Nieuw

Oostenrijk voert nachtelijke aanwezigheidsplicht voor asielzoekers in

Foto: Heinz Christian Strache. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Gregor Tatschl.

In Oostenrijk zullen vluchtelingen en asielzoekers in de toekomst verplicht worden om van 22.00 uur tot 6.00 uur met aanwezigheidscontroles in hun collectieve accommodatie aanwezig te zijn, heeft de vice-kanselier Strache van de FPÖ aangekondigd. Dit is bedoeld om misdrijven in grotere mate te bestrijden.

De Oostenrijkse federale regering wil een verplichting voor vluchtelingen en asielzoekers invoeren om ’s nachts aanwezig te zijn in de asiel-accommodaties. Volgens de vice-kanselier Heinz-Christian Strache (FPÖ) moet een overeenkomstige regeling worden opgenomen in de huisregels voor de huisvesting van vluchtelingen. Hiermee wil men conclusies trekken uit de recente moorden van Afghaanse asielzoekers in Steyr en Innsbruck.

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Herbert Kickl (FPÖ), werkt momenteel aan een landelijke regeling die voorziet in een overeenkomstige verplichting om tussen 22.00 uur en 6.00 uur aanwezig te zijn en additionele aanwezigheidscontroles. Asielzoekers in collectieve huisvesting moeten zich reeds melden bij de portier als zij de accommodatie verlaten of tijdens deze tijdsruimte naar huis terugkeren.

“Ja, het is wettelijk mogelijk, en we moeten dit kunnen eisen van mensen die bij ons bescherming zoeken, die profiteren van het geld van de belastingbetaler en die 24 uur per dag verzorgd worden”, legt Strache uit. De leider van de FPÖ zei dat dit gewelddaden, hangjongeren, nachtelijke bijeenkomsten en overmatig alcoholgebruik zou kunnen voorkomen. Hij vergeleek de aanwezigheidsplicht met de huisregels van de strijdkrachten of een kuuroord.

Bron:

Österreich plant nächtliche Anwesenheitspflicht für Asylbewerber

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7524 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Oostenrijk voert nachtelijke aanwezigheidsplicht voor asielzoekers in

 1. paulzwueste // december 20, 2018 om 17:17 //

  06.00 Weer uit bed, om aan het werk te gaan waarschijnlijk…
  Ja, daar hebben we begrip voor.
  Normaliter is dat 14.00 uur voor ’n beetje “gevluchte immigrant”.

  Dus, en dat is zo belangrijk!…
  We blijven optimistisch!

  Like

 2. scherpschutter1943 // december 20, 2018 om 21:32 //

  spertijd, kende we ook in nl in wo2. Bij overtreding werd er op je geschote. Moet weer ingevoerd worden

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s