Nieuw

Frankrijk: Republiek in crises

Foto: Marine Le Pen Convention présidentielle du Front. Bron: Wikimedia Commons - Auteur: Antoine Bayet.

Vroeger deelden de conservatieven en socialisten de macht in Frankrijk. Zij waren de grote volkspartijen. In de laatste verkiezing waren het “En Marche” en het “Front National”. En nu is zelfs de alchemie-partij van Macron in de kiezersgunst gecrasht.

Decennialang streden voornamelijk twee grote facties in Frankrijk om de regering en het presidentschap: de socialisten (zoals François Hollande) en de conservatieven (zoals Nicolas Sarkozy). Zij deelden de heerschappij zoals de unie (CDU/CSU) en de SPD in ons land of de Democraten en Republikeinen in de VS.

Maar noch de conservatieven, noch de socialisten hadden bij de laatste verkiezingen de laatste ronde bereikt. In plaats daarvan streden de nieuwe alchemie-partij “En Marche” met Emmanuel Macron en het “Front National” met Marine Le Pen tegen elkaar.

En nu valt Emmanuel Macron in de kiezersgunst zeer, zeer laag. Wat zegt dit over het Franse partijlandschap?

Gezien deze omstandigheden is het geen wonder dat de Fransen gefrustreerd zijn en hun partijen niet langer vertrouwen, maar de zaken in eigen hand nemen en de straat opgaan. De “Gele Hesjes” zijn het resultaat van een mislukte democratie waarin de burgers niet langer serieus worden genomen. De burgers staan op omdat ze anders niet gehoord worden.

Inmiddels is het “Front National” met ongeveer 24 procent de sterkste partij van Frankrijk geworden. Wordt Marine de volgende president van Frankrijk? Of Marion Marechal-Le Pen, zoals sommigen misschien vermoeden? De protesten van de Gele Hesjes hebben in ieder geval het Front National versterkt.

Bron:

Frankreich: Republik in der Krise

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Frankrijk: Republiek in crises

  1. scherpschutter1943 // december 20, 2018 om 17:11 //

    Ik hoop dat het nog veel beroerder wordt in frankrijk en dat het land ineenstort in totale chaos. Pas als al het oude is afgebroken kan er opnieuw gebouwd worden. Vandaar mijn opvatting.

    Like

  2. Burgeroorlog is onafwendbaar, de veroorzakers zijn bekend. De waanzin van opgedrongen multiculti samenlevingen is mogelijk de meest infantiele gedachte van de afgelopen 100 jaar.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s