken. Wat is dan eigenlijk het idee dat onze moderne cultuur aanstuurt? In het verleden was het continuïteit, het doorgeven en levend houden van traditie, van de bloedlijn, van het bestzijn van de beschaving waar men deel van uitmaakt. Nu ja, zoals de meeste lezers zullen weten is de heersende cultuur een mix van neoliberaal markt kapitalisme en cultureel marxistische maatschappelijke waarden. Maar in de zin van kinderen, van continuïteit, is het een doodscultus.

De traditionele familie is in de huidige zeitgeist niet de hoeksteen van de samenleving, maar een onderdrukkend patriarchaat dat slechts bestaat om de vrouw onder de duim van de man te houden. Kinderen zijn incidenteel en het resultaat van een ongeluk of een modegrill, niet meer de toekomst van onze Beschaving, ons land, onze bloedlijn, onze cultuur.

Venus of Willendorf, considered to be an example of fertility in art.

Het is een cultus van steriliteit en van infertiliteit. Alle beschavingen uit het verleden vereerden fertiliteit. Van de neolithische Venus beelden van een zwangere vrouw tot de ruwe beeldjes en graffiti van penissen uit Rome, waren fertiliteit, continuïteit, kinderen een van de meest focale punten van een beschaving. Ieder welke beschaving. De moeder Maria is in Christendom symbool van fertiliteit. Elke cultuur heeft haar eigen volwassenheidsrituelen, die de cultuur voor een groot deel definiëren. Wanneer men tot seksueel wasdom komt wordt men verwacht de rites van zijn cultuur te leren en voort te zetten opdat men het aan zijn eigen kinderen doorgeeft.

Mensen zonder kinderen zijn gefaald, in zowel een puur wetenschappelijke darwiniaanse, evolutionaire zin als in de zin van een Beschaving voortzetten. Zij die kinderen hebben voeden de toekomst van hun beschaving op. Want wat zijn de speerpunten van links? Abortus (dode kinderen), homorechten (vrijwillig kinderloos), transeksuelen (steriel). Zij verwerpen de familie, noemen het een sociaal construct, en zetten in haar plaats allerlei steriele en infertiele figuren neer als na te streven ideaal. De familie is geen sociaal construct, het is de meest basale kern voor beschaafd leven. Unie tussen man en vrouw schept leven, maar is slechts dat. Als de vader ervandoor gaat is er alleen een kind en een moeder in flinke problemen, zeker vroeger toen er nog geen welvaartsstaat was. Een gezin is de kern van beschaafd leven omdat zij tijd en energie stoppen in hun kind opvoeden, het leren wat zij weten, het de ervaringen en kennis (traditie) van voorgaande generaties doorgeven. Zo hoeft niet elke generatie steeds weer het wiel te ontdekken, op alle niveaus van kennis. Wat ik daarmee wil zeggen is, een vader kan zijn zoon wat dingen aanleren over daten, of over een vak, of algemene kennis die hij niet op school leert. Goede ouders produceren goede kinderen en zo een gezonde samenleving.

Heel lang was het een speerpunt van conservatieven dat de familie de kern van de samenleving is, zoals het citaat van Burke aangeeft. Zij hebben de capaciteit echter verloren om dit argument goed en volledig te formuleren, omdat zij buigen voor de morele aannames van links. Het is wat te autoritair om te zeggen dat huwelijk verstandig is. Het is wat te impliciet raciaal om te zeggen dat de continuïteit van een beschaving afhangt van een continuïteit van familie en bloedlijn, en dat men niet gewoon mensen uit andere Beschavingen kan importeren en indoctrineren in de eigen cultuur om de Beschaving voort te zetten. Het is absurd Chauvinistisch om te zeggen dat een vrouw een moeder moet worden, en daar gelukkig van wordt. Dat een man een vader moet zijn, en een goede vader, vermelden we al niet eens meer, want dat is al in een ver verleden in vergetelheid geraakt.

Van conservatieven hoeft men dus ook niets te verwachten. Hun enige resterende principe is om niet te beledigen. Hun eigen principes werpen zij in de goot bij de eerste protesten van de linkerflank. De linkerflank propageert ondertussen een steriliteitscultus, tezamen met massamigratie. Als dit op een onbewuste manier is gebeurd, is het heel toevallig dat het aan beide kanten de vervanging en dood van ons Volk en onze Beschaving in de hand werkt.

Éordred

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on De verkettering van de familie en de steriliteitscultus

  1. Goed stuk weer. Ja, het gezin was altijd de hoeksteen van onze samenleving. En dat werkte. Maar daar is al vanaf de 70-er jaren geniepig en volhardend aan gesloopt. Zg was de invloed van de school en de maatschappij veel belangrijker. Autoriteit werd gesloopt. Vaders waren stom, moeders waren niet bereid om te werken: nare feministen, gefrustreerde, mislukte vrouwen zoals als Betty Friedan en kinderloze nutcases als Germaine Greer en über-nutcase Heleen Mees openden het vuur op moeders. En op de kerk.
    Ook dat heeft Poetin heel goed in de gaten: een maatschappij heeft de christelijke kerk en het gezin als kernwaarden nodig. Zoals die jongen von Abele terecht zegt: white people have created the best society. En dat hebben ze mede gedaan op basis van het gezin en het christelijke geloof. Terugkijkend op de geschiedenis kun je dat wel stellen.
    Wat de auteur zegt over het wiel steeds opnieuw moeten uitvinden in afwezigheid van het gezin: de puinhoop die het in Afrika is reflecteert het feit dat zwarte mannen alleen maar prat gaan op hun potentie, maar nadrukkelijk niet op het zijn van een goede ouder of goede echtgenoot Zwarte mannen gaan voor hun eigen potentie, en zorgen daarmee niet voor succesvol nageslacht. De stagnerende, zich niet ontwikkelende islamitische culturen in het Midden-Oosten leggen de nadruk op de positie en bevrediging van alleen de man, de meerdere vouwen en talloze kinderen impliceren ontberen de verantwoordelijkheid, de zorg voor het nageslacht en de binding die in (christelijke) gezinnen wel aanwezig was. Het is interessant dat China en Japan, die wel een heel sterke familie- en gezinsband hebben en religies waarin voorouderverering centraal stonden, enorm succesvol zijn. Het loont dus respect voor je voorouders en familie te hebben en om kinderen te hebben en goed voor ze te zorgen. Mooie gedachte, zo vlak voor de komst van het kindeke Jezus :-).

    Liked by 3 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s