Nieuw

Een 8-jarige bruid

 • Nadat de mullahs’ partij de sharia-wetgeving in Iran had opgelegd en deze tot de officiële onbetwistbare wet van het land had gemaakt, veranderde de overheid onmiddellijk de leeftijd van het wettelijk huwelijk naar 9 jaar voor meisjes en 13 jaar voor jongens. Na 40 jaar is de sharia-wet niet meer veranderd.

 • De overgrote meerderheid van het kinderhuwelijk “blijft nog steeds veel te hoog. In een reeks van 25 landen waarvoor een gedetailleerde analyse werd uitgevoerd, trouwt minstens één op de drie vrouwen voor de leeftijd van 18 jaar en één op de vijf vrouwen heeft haar eerste kind voor de leeftijd van 18 jaar”. – World Bank.

 • Volgens officiële Iraanse statistieken worden er jaarlijks 180.000 kinderhuwelijken gesloten. Daarnaast is er in 2013 in Iran een wet aangenomen die mannen in staat stelt om met hun geadopteerde dochters te trouwen.

 • Facebook fungeerde vorige maand nog als een veilinghuis voor een kinderbruid in Zuid-Soedan.

 • Tenzij de internationale gemeenschap ingrijpt en, in plaats van een beroep te doen op de islamitische leiders van Iran, druk uitoefent om deze wetten te veranderen, zullen meer kinderen gevaar lopen.

Door: Majid Rafizadeh – Vertaling: ‘Rommel’

“Toen ik acht jaar oud was, gingen mijn ouders met mij zitten voor een serieus gesprek”. Ik kan me nog de beving in de stem van mijn moeder herinneren. Ze vertelde me dat ik over twee dagen deel zou uitmaken van een islamitische religieuze zegening. Mijn vader stond erop dat ik me zou gedragen en geen scène zou veroorzaken. Ik was in de war, maar ik vertrouwde erop dat ze me de waarheid vertelden. Ik vertrouwde hen tot aan het moment dat de trouwring op mijn vinger ging en ik de bruid werd van een 43-jarige man”, zegt Noushin tijdens het interview, nu 19 jaar oud en de moeder van drie kinderen.

Je zou kunnen veronderstellen dat haar ouders, die zo bereidwillig hun kind aan deze man gaven, geen onderwijs hadden genoten of nooit waren blootgesteld aan moderne manieren van denken. In feite was Noushin’s vader in Europa opgeleid en kwam vervolgens terug naar zijn land om voor het regime te werken.

Noushin zei dat de bruiloft “een nachtmerrie was waar ik niet uit kon ontwaken. Ik begreep dat ik getrouwd was, maar ik begreep niet wat dat betekende”. Ze zegt dat ze gedwongen was om geslachtsgemeenschap te hebben voordat ze de puberteit bereikte. “Elke dag was gevuld met nieuwe verwarring en nieuwe verschrikkingen”, zegt ze, terwijl ze probeerde te wennen aan de rol die ze moest doorstaan.

“Ik dacht dat de verhuizing naar het huis van mijn man een straf van mijn ouders was, omdat ik niet had geluisterd toen ze me een week eerder hadden gezegd dat ik moest stoppen met spelen. Ik hoopte dat ze me daarna, het was een marteling, me de volgende dag terug zouden brengen naar mijn ouders. Maar het werd me al snel duidelijk dat dit geen tijdelijke straf was, het zou een leven lang duren”.

Je zou kunnen geloven dat deze dingen maar zelden gebeuren; dat is niet zo. Noushin is geen uitzondering. Islamitische leiders beweren dat kinderhuwelijken nu minder vaak voorkomen in hun land, maar zelfs als dat waar is, is de frequentie ervan nog steeds hoog genoeg om snel een alarmerende stem van de VN te laten horen.

De Islamitische Republiek Iran bijvoorbeeld, waar ik vandaan kom, wordt bestuurd door de sharia, het kinderhuwelijk komt nog steeds veel voor. Volgens de laatste statistieken, bevestigd door de directeur en lid van de raad van bestuur van de vereniging voor de Bescherming van de Rechten van Kinderen, Farshid Yazdani, zijn 24 procent van alle huwelijken in Iran kinderhuwelijken. Misschien kunt u denken, zoals de beweringen van islamitische leiders, dat dit een verbetering is, toch? Verkeerd. In de voorgaande jaren waren de kinderhuwelijken – in ieder geval de geregistreerde huwelijken – minder dan 10 procent. Er is dus eigenlijk een toename van het aantal jonge meisjes dat gedwongen wordt om te trouwen.

Deze aantallen betekenen dat in Iran nog steeds tienduizenden kinderen gedwongen worden om te trouwen. Volgens officiële Iraanse statistieken worden er jaarlijks 180.000 kinderhuwelijken gesloten. Omdat veel huwelijken door een sjiitische sjeik kunnen worden gesloten zonder dat ze bij de overheid moeten worden geregistreerd, is het onofficiële nummer ongetwijfeld hoger; op deze manier vinden veel huwelijken van meisjes onder de 10 jaar plaats.

Voordat de islamitische partij van de Ayatollah Ruhollah Khomeini in 1979 aan de macht kwam, was de wettelijke huwelijksleeftijd 18 jaar voor meisjes en 20 jaar voor jongens. Nadat de mullahs’ partij de sharia-wet in Iran had opgelegd en tot de officiële onbetwistbare wet van het land had gemaakt, veranderde de overheid onmiddellijk de leeftijd van het wettelijk huwelijk naar 9 jaar voor meisjes en 13 jaar voor jongens. Na 40 jaar is de sharia-wet niet meer veranderd. Als ze het kinderhuwelijk echt willen afschrikken, is dat dan niet de plek om te beginnen?

Daarnaast is in 2013 in Iran een wet aangenomen die mannen toestaat om met hun geadopteerde dochters te trouwen.

Naast de fysieke en seksuele mishandeling die deze kleine meisjes ondergaan, hebben velen ook te maken met emotionele mishandeling. Volgens de Sharia-wetgeving moeten deze jonge meisjes volledig voldoen aan de wensen van hun man. De echtgenoten hebben het recht om te allen tijde te scheiden van hun echtgenotes, maar de vrouwen hebben een dergelijke wet niet. Volgens het hoofd van de Sociaal Werk Associatie in Iran, Hassan Moussavi Chelak, zijn er meer dan 24.000 kinderweduwen in het land. Deze meisjes zijn door huwelijken, trauma’s gegaan, en worden vervolgens in de steek gelaten, alleen gelaten om voor zichzelf te zorgen.

Sommige bruidegoms in deze huwelijken zijn mannen van middelbare leeftijd of ouder. Sommige bruidegoms proberen te zeggen dat de reden voor zoveel kinderhuwelijken de economie is: dat de behoefte aan geld de drijfveer is voor deze ouders om huwelijken voor hun kinderen te regelen voor oudere mannen. Er zijn echter veel landen waar armoede een probleem is, maar kinderhuwelijken bestaan niet of niet in die mate. De reden waarom deze plaag nog steeds voorkomt, is omdat het niet wordt bestraft en zelfs aangemoedigd door de sharia-wetgeving. Terwijl andere landen dergelijk misbruik verbieden, gebeurt dit niet, maar omarmt de islamitische wet van Iran het.

De Sharia-wet in Iran biedt het platform, de juridische taal en de juridische legitimatie voor volwassenen om te trouwen met meisjes jonger dan tien jaar, en voor de ouders van deze kinderen om er van te profiteren, zowel financieel als religieus.

Noushin heeft meer geleden dan de meeste mensen ooit kunnen bevatten. Ze is vastbesloten om een echtscheiding te krijgen en een manier te vinden om haar drie kinderen op te voeden en te verzorgen. Ze heeft nooit een keuze gehad op de leeftijd van acht jaar, toen haar kindertijd werd verkocht. Ze had nooit een keuze toen ze zwanger werd. Nu is ze bereid om alles op het spel te zetten om vrij te zijn.

Dit is niet alleen een probleem in islamitische landen. Ook kinderen in andere landen zijn kwetsbaar.

Facebook fungeerde vorige maand nog als veilinghuis voor een kinderbruid in Zuid-Soedan.

Ook in Zweden is er blijkbaar sprake van een “toename van het aantal meldingen van gedwongen huwelijken en kinderhuwelijken”.

De World Bank oordeelde vorig jaar dat de omvang van het kinderhuwelijk “nog steeds veel te hoog is. In een reeks van 25 landen waarvoor een gedetailleerde analyse werd uitgevoerd, trouwt minstens één op de drie vrouwen voor de leeftijd van 18 jaar en één op de vijf vrouwen heeft haar eerste kind voor de leeftijd van 18 jaar”.

Ook in de Verenigde Staten lijkt het kinderhuwelijk een veel voorkomende praktijk te zijn. Pas dit jaar werd Delaware de eerste staat die het huwelijk onder de leeftijd van 18 jaar verbood.

Het is misschien moeilijk te geloven dat het voor een man van 70 jaar legaal zou kunnen zijn om met een meisje van 5 jaar te trouwen, maar het gebeurt, en dat zal ook in de toekomst zo blijven. Tenzij de internationale gemeenschap ingrijpt en, in plaats van een beroep te doen op islamitische leiders, druk uitoefent om deze wetten te veranderen, zullen meer kinderen gevaar lopen.

Bron:

An 8-Year-Old Bride

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Een 8-jarige bruid

 1. paulzwueste // december 20, 2018 om 18:31 //

  Voorwaar een in alles maar dan ook in alles “man-vriendelijke samenleving”….
  Herstel.
  “Man-vriendelijk-geloof”.
  Wat geen geloof is… maar ’n dwangmatige en sociaal eenzijdig georiënteerde politieke ideologie, die er van uitgaat dat de man in alles gelijk heeft.

  Liked by 1 persoon

 2. Daar zit ie dan met z’n clitorisloze 8 jarige bruid en hij zonder voorhuid.

  Liked by 1 persoon

 3. Wat een boeven.

  Tijd voor regime change.

  Like

 4. In Rotterdam is een meisje van 16 dood geschoten door haar z.g. ex van 31
  Bij rtllate night noemen ze haar “een vrouw” en die vent haar ‘ex” , heel serieus allemaal
  Pedofilie komt niet in ze op
  Ook het feit dat deze ” ex” vuurwapens heeft wordt niet besproken

  Like

 5. Die mensen zijn ziek hun geloof is een virus

  Liked by 1 persoon

 6. Merel // december 21, 2018 om 01:10
  In Rotterdam is een meisje van 16 dood geschoten
  —————-

  Is inter-Turkse aangelegenheid. Bemoeien we ons niet mee. Wij zijn voor repatriatie, en dan mogen ze thuis de kranten er mee vullen.

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. Turkse islamellende (?) in Rotterdam | https://tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s