Nieuw

Alleen hernationalisering van het landbouwbeleid kan het uitsterven van boeren in Duitsland voorkomen

AfD-landbouwpolitici bespraken in Berlijn de toekomst van het Duitse en Europese landbouwbeleid.

Duitsland betaalt 10 miljard euro meer aan de EU-begroting dan het terugkrijgt in landbouwgeld. Een van de gevolgen hiervan is dat het voor Duitse boeren steeds moeilijker wordt om gelijke tred te houden met de prijzen van ingevoerde landbouwproducten, die sterk gesubsidieerd worden door de EU. Ook Duitse biologische landbouwers hebben te lijden onder deze prijsdruk als gevolg van het EU-beleid. Het AfD roept daarom op om een einde te maken aan het huidige landbouwbeleid van de EU. In plaats van de steeds groter wordende ‘subsidie-ontsteking’ zou het landbouwbeleid consequent terug moeten keren naar de Duitse verantwoordelijkheden. Hernationalisering zou ook gepaard gaan met een herdemocratisering van het landbouwbeleid, omdat de intransparantie van het beleid van de Commissie, de Raad en het Europees Parlement in Brussel elke nationale, democratische controle en participatie in de weg staat.

Stephan Protschka, lid van de Duitse Bondscommissie voor de Duitse Bondsdag en woordvoerder voor het landbouwbeleid van de AfD-Fractie in de Duitse Bondsdag, ziet deze hernationalisering van het landbouwbeleid als een van de prioritaire taken op federaal en EU-niveau: “De dood van boeren, die nog steeds met ‘structurele verandering’ wordt afgezwakt en ongecontroleerd doorgaat, kan alleen worden gestopt met een duidelijke ommekeer in het landbouwbeleid. Alleen regionalisering en de noodzakelijke bevrijding van boeren van de Brusselse bureaucratie zullen boeren, consumenten en kiezers weer bij elkaar brengen – voor het welzijn van de boeren, voor de bescherming van onze soevereiniteit op het gebied van voedselvoorziening en voor de bescherming van ons vaderland van cultuurlandschap en intacte sociale structuren op het platteland”.

AfD-Kompakt >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9781 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Alleen hernationalisering van het landbouwbeleid kan het uitsterven van boeren in Duitsland voorkomen

 1. paulzwueste // december 20, 2018 om 15:44 //

  Die Duitsers moeten er zelf maar achter komen hoe erg ze zichzelf genaaid hebben.
  En dan gelijk allemaal de straat op en de brand er in.

  Like

 2. Kijktip:

  Liked by 1 persoon

 3. net van de naald, heet….Energieprijzen in o.a. Polen met 70% omhoog door EU “wetgeving”….vanaf januari….breuk Visegrad landen met EU bijna 100% zeker in 2019.

  Like

 4. Duchesne,
  Juist.
  En de breuk en de ellende gaat nog volgen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s