Nieuw

Britse autoriteiten verbieden het afbeelden van vrouwen die slecht zijn in autorijden

Vrijdag zal Groot-Brittannië reclame verbieden die laat zien hoe vrouwen moeite hebben met parkeren of hoe mannen op een klunzige manier luiers van kinderen verschonen, zo blijkt uit een persbericht van het World Economic Forum.

Het is het Britse reclamebureau ASA dat heeft besloten om wat hun noemen de zogeheten genderstereotype vrouwenidealen te bestrijden.

“Onze nieuwe regel legt de nadruk op genderstereotypen die voorkomen dat mensen of de samenleving zich ontwikkelen”, zegt secretaris Shahriar Coupal in een verklaring.

Het nieuwe voorschrift komt na een Londense metro-reclamecampagne die afslankproducten promootte met een poster van een in bikini geklede slanke vrouw met de tekst “Bent u klaar voor het strand?”

Volgens het World Economic Forum leidde de advertentie tot een “stroom van klachten” van het Britse publiek, dat volgens EU’s statistiekorgaan Eurostat de meest vette vrouwen van de Unie heeft.

De nieuwe regel gaat op 1 juni 2019 in werking.

Bron:

The UK is banning adverts that portray sexist stereotypes

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7476 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Britse autoriteiten verbieden het afbeelden van vrouwen die slecht zijn in autorijden

  1. Zijn ze bang dat May op de foto staat

    Like

  2. allemaal klachten van wijven die in de lente niet weten hoe ze dat/die pondje(s) extra vet kwijt moeten raken om er zo slank mogelijk uit te zien .
    slanke vrouwen zullen hier niet om klagen toch .

    Het nieuwe voorschrift komt na een Londense metro-reclamecampagne die afslankproducten promootte met een poster van een in bikini geklede slanke vrouw met de tekst “Bent u klaar voor het strand?”

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s