Nieuw

Cuba’s volk stopt de homolobby – er zal geen homohuwelijk zijn

Na de democratische burgerdebatten wordt het voorstel van de regering om het homohuwelijk in een nieuwe grondwet van Cuba in te voeren geschrapt.

Cuba schrapt de wetgevende veranderingen die in de nieuwe grondwet het “huwelijken” voor gelijke geslachten mogelijk zouden gemaakt hebben.

Dit is een verrassende wending in het seksuele beleid van Cuba. Eerder heeft het land, de enige communistische staat in Amerika, positieve verklaringen in homoseksuele kwesties afgelegd.

Een regeringsvertegenwoordiger zegt dat er bovendien een meerderheid is voor geïnstitutionaliseerde homoseksualiteit in lokale politieke groeperingen.

De veranderingen die bedoeld waren om in de wet geïmplementeerd te worden, zouden mensen die trouwen hebben “ontslacht”. In plaats van de partijen in een huwelijk te definiëren als een vrouw en man, werd gesuggereerd dat dit alleen zou worden aangeduid als een huwelijk tussen twee personen.

“Het voorstel voor de nieuwe grondwet zal de partijen die een huwelijk aangaan niet herdefiniëren”, zei staatssecretaris Homera Acosta in de staatsmedia. De kwestie is daarom volledig uitgesloten van de grondwetshervorming.

Democratisch besloten

De onverwachte ommekeer in deze kwestie is naar verluidt een manifestatie van democratische processen. De ontwerpgrondwetswijziging werd gepresenteerd tijdens openbare bijeenkomsten op de werkplek en in woonwijken waar de kwestie door het publiek werden besproken. De debatten vonden plaats in de periode augustus-november van dit jaar. De kwestie van homoseksualiteit was een van de zaken die de mensen het meest troffen.

Op Twitter kondigde de Cubaanse Nationale Vergadering aan dat “artikel 68 het punt was dat het meest besproken werd in de openbare verwijzingsorganen, in 66 procent van de vergaderingen (in de nationale raden)“.

Volgens de Nationale Vergadering wilden 158.376 van de 192.408 personen geen homohuwelijken toestaan.

Vanwege de grote steun van het volk voor alleen maar een heteroseksueel huwelijk, weigert de commissie een grondwetswijziging ten gunste van homoseksualiteit voor te stellen; dit om de mening van het volk te respecteren, kondigt de Cubaanse Nationale Vergadering aan.

Bron:

Cuba decides to scrap same-sex marriage law in new constitution: official

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7500 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Cuba’s volk stopt de homolobby – er zal geen homohuwelijk zijn

  1. Jack vanderVeen // december 20, 2018 om 10:43 //

    Mijn visie: verstand besluit!

    Like

  2. Dat is straf iCuba word een Democratie en luisterden ze naar hun volk En hier in het zogezegde Democratisch Westen België en Europa doet men het tegenovergestelde hier is dus een Diktatuur.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s